16 Eylül 2016, 17:28 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | BASK USULÜ LİMONATA (İspanyol) MALZEME: Limon 6 adet Toz şeker 1 bardak Sek beyaz şarap 1 şişe Sek kırmızı şarap 1 şişe YAPILIŞI: Küçük ve keskin bir bıçak kullanarak üç limonun kabuklarını soyun. Bıçak yerine patates soyacağından yararlanabilirsiniz. Limonların kabuğunu soyarken, beyaz kabukları da limon kabuklarıyla birlikte soymamaya dikkat edin. Soyduğunuz limon kabuklarını kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve bir kenara bırakın. Soyduğunuz limonlardan birinin suyunu sıkın, diğerlerini yarım santim kalınlığında dilimler halinde kesin. Kibrit çöpü kalınlığındaki limon kabuklarını, limon suyunu, şekeri ve limon dilimlerini geniş bir kavanoza doldurun; üzerine iki şişe şarabı dökün ve şeker eriyinceye kadar ağır ağır karıştırın. Limon tadını bırakıncaya kadar arada sırada karıştırarak 8 saat kadar dinlendirin ve soğutun. Uzun limonata bardaklarında buzlu ya da buzsuz olarak servis yapın.
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞} {09~09~`22..ღ} | |
|
Etiketler |
bask usulü limonata (ispanyol) |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İspanyol Usulü Sıcak Çikolata İçin Kullanılan Malzemeler : | Lcia | İçkiler İçecekler | 0 | 20 Ocak 2015 17:39 |
İspanyol Mutfağı'ndan Tortilla De Patata (İspanyol Omlet) | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 25 Mayıs 2014 12:40 |
İspanyol Usulü Omlet | oneofgirl | Yumurta Yemekleri | 0 | 07 Ağustos 2013 17:35 |
İspanyol Böreği - İspanyol Mutfağı | Sevda | Dünya Mutfakları | 1 | 21 Temmuz 2013 00:36 |
İspanyol Usulü Acılı Sulu Köfte | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 11 Ocak 2010 19:14 |