IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Ocak 2023, 19:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avgolemono Çorbası (yunan mutfağı)




Malzemeler

  • 2 adet tavuk budu
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet patates
  • 1 adet limon
  • 2 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı pirinç






Avgolemono Çorbası
Nasıl Yapılır



  1. Öncelikle tavuk butlarını güzelce yıkayın ve 1 buçuk litre suyun içinde 45 dakika haşlayın.
  2. Daha sonra butları çıkartıp kemiklerinden ayırın ve suyunu süzün.
  3. Bu esnada soğanları küp küp doğrayın. Tavaya zeytinyağı koyun ve soğanları bu yağda kavurun.
  4. Üzerine doğranmış patates, kereviz ve havuçları da ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
  5. Tavuk haşlama suyunu tekrar tencereye koyun ve 7 dakika kaynatın.
  6. Didiklenmiş tavukları pirinçle birlikte bu suyun içine atın ve 15 dakika daha pişirin.
  7. Sos için bir kaba yumurta sarısını alıp çırpın ve üzerine limon suyunu ekleyerek güzelce çırpın.
  8. Bir kepçe tavuk suyunu, yumurtalı terbiyeye yavaşça yedirin. Sosun sıcaklığı tutunca tencereye yavaş yavaş dökün. Bu esnada karıştırma işlemini hiç bırakmayın.
  9. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra üzerine doğranmış dereotu serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


lezzet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Ocak 2023, 19:14   #2
Çevrimdışı
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avgolemono Çorbası (yunan mutfağı)




Güzel bir tarifti eline sağlık +

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sulama (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:39
Mangır Çorbası (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:37
Kubeyde (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:36
Savore (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:35
Kalamar Akordeon (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:31