IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By CORDON BLEU

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Ocak 2023, 19:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yunan Usulü Musakka (yunanistan mutfağı)




Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 3 -4 adet patlıcan
  • 100 g eski kaşar peyniri rendesi (Kokusuz)
Kıyma iç için
  • 200 g kıyma
  • 2-3 adet domates (Kabuksuz ve çekirdiği çıkarıldıktan sonra küçük doğranmış)
  • 1 adet soğan (Küçük doğranmış)
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2-3 adet yeşil biber (Küçük doğranmış)
  • 1/2 demet maydanoz (Kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 bardak su
  • Tatlı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tarçın
Beşamel sos için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • Muskat
  • Tuz
  • Biber
  • 1 adet yumurta sarısı






Yunan Usulü Musakka
Nasıl Yapılır



  1. Patlıcanları şeritli kesin ve 1cm.kalınlığında dilimledikten sonra kızartın.
  2. Patatesleri soyduktan sonra 1 cm. kalınlığında keserek hafifçe kızartın.
  3. Soğan ve biberi bir tavaya alarak soteleyin. Tuz ve karabiber ekledikten sonra 4-5 dakika kavurun. Kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Son olarak sarımsak, toz biber ve salçayı ekleyerek karıştırın.
  4. Domatesi bir tencereye alın ve 1 bardak sıcak su, tuz, karabiber ile tarçını ilave ettikten sonra kapağı kapalı olarak 30 dakika süreyle suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapatın ve maydanozu ilave ederek ılınmaya bırakın.
  5. Beşamel sos için un ve yağı kavurun. Sütü ilave ederek kısık ateşte sürekli çırparak kaynatın ve ocaktan alın. Son olarak yumurta sarısı ve baharatları ekleyin.
  6. Fırına girecek kabın tabanına az beşamel sos yayın. Sonra sırasıyla patates, patlıcan, kıymalı harcı tek kat olarak yayın. İkinci kata patlıcan dizin ve en üste kalan beşamel sosu yaydıktan sonra peynir rendesini serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında, üzeri kızarana kadar 30 -40 dakika pişirin.
  7. Sıcak servis edin.






Püf Noktası
  • Arzuya bağlı olarak patlıcanı tuzlu suda 30 dakika bekletebilirsiniz.
  • Patlıcan ve patatesi kızartmak yerine az zeytinyağı sürerek 180 derecedeki fırında her iki taraflarını 20’şer dakika pişirilebilirsiniz.


lezzet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Ocak 2023, 19:13   #2
Çevrimdışı
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yunan Usulü Musakka (yunanistan mutfağı)




Güzel bir tarifti eline sağlık +

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çayeli Usulü Kurufasulye (Karadeniz Mutfağı) Elysian Yöresel Yemekler 0 06 Ağustos 2014 13:08
Sulama (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:39
Kubeyde (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:36
Savore (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:35
Gaziantep usulü kabak musakka YapraK Sebze Yemekleri 0 28 Eylül 2009 15:45