IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2016, 15:39   #1
Çevrimiçi
Kimyonlu ve Soğanlı Fava Tarifi ~ Yunan Mutfağı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri
Yarım kg bakla
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 soğan
Tuz

Hazırlanışı
Kimyonlu ve soğanlı fava: Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

Baklaları su dolu bir tencereye alıp 8 saat bekletin. Suyunu değiştirip 10 dakika haşlayın. İkinci kez süzüp teker teker kabuklarını soyun.

Baklaları yeniden bir tencereye alıp 10 bardak su ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika boyunca karıştırarak haşlayın. Baklalar yumuşamaya başlayıp püre kıvamına gelinceye kadar arara ara karıştırarak haşlayın. Servis tabağına alıp soğumaya bırakın.

Kimyonu küçük bir tavaya alıp 4-5 dakika kavurun. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip 1 dakika kızartın.

Soğanı soyup ince kıyın. Tuzla karıştırıp tuz ve kimyonla birlikte favanın üzerine yayın. Geri kalan zeytinyağını da üzerine döküp dilimleyerek soğuk servis yapın. Kimyonlu ve soğanlı fava artık hazır, afiyet olsun.

LezzetCom

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri
Yarım kg bakla
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 soğan
Tuz

Hazırlanışı
Kimyonlu ve soğanlı fava: Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

Baklaları su dolu bir tencereye alıp 8 saat bekletin. Suyunu değiştirip 10 dakika haşlayın. İkinci kez süzüp teker teker kabuklarını soyun.

Baklaları yeniden bir tencereye alıp 10 bardak su ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika boyunca karıştırarak haşlayın. Baklalar yumuşamaya başlayıp püre kıvamına gelinceye kadar arara ara karıştırarak haşlayın. Servis tabağına alıp soğumaya bırakın.

Kimyonu küçük bir tavaya alıp 4-5 dakika kavurun. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip 1 dakika kızartın.

Soğanı soyup ince kıyın. Tuzla karıştırıp tuz ve kimyonla birlikte favanın üzerine yayın. Geri kalan zeytinyağını da üzerine döküp dilimleyerek soğuk servis yapın. Kimyonlu ve soğanlı fava artık hazır, afiyet olsun.

LezzetCom
__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
kimyonlu ve soğanlı fava tarifi ~ yunan mutfağı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Enginar Göbeğinde Fava Tarifi Elysian Sebze Yemekleri 0 21 Temmuz 2014 12:26
Kimyonlu Nohut Çorbası Tarifi Elysian Çorbalar 1 12 Temmuz 2014 06:26
Sulama (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:39
Kubeyde (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:36
Bezelye fava tarifi Zen Sebze Yemekleri 1 24 Mayıs 2013 21:44