IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2023, 15:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Son dakika! Erdoğan'dan G20 sonrası "mülteci" mesajı: Yerinden edilenlerin ülkelerine dönüşleri sağlanmalı




Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Hindistan'da sona eren G20 Zirvesi'nin ardından bir basın toplantısı düzenlendi. Erdoğan, "Denizler mülteci mezarlığı oldu, insan hayatının değersizleştiği bir dünyada hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz. Yerinden edilenlerin ülkelerine dönüşleri sağlanmalı." ifadelerini kullandı.

Hindistan'da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi sona erdi. Zirvenin arından Yeni Delhi'de basın toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Dünyaya seslenen Erdoğan, "İnancımız, kültürümüz ne olursa olsun hepimiz 8 milyarlık bir ailenin ferdiyiz. Açlıktan çocukların öldüğü, denizlerimizin hızla devasa bir mülteci mezarlığına dönüştüğü, savaşlar dolayısıyla milyonların evlerini terk ettiği, insan hayatının değersizleştiği bir dünyada hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz." dedi.



"ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: "Büyük bir depremle sarsılan Fas'a geçmiş olsun diyorum. 6 ay önce asrın felaketini yaşamış bir ülke olarak tüm imkanlarımızla yardıma hazırız. 18. G20 liderler zirvesini tamamlamış bulunuyoruz. Hindistan'ı tebrik ediyorum. Bu seneki temamız tek dünya tek aile tek gelecek oldu. Çevre sorunlarını istişare ettik. İklim değişikliği biyolojik çeşitlilik özellikle de bunun kaybı, gezegen krizi etkisini daha fazla hissettiriyor. Orman yangınlarından sel felaketlerine kadar geniş bir yelpazede bunun yıkıcı sonuçlarını zaten görüyoruz. Dünyamızın ortak geleceğini etkileyen bu meselelerde elimizi taşın altına koyuyoruz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

"SIFIR ATIK PROJEMİZ, 5 ULUSLARARASI ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ"

Paris İklim Anlaşması, Net Sıfır Emisyon projeleriyle en fazla katkıyı yapan ülkeler arasındayız. Yenilenebilir kurulu güç bakımından Avrupa 5. dünya 12.'siyiz. Enerji anlamında yaptığımız yatırımlar yıllık 90 milyon ton sera gazı emisyonunu engelledi. Hedefimizi iki katına çıkardık. Erozyonla mücadelede dünyada lider ülkelerden biriyiz. Daha yeşil, daha temiz, daha yaşanır bir dünya için çalışıyoruz. Eşim Emine Erdoğan öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz Sıfır Atık projemiz 5 uluslararası ödüle layık görüldü. Küresel bir harekete dönüştü. G20 bildirgesinde Sıfır Atık projelerinin önemine dikkat çekildi.
"4 MİLYON MAĞDURA SAHİP ÇIKIYORUZ"

Yerinden edilenlerin ülkelerine dönüşü sağlanmalı. Daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Milli gelire oranla dünyada en fazla yardım yapan ülkeyiz. 4 milyon mağdura sahip çıkıyoruz. Suriye'nin kuzeyini terörden temizleyerek insanları göçe zorlayan asıl nedenleri kaynağında ortadan kaldırıyoruz. 600 bine yakın Suriyeli güvenli, gönüllü şekilde vatanına geri döndü. İnşallah daha da artacaktır.
"PEK ÇOK DİPLOMATİK HAMLEYE İMZA ATTIK"

100 binlerce insanın canına mal olan Rusya-Ukrayna savaşının bitmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Pek çok diplomatik hamleye imza attık. 33 milyon ton tahıl uluslararası piyasalara ulaştırıldı. Girişim sayesinde gıda krizinin önüne geçtik. Girişim 3 kez uzatıldı. Hafta başında Soçi'ye yaptığım ziyarette Putin ile bu meseleyi bir kez daha konuştuk. Rusya Katar ve Türkiye olarak Afrika'da sıkıntı çekenlere 1 milyon ton tahılın ulaştırılmasını istiyoruz. Gerilimi tırmandıracak her türlü hareketin engellenmesi önemlidir."


haberler.com

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Canlı yayında rahatsızlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a siyasilerden "Geçmiş olsun" mesajı yağdı CORDON BLEU Güncel ve Son Dakika Haberler 0 26 Nisan 2023 09:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'nin "YKS barajı düşürülsün" açıklaması sonrası YÖK harekete geçti NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 10 Ağustos 2021 20:11
"Kardeşine zarar vereceğim" diye mesajı attı, sonrası korkunç NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 09 Ağustos 2021 20:07
Eşini 46 yerinden bıçaklamıştı! "Öldürürken zevk aldığına dair delil yok" NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 4 21 Haziran 2021 07:06
AP'den, AB ülkelerine Ermeni çağrısı: "Soykırım olarak tanıyın." Düş Haber Arşivi 1 13 Mart 2015 11:55