![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Şah pilavi (Azerbaycan mutfagi) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 kilo pirinç 1 kilo kuzu eti 250 gram tereyağı 200 gram kuru erik 200 gram kuru kayısı 200 gram kuru üzüm 2 adet soğan 10 tane hazır küçük yufka 1 yemek kaşığı tuz Şah Pilavı Hazırlanışı Pilavı için; Kuru erikleri yıkayıp yağda kavurun. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini kaynatıp ilave edin. Soğanları halka halka doğrayıp hepsini birlikte pişirin. Tencerede suyu kaynatın. Bir kaşık tuzu ilave edip pirinci pişene kadar haşlayın. Kaynadıktan sonra süzüp tencereyi yağlayın. Erimiş yağın içine yufkaları bir bir yağlayıp tencerenin dibine kenarlarını taşırarak yayın. Haşladığınız pirincin yarısını tencereye alıp ortasına hazırlamış olduğumuz içi ilave edin. Kalan pirinci de üzerine ekleyin. Her yerini yağlayıp üzerini yufka ile kapatın. Üzerine metal kapakla kapatıp 150 derece de ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Pişince tabağa ters çevirip sıcak servis yapın. Tarif Notu: Azerbaycan halkı pilava ‘Pilov’ diyor. Azerbaycan mutfağında genellikle yasemin pirinç kullanılıyor. Pilavınıza dilerseniz safran da ilave edebilirsiniz. Bu pilavın adı, görüntüsünün Ortaçağ’da Doğu hükümdarlarının taktığı taca benzemesinden geliyor. Alinti
__________________ Çiçek öldükten sonra istediğin kadar güneşi ol ,birdaha gökyüzne yeşermez | |
| ![]() |
Etiketler |
dünya mutfakları |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
UZAKDOĞU PILAVI | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 24 Şubat 2016 15:22 |
Fas Yemek Kulturu Ve Mutfagi | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 30 Kasım 2012 17:58 |
Ankara / Mutfagi | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 20 Ağustos 2011 13:34 |
Haşhaşli Bulgur Pilavi (afyonkarahisar) | yoSun | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Kasım 2010 14:26 |
Mevlana (Tekke) Pilavi | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:57 |