IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Nisan 2021, 12:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İtalyan Dürümü: Stromboli Tarifi




İtalyan Dürümü: Stromboli Tarifi



Malzemeler:
• 250 gram sosis (küp küp doğranmış)
• 1 fincan dilimlenmiş soğan
• 1/2 fincan dilimlenmiş kırmızıbiber
• 1/2 fincan ince dilimlenmiş yeşilbiber (çarliston)
• 2 yemek kaşığı ezilmiş sarımsak
• 1 çay kaşığı İtalyan baharatı (bunun yerine kekik, mercanköşk, biberiye, adaçayı, fesleğen karıştırarak “İtalyan Baharatı” elde edebilirsiniz.)
• 250 gr. Dilimlenmiş jambon
• 125 gram ince kıyılmış salam
• 1/2 fincan dilimlenmiş siyah zeytin
• 2 fincan rendelenmiş provolone peyniri (bunun yerine eski kaşar peyniri kullanabilirsiniz)
• 2 fincan rendelenmiş mozzarella peyniri
• 1 büyük yumurta
• 1 fincan rendelenmiş parmesan peyniri
• Ekmek hamuru (fırınlardan hazır olarak da satın alabilirsiniz)

Hazırlanışı:
Fırını önceden 180 derece sıcaklıkta ısıtın. Fırın tepsinizi yağlayın.
Büyük bir tavada, az yağda orta-yüksek ateşte küp küp doğradığınız sosisleri ortalama 5 dakika pişirin. Tahta kaşık yardımı ile sosileri tavadan alın ve yağını iyice alması için kağıt havlu kullanın. Tüm yağı dökün sadece 1 yemek kaşığı yağ bırakın ve, soğan ve biberleri yumuşayana kadar bu yağda pişirin. Sarımsağı ve baharatları ekleyin ve 1 dakika kadar birlikte çevirerek pişirin. Karışımı ateşten alarak soğumaya bırakın.

Öte yandan, ekmek hamurunu alın ve ikiye ayırın. Unlanmış bir yüzeyde, hamuru, büyük bir dikdörtgen elde edene kadar açın. Aşağı yukarı 25 cm.’ye 35 cm. ölçülerinde bir dikdörtgen yeterli olacaktır. Kenarlardan 3’er cm. boşluk bırakarak sosisli karışımı hamurun üzerine yayın. Nazikçe hamuru yuvarlayın ve her bir katmanına jambon, salam, zeytin ve peynir çeşitlerini ekleyerek büyükçe bir dürüm elde edin. Dürümün kenarlarına ve üst yüzeyine yumurtanın sarısını sürün. Önceden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirerek ortalama 20-30 dakika pişirin. Fırından çıkararak 10 dakika dinlendirin ve kalın dilimler halinde keserek servis edin.

Ekmek Hamurunu Evde Hazırlamak İçin;
1 bardak sıcak su
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı şeker
2,5 çay kaşığı zeytinyağı
3 bardak elenmiş un
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Büyük bir kabın içinde, su, maya, şeker ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Karışımı yaklaşık 5 dakika dinlenmeye bırakın. 1,5 bardak un ve tuzu ekleyerek karışım yumuşak hale gelene kadar yoğurun. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin. Tüm un eklendikten sonra hamuru, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

Artan zeytinyağı ile büyük bir karıştırma kabını yağlayın. Hamuru bu kaba yerleştirin ve her yanını kaptaki yağ ile yağlayın. Kabın ağzını kapatın ve sıcak kuru bir mekanda 1 – 1,5 saat kadar dinlenmeye bırakın

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
italyan dürümü: stromboli tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gaziantep Meşhur Nohut Dürümü Tarifi Akcafesi Yöresel Yemekler 5 28 Ağustos 2020 21:59
İtalyan Usulü Tavuk Tarifi Sevda Dünya Mutfakları 0 02 Nisan 2011 07:04
Risotto (Sebzeli İtalyan Pilavı) Tarifi Sevda Dünya Mutfakları 0 02 Nisan 2011 07:01
Limonçello - İtalyan likörü Tarifi. Sevda Dünya Mutfakları 0 02 Nisan 2011 06:59
Söğürme dürümü (yaz dürümü) (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ekim 2010 13:53