IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2016, 22:30   #1
Çevrimiçi
ispanya mutfagı KREM KARAMEL


-- Sponsor Baglantı --


KREM KARAMEL


MALZEME:

Toz şeker 320 gr.
Su 150 ml.
Süt 1 lt.
Vanilya esansı Birkaç damla
Yumurta 6 adet
Yumurta sarısı 4 adet

YAPILIŞI:
(10 kişilik) Şekerin 200 gramını ve suyun 100 mililitresini tencereye koyup, bir taşım kaynatın. Kaynatmayı sürdürerek altın sarısı karamel rengini alıncaya kadar pişirin. Dikkatlice kalan suyu karamele ekleyip, kaynatın ve karıştırın. Ateşten alıp, 10 adet krem karamel kalıbına bölüştürün.

Sütü bir tencereye koyup, ılındırın. Yumurta, yumurta sarıları, vanilya ve kalan şekeri çırparak karıştırın. Şekerli yumurtalara sıcak sütü azar azar ilave edip, karıştırarak yedirin. İnce bir süzgeçten temiz bir kaba süzdürün.

Fırınınızı 165 C'ye getirip, ısıtın. Bu karışımı krem karamel kalıplarına bölüştürerek kalıpları doldurun. Kalıpları derin bir tepsiye yerleştirip, tepsiyi kapların yarılarına gelecek kadar ılık su ile doldurun. Fırına sürüp, yaklaşık 35-40 dakika pişmeye bırakın. Fırından alın. Biraz ılınınca, buzdolabında koyup soğumaya bırakın.

Soğuyan krem karamellerin parmaklarınızın yardımı ile kenarlarından kurtarın. Dikkatlice sallayarak kalıptan kurtulmalarını sağlayın. Bir tabağa ters çevirip, kalıpta kalan karameli üzerine akıtarak servis yapın.

Not: Krem karameller şarlot kalıplarında da hazırlanabilir. Krem karamel servis edilmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletilirlerse kalıptan parçalanmadan çıkarılabilir.
KREM KARAMEL


MALZEME:

Toz şeker 320 gr.
Su 150 ml.
Süt 1 lt.
Vanilya esansı Birkaç damla
Yumurta 6 adet
Yumurta sarısı 4 adet

YAPILIŞI:
(10 kişilik) Şekerin 200 gramını ve suyun 100 mililitresini tencereye koyup, bir taşım kaynatın. Kaynatmayı sürdürerek altın sarısı karamel rengini alıncaya kadar pişirin. Dikkatlice kalan suyu karamele ekleyip, kaynatın ve karıştırın. Ateşten alıp, 10 adet krem karamel kalıbına bölüştürün.

Sütü bir tencereye koyup, ılındırın. Yumurta, yumurta sarıları, vanilya ve kalan şekeri çırparak karıştırın. Şekerli yumurtalara sıcak sütü azar azar ilave edip, karıştırarak yedirin. İnce bir süzgeçten temiz bir kaba süzdürün.

Fırınınızı 165 C'ye getirip, ısıtın. Bu karışımı krem karamel kalıplarına bölüştürerek kalıpları doldurun. Kalıpları derin bir tepsiye yerleştirip, tepsiyi kapların yarılarına gelecek kadar ılık su ile doldurun. Fırına sürüp, yaklaşık 35-40 dakika pişmeye bırakın. Fırından alın. Biraz ılınınca, buzdolabında koyup soğumaya bırakın.

Soğuyan krem karamellerin parmaklarınızın yardımı ile kenarlarından kurtarın. Dikkatlice sallayarak kalıptan kurtulmalarını sağlayın. Bir tabağa ters çevirip, kalıpta kalan karameli üzerine akıtarak servis yapın.

Not: Krem karameller şarlot kalıplarında da hazırlanabilir. Krem karamel servis edilmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletilirlerse kalıptan parçalanmadan çıkarılabilir.
__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
ispanya mutfagı krem karamel

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ispanya Mutfagı Lomo Kon Jerez (şaraplı Rosto) PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 06 Şubat 2016 22:09
ispanya mutfagı DANA ETİ YAHNİSİ PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 06 Şubat 2016 21:57
ispanya mutfagı GAMBAS AL AJİLLO (YAĞLI VE SARMISAKLI KARİDES) PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 06 Şubat 2016 20:22
Krem Karamel YapraK Sinema Dünyası 0 15 Mart 2010 09:11