IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Eylül 2012, 18:11   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Napoli Usulü Kuzu Pirzolası




Malzemeler

• 15 adet kuzu pirzolası (kişi başına 3 kalem hesabı ile 5 kişi için)

• tuz

• taze çekilmiş karabiber

• 3 yumurta

• 60 g (1/2 su bardağı) un

• l su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu

• 30 g (2 çorba k.) Sana

• 60 g konkase domates (bkz. sayfa 107) 125 mi (1/2 su bardağı) domates

Sosu

• 150 g spagetti

• 30 g (7 1/2 çorba k.) rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri

Napoli Usulü Kuzu Pirzolası tarifi

Hafifçe inceltilmiş ve fazla yağlan alınmış kuzu pirzolalarını önce una,sonra yumurtaya bulayın.
Aynı pirzolaları bu kez galeta ununa veya tercihen iri ufalanmış bayat ekmek içine bulayın.Bir tavada Sana’yı kızdırıp,pane edilmeye hazır pirzolaları alt üst ederek her iki yanları da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.Garnitür için spagettiyi kırmadan kaynar suya koyup diri kalacak biçimde haşlayın ve üzerine domates sosunu ilave edip pane edilmiş kuzu pirzolaları ile servis yapın.

HAZIRLANIŞI

Kuzu pirzolalarının fazla yağlarını kesip,atın. Tuz ve biberi serpin.Yumurtayı bir çorba kaşığı su ilave ederek çırpın.Pirzolaları sırasıyla una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin.
Bir tavada Sana’yı eritin.Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup alt üst ederek 7-8 dakika,her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.Sana’yı bir tencerede orta ateşte eritin.Yağ kızınca konkase domatesi katıp, ara sıra karıştırarak,birkaç dakika pişirin. Domates sosunu katın.Bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ateşten alıp,sosu sıcak olarak bir kenarda bekletin.Bu arada orta boy bir tencerede spagettiyi kırmadan, yaklaşık 10-12 dakika,hafif diri kalacak biçimde pişirin.Bir süzgece aktararak süzün.Bir kaba aktarın.Sosu ilave edip,tekrar karıştırın.Tabağa dizdiğiniz pane pirzolaların yanına spagettiyi ilave edin ve üzerine peyniri serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.

__________________
𝓚єndí hαlíndєlígє ,
σmurgαlí durusα

αrkαsí dσlu cumlєlєrє ínαníчσrum ..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kuzu, napoli, pirzolası, usulü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Abant usulü kuzu kebabı (bolu) Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ekim 2010 09:43
Dijon Usulü Dana Pirzolası YapraK Et Yemekleri 0 02 Şubat 2010 03:43
Beğendili Kuzu Sahan Pirzolası YapraK Et Yemekleri 0 22 Mart 2009 23:58
Avcı Usulü Kuzu Bacağı YapraK Et Yemekleri 0 22 Mart 2009 23:49
Avcı Usulü Kuzu Bacağı Heidi Et Yemekleri 1 13 Mart 2009 00:12