18 Mayıs 2021, 14:44
#1 Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Gremolata Sos
Gremolata Sos Tarifi İçin malzemeler 1 demet maydanoz 1 adet limon 3 diş sarımsak 1 adet lime 1/4 demet kişniş 5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 adet karanfil 1/2 tatlı kaşığı elma sirkesi 1/4 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı tuz Gremolata Sos Nasıl Yapılır? Öncelikle maydanoz ve kişniş yapraklarını bol suyla yıkayın ve ayıklayın. Yaprakların fazla suyunu süzdükten sonra ince ince kıyın. Sarımsakları ezerek küçük küçük kıyın. Limon ve lime kabuklarını rendeleyin. Karanfili havanda ezin ve toz haline getirin. Limon suyu, tuz, karabiber ve elma sirkesini bir kabın içine alın. Üzerine karanfil, sarımsak, maydanoz ve kişnişleri ekleyin. Zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırarak sosun kıvamını ayarlayın. Hazırladığınız gremolata sosunu kapaklı bir kavanoza koyarak buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun. Gremolata Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir? Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için, malzemeleri mutfak robotundan geçirin. Sosun acılığını önlemek için limon ve lime kabuklarının beyaz kısımlarını rendelemeyin. Dilerseniz, sosa nane, fesleğen gibi yeşillikler de ekleyebilirsiniz. lezzet
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.