IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Şubat 2010, 03:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dijon Usulü Dana Pirzolası




Malzemeler

dana pirzolası (her biri 175-200 g bütün yağları alınmış)
3 çorba kaşığı kapari (süzdürülüp, kıyılmış)
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 tatlı kaşığı Dijon hardalı (ya da hardal)
1 tatlı kaşığı tarhun
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
birkaç taze tarhun dalı (isteğe bağlı)


Tarifi

Kapariler, zeytinyağı, limon suyu, Dijon hardalı (ya da hardal), tarhun ve karabiberi bir kâsede iyice çırpıp, dana pirzolalarının her iki yüzlerini bu karışıma iyice bulayın. Sonra pirzolaları pek derin olmayan bir kaba yan yana yerleştirip, üstlerine kâsede kalan karışımı boşaltın ve kabın üstünü örterek, serin bir yerde 2 saat bekletin (bekletme süresinin bitimine 10 dakika kala fırınınızın ızgarasını yakın).


Pirzolaları kaptan alıp, fırın ızgarasının altına yerleştirerek (bırakacakları suyun toplanması için, ızgaranın altına bir tepsi yerleştirin), her iki yüzlerini 10'ar dakika (arada sık sık, üstlerine kapta kalan, içinde bekledikleri karışımdan sürün) ızgara edin. Sonra pirzolaları ve tepsiyi fırından alıp, 4 servis tabağına 1'er pirzola yerleştirin. Tepsideki pişme suyunu üstlerine gezdirip, taze tarhun dallarıyla süsleyerek (isteğe bağlı), servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dana, dijon, pirzolasi, pirzolası, usulu, usulü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fransız Usulü Dana Ciğer Elysian Dünya Mutfakları 0 23 Mart 2014 08:57
Roman Usulü Dana Saltimbocca Liaaa Et Yemekleri 0 24 Ekim 2012 20:34
Napoli Usulü Kuzu Pirzolası diShy Et Yemekleri 0 06 Eylül 2012 18:11
Uzakdoğu Usulü Dana Şiş N999 Et Yemekleri 0 11 Şubat 2012 16:40