IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 31 Mayıs 2014, 11:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lübnan Mutfağı'ndan Lübnan Kebabı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

500 gram tavuk kanadı
2 adet tavuk göğsü
500 gram kıyma
500 gram kuşbaşı kuzu eti

Tavuk kanadı marinesi için:
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ, tuz

Tavuk göğsü marinesi için:
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 diş kıyılmış sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı hazır acı sos, tuz

Kıyma harcı için:
250 gram kıyılmış kuyruk yağı
1 adet kıyılmış sivri biber
4-5 dal kıyılmış maydanoz
Yeteri kadar tuz

Kuzu eti marinesi için:
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 diş kıyılmış sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı hazır acı sos

Servis için: Tırnak pidesi

Lübnan Kebabı Yapılışı

TAVUK kanadı marine malzemesini bir kaba alıp karıştırın. Daha sonra kanatları marinenin içinde 2 saat dinlendirin. Ayrı bir yerde tavuk göğsü marinesini hazırlayın. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü, çırpılmış tavuk göğsü marinesinde 2 saat dinlendirip şişlere geçirin. Kıymaya, kıyma harcı malzemesini ekleyip yoğurun. Elinizle yassılaştırıp şişlere geçirin. Kuzu etini, çırpılmış kuzu eti marinesinde 2 saat dinlendirip şişlere geçirin. Tavuk kanatlarını ızgarada önlü arkalı pişirin. Tavuk şiş, kıyma şiş ve kuzu şişi de aynı şekilde ve ayrı ayrı ızgarada pişirin. Pideyi servis tabağına alın. Üzerine pişen etleri karışık şekilde yerleştirip, sıcak olarak servis yapın.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kebabı, lübnan, mutfağından, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lübnan Mutfağı'ndan Nohut Mantısı Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 31 Mayıs 2014 11:12
Lübnan Mutfağı'ndan Portakal Sulu Kayısı Tatlısı Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 31 Mayıs 2014 11:10
Lübnan Mutfağı'ndan Atayıf Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 31 Mayıs 2014 11:09
Lübnan Mutfağı'ndan Cevizli Mamul Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 31 Mayıs 2014 11:06
Guraybe (Lübnan Mutfağı) Elysian Dünya Mutfakları 0 09 Mayıs 2014 12:32