IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2013, 14:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Afrika'nın En Uzun Ağaçları





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


En büyük ve uzun ağaçların ülkesi...

Afrika doğası deyince hemen herkesin aklına küçük ağaçlardan ve çalılardan oluşan savan ormanları veya belgesellerde bolca gördüğümüz Masai Mara veya Serengeti düzlükleri gelir öncelikle. Afrika çoğunlukla kurak ve sıcak olarak anımsanır. Bu genelde doğru da olsa tam aksine yine aynı coğrafyada bazı yerlerde doğanın büyüleyici güzelliğini görmek de mümkündür. Çok az yerde karşınıza çıkacak yemyeşil doğanın, çiçeklerin bulunduğu bölgeler de vardır. Hatta bu yüzden doğanın yeşil kalbi de denebilir Afrika’ya. Kenya’da bulunan Nakuru Gölü Milli Parkı işte tam da buna örnek bir yer. Bu gölün adını daha önce duymamış olsanız da eminim bir çoğunuz bir filmde görmüşsünüzdür. Karen Blixen’in yazdığı kitaptan uyarlanan Sydney Pollack’ın yönetmenliğini yaptığı Meryl Streep ve Robert Redford’un başrollerini oynadığı o meşhur “Out of Africa” filminden söz ediyorum. İzleyenler filmin başındaki o büyüleci sahneyi hemen anımsayacaktır. Göl üzerinden havalanan flamingolar her yeri pembeye boyar adeta. İşte bu yüzden Nakuru gölü kıyıları yüksek ve uzak bir noktadan bakıldığında pembe görünür. Çünkü mevsimlere göre sayıları değişmekle birlikte göl üzerinde bulunan flamingoların sayısı bazen 600 bini bulur. Elbette göl üzerinde sadece flamingolar değil yüzlerce farklı kuş türü yaşıyor bugün bile. Ama estetik görünümleri ve renkleri ile en çok onlar ve bir de şirin halleri ile pelikanlar dikkat çekiyor.

En büyük ve uzun ağaçların ülkesi...

Nakuru’ya 1985 yılında çevrilen Out of Afrika filminden onca yıl sonra şimdi bu gün bile gitseniz görüntü o günlerdeki kadar etkileyecektir sizi. Dünyada çok az yerde görebileceğiniz büyüklükteki ağaçları hayranlıkla izleyeceksiniz. Ağaclar o denli büyük ki yatay dalları bile ülkemizdeki bir çok ağacın gövdesinden daha büyük ve heybetlidir. Hele bir de şanslı iseniz o yatay dalın üzerinde büyük bir keyifle yatan leopar bile görebilirsiniz. 70 den fazla ülke gezmiş ve Afrika’da uzun zaman geçirmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki yeryüzünde en iyi leopar izlenecek ve fotograflanacak yer burasıdır. Son gidişlerimden birinde çektiğim bir fotografı Nakuru’yu hiç görmemiş birine gösterdiğimde bana sorduğu soruyu unutamıyorum. “Bu leopar minyatür mü?” diye sormuştu. Hayatında o kadar büyük bir ağaç görmemiş biri için normal ama Nakuru’yu görsel hafızasına veya fotograf arşivine katmış biri için de o kadar komik bir sorudur bu.

__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ağaçları, afrikanın, en, uzun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye-Afrika Sivil Havacılık Konferansı, 35 Afrika ülkesini İzmir'de buluşturacak Chelt Sivil havacılık 0 28 Mayıs 2012 14:40
Cennet Ağaçları Burce İslamiyet 0 20 Nisan 2012 23:19