![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Fas Usulü Sebzeli Et Yahnisi, Kuskus ve Harissa Sos İle Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 150 gram dana kuşbaşı 1 adet kuşbaşı doğranmış havuç 1/2 adet soğan 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 diş sarmısak Bir tutam kimyon Bir tutam toz tarçın Bir tutam toz safran 1/2 çay bardağı haşlanmış nohut 2 çorba kaşığı sıvıyağı Tuz, karabiber Harissa sos için: 1 diş sarmısak 3 adet acı kırmızı biber 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1/2 çay bardağı ceviziçi YAPILIŞI Bir tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın. Piyaz doğranmış 1/2 adet soğanı, sarmısağı ve etleri ekleyip birkaç kez çevirin. Kuşbaşı şeklinde doğradığınız havucu, tüm baharatları, tuzu ve karabiberi de ilave edip kavurma işlemine 2 dakika daha devam edin. Daha sonra 2 su bardağı su ilave ederek etler pişinceye kadar ağır ateşde kaynatın. Etlerin pişmesine yakın nohutları ilave ederek karıştırın. Haşlanmış ve sote edilmiş kuskus ile servis yapın. Harissa sos için sarmısak, kırmızı biber, zeytinyağı ve ceviziçini bir blendırda püre haline getirin. Harissa sosu yemeklerin yanında servis yapabilirsiniz. | |
| ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Akdeniz Usulü Sebzeli Biber Dolma | CORDON BLEU | Dolma ve Sarmalar | 0 | 22 Şubat 2022 21:52 |
Sebzeli Kuskus Çorbası | Violent | Çorbalar | 0 | 27 Mayıs 2013 23:01 |
Diyet Çin Usulü Sebzeli Tavuk | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 24 Kasım 2012 23:32 |
Kahvaltı İçin Sebzeli Mücver - Oktay Usta Sebzeli Yemek Tarifleri | Liaaa | Sebze Yemekleri | 0 | 22 Mayıs 2012 17:09 |
Klasik Harissa | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 11:00 |