IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

12Beğeni(ler)

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 14 Kasım 2019, 21:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şah pilavi (Azerbaycan mutfagi)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:
1 kilo pirinç
1 kilo kuzu eti
250 gram tereyağı
200 gram kuru erik
200 gram kuru kayısı
200 gram kuru üzüm
2 adet soğan
10 tane hazır küçük yufka
1 yemek kaşığı tuz

Şah Pilavı Hazırlanışı
Pilavı için; Kuru erikleri yıkayıp yağda kavurun. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini kaynatıp ilave edin. Soğanları halka halka doğrayıp hepsini birlikte pişirin. Tencerede suyu kaynatın. Bir kaşık tuzu ilave edip pirinci pişene kadar haşlayın. Kaynadıktan sonra süzüp tencereyi yağlayın. Erimiş yağın içine yufkaları bir bir yağlayıp tencerenin dibine kenarlarını taşırarak yayın. Haşladığınız pirincin yarısını tencereye alıp ortasına hazırlamış olduğumuz içi ilave edin. Kalan pirinci de üzerine ekleyin. Her yerini yağlayıp üzerini yufka ile kapatın. Üzerine metal kapakla kapatıp 150 derece de ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Pişince tabağa ters çevirip sıcak servis yapın.

Tarif Notu: Azerbaycan halkı pilava ‘Pilov’ diyor. Azerbaycan mutfağında genellikle yasemin pirinç kullanılıyor. Pilavınıza dilerseniz safran da ilave edebilirsiniz. Bu pilavın adı, görüntüsünün Ortaçağ’da Doğu hükümdarlarının taktığı taca benzemesinden geliyor.

Alinti

__________________
Çiçek öldükten sonra istediğin kadar güneşi ol ,birdaha gökyüzne yeşermez
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
dünya mutfakları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
UZAKDOĞU PILAVI PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 24 Şubat 2016 15:22
Fas Yemek Kulturu Ve Mutfagi Zen Yemek Tarifleri 0 30 Kasım 2012 17:58
Ankara / Mutfagi Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 20 Ağustos 2011 13:34
Haşhaşli Bulgur Pilavi (afyonkarahisar) yoSun Makarnalar Pilavlar 0 06 Kasım 2010 14:26
Mevlana (Tekke) Pilavi YapraK Makarnalar Pilavlar 0 22 Mart 2009 20:57