IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ağustos 2021, 19:27   #1
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Almanya'da Rusya İçin Casusluk Yapan Bir İngiliz Yakalandı




İngiltere'nin Berlin Büyükelçiliği'nde görevli David S., Rusya gizli servisine çalıştığı ve bilgi sızdırdığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Zanlının, 2020 yılının Kasım ayından bu yana Rus istihbaratı adına çalıştığı ve para karşılığında gizli belge aktardığı saptandı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İngiltere'nin Berlin Büyükelçiliği'nde görevli David S., Rusya gizli servisine çalıştığı ve bilgi sızdırdığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Federal Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, 57 yaşındaki zanlının, 2020 yılının Kasım ayından bu yana Rus istihbaratı adına çalıştığının ve para karşılığında gizli belge aktardığının saptandığını duyurdu.

David S.'nin Rus istihbaratından bir elemana en az bir kez bilgi aktardığının bilindiğini açıklayan Başsavcılık, gözaltının Alman ve İngiliz yetkililerin ortak soruşturması sonrası dün Berlin’in yakınındaki Potsdam kentinde gerçekleştirildiğini belirtti. Zanlının büro ve evinde arama yapıldı. David S.'in bugün, tutuklama istemiyle Federal Adalet Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkması bekleniyor. İngiltere hükümeti adına bir açıklama yapan İçişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, gözaltına alınma olayını doğrularken "Kraliyet hükümeti için çalışmak üzere sözleşmeli bir kişi dün Alman makamları tarafından tutuklandı. Devam eden bir polis soruşturması olduğu için daha fazla yorum yapmak uygun olmaz" dedi.

Almanya'da güvenlik birimleri, geçtiğimiz Haziran ayında, Augsburg Üniversitesi‘nde görevli Rus vatandaşı bir akademisyeni, Rus istihbaratına ajanlık yaptığı iddiasıyla tutuklamıştı. Federal Başsavcılık‘tan yapılan açıklamada, ismi açıklanmayan görevlinin, Ekim 2020'den bu yana Rus istihbaratından görevlilerle gizli bir şekilde buluştuğu ve üniversitede yapılan araştırmalarla ilgili bilgi verdiğinin tespit edildiği aktarılmıştı. O zanlının da Rus istihbaratına verdiği bilgiler karşılığında para aldığı açıklanmıştı.

Almanya ve Rusya arasında sıklıkla benzer olaylar yaşanıyor. Federal Başsavcılık geçen Şubat ayında, Berlin'deki Federal Meclis binasının kat planlarını Rus istihbaratına ilettiği öne sürülen bir Alman vatandaşı hakkında da casusluk suçlamasıyla dava açtı. Söz konusunu kişinin, binadaki elektronik cihazların bakımını yapmakla görevlendirilen bir firma için çalıştığı ve kat planlarını içeren PDF dosyalarını, Rus istihbaratına aktardığı tespit edilmişti. 2016'da meclisteki bilgisayar sistemlerinin bir Rus hacker saldırısının hedefi olduğunu ortaya çıkmış, günlerce sistemi bloke eden saldırı sonrası meclisin bilgisayar sistemi değiştirilmek zorunda kalmıştı.

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
guncel haberler, son dakika


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Almanya’da kadın polis kılığında aylarca ‘görev yapan’ adam yakalandı ZaLim Dünyadan Haberler 2 15 Ağustos 2019 12:14
Rus denizaltılarını izleyecek İngiliz denizaltı mürettebatı kokainden yakalandı Chen Dünyadan Haberler 1 15 Nisan 2019 14:58
Rusya'da %70 Zam Yapan Şeker Firmaları Davalık Desmont Gazete Manşetleri 0 24 Ocak 2015 20:36
Almanya'da yeni casusluk skandalı Seth Haber Arşivi 0 05 Ekim 2014 00:28
Almanya ile ABD arasındaki casusluk krizi Seth Haber Arşivi 0 10 Temmuz 2014 22:20