IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Nisan 2016, 15:07   #1
Çevrimdışı
Gnocchi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
500 g patates
200 g un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kırmızı soğan
1 diş sarımsak
2 domates
1 çay kaşığı kekik
1 limonun kabuğu
1 tutam toz şeker
Tuz
Karabiber
200 g ıspanak
125 g mozarella peyniri


Hazırlanışı:
Patatesleri bol suda haşlayın, kabuklarını soyun ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin. Patateslerin ortasına bir çukur açın ve üzerine çok az un serpiştirin. Yumurta, tuz ve kalan unu ilave ederek kenarlarından ortaya doğru bir spatula yardımıyla karıştırın. Tüm malzeme iyice özdeşleşmeye başlayınca 4-5 dakika kadar elinizle yoğurun. Hamuru 2 bezeye ayırın. İlk bezeyi 2 cm kalınlığında rulo yaparak açın. Bir bıçak yardımıyla 2 cm genişliğinde parçalar kesin. İkinci beze içinde aynı işlemi tekrarlayın. Gnocchileri 2 litre kaynar suda haşlayıp geniş bir fırın kabına alın. Sosu için yemeklik doğradığınız kırmızı soğanı zeytinyağında 5 dakika kadar soteleyin. Ezdiğiniz sarımsak, küp doğradığınız domates, kekik, rendelenmiş limon kabuğu, toz şeker, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Domatesler yumuşamaya başlayınca ince doğradığınız ıspanağı ilave edip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sosu fırın kabına aldığınız gnocchilerin üzerine dökün ve ezmeden hafif karıştırın. Küçük doğradığınız mozarella peynirini üzerine serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında, mozarella peyniri eriyip üzeri kızarana kadar 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
500 g patates
200 g un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kırmızı soğan
1 diş sarımsak
2 domates
1 çay kaşığı kekik
1 limonun kabuğu
1 tutam toz şeker
Tuz
Karabiber
200 g ıspanak
125 g mozarella peyniri


Hazırlanışı:
Patatesleri bol suda haşlayın, kabuklarını soyun ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin. Patateslerin ortasına bir çukur açın ve üzerine çok az un serpiştirin. Yumurta, tuz ve kalan unu ilave ederek kenarlarından ortaya doğru bir spatula yardımıyla karıştırın. Tüm malzeme iyice özdeşleşmeye başlayınca 4-5 dakika kadar elinizle yoğurun. Hamuru 2 bezeye ayırın. İlk bezeyi 2 cm kalınlığında rulo yaparak açın. Bir bıçak yardımıyla 2 cm genişliğinde parçalar kesin. İkinci beze içinde aynı işlemi tekrarlayın. Gnocchileri 2 litre kaynar suda haşlayıp geniş bir fırın kabına alın. Sosu için yemeklik doğradığınız kırmızı soğanı zeytinyağında 5 dakika kadar soteleyin. Ezdiğiniz sarımsak, küp doğradığınız domates, kekik, rendelenmiş limon kabuğu, toz şeker, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Domatesler yumuşamaya başlayınca ince doğradığınız ıspanağı ilave edip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sosu fırın kabına aldığınız gnocchilerin üzerine dökün ve ezmeden hafif karıştırın. Küçük doğradığınız mozarella peynirini üzerine serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında, mozarella peyniri eriyip üzeri kızarana kadar 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
__________________
Ponçik kızını bekleyen tatliş bir hatun..
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
dunya mutfagi, gnocchi, gnocchi tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İtalyan Mutfağı'ndan Gnocchi Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 21 Mayıs 2014 10:08
İtalyan Mutfağı'ndan Dört Peynir Soslu Gnocchi Elysian Dünya Mutfakları 0 21 Mayıs 2014 09:36
Ricotta Peynirli Gnocchi - İtalyan Mutfağı Afrodit Dünya Mutfakları 0 31 Temmuz 2013 14:58