IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2022, 19:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Türkiye'ye karşı beklemedik hamle! Ankara-Tahran arasında yeniden gerginlik yaratacak




Dünya Kupası açılış maçında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile el sıkışan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi'den Türkiye için flaş bir hamle geldi. Sisi, Mısır'ın Akdeniz bölgesindeki deniz sınırını tanımlayan yeni bir kararname imzaladı. Kararnameye göre, Mısır'ın Türkiye-Libya deniz yetki anlaşmasının belirlenmiş olduğu güneyde kalan bölge ile ilgili hak iddiasında bulunduğunu açıklandı.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzun bir sürenin ardından bir araya gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi'den beklenmedik bir hamle geldi. Sisi, Mısır'ın Akdeniz bölgesindeki deniz sınırını tanımlayan yeni bir kararname imzaladı. Sisi'nin imzalamış olduğu kararnamede, "Mısır'ın karasuları Mısır-Libya kara sınırı 1. noktadan başlar ve 8. noktaya ulaşacak şekilde 12 deniz mili devam eder. Bu vesileyle Mısır'ın bat deniz sınırı 8. noktadan kuzeye doğru gider" ifadeleri kullanıldı.

MISIR TÜRKİYE'NİN DENİZ ALANLARINDA HAK İDDİA ETTİ

Sisi'nin 595/2022 sayılı başkanlık kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece Mısır, Türkiye'nin Libya ile imzaladığı Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nda belirttiği alanlarda hak iddia etti.
TÜRKİYE-LİBYA ANLAŞMASI

Türkiye bölgedeki yoğun sondaj ve arama faaliyetleri sonrası, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Ulusal Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac arasında 27 Kasım 2019'da Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nı imzaladı. BM'nin de kayıt altına aldığı anlaşma, kıyıları karşılıklı Türkiye ve Libya'nın arasında kıta sahanlığının eşit uzaklık (equidistance) temelinde belirlenmesini öngörüyordu.
GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA EL SIKIŞMIŞTI

Katar'ın başkenti olan Doha'da Dünya Kupası etkinliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Devlet Başkanı Sisi'nin el sıkışmıştı. Uzun bir süre sonra bir araya gelen iki cumhurbaşkanının bu adımı Kahire-Ankara hattındaki normalleşmeyi hızlandırmıştı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Haberler.com / Yavuz Selvi - Dünya

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye-Libya arasında yolculu gemi seferleri 25 yıl sonra yeniden başladı CyBeR Güncel ve Son Dakika Haberler 1 04 Aralık 2021 01:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Mısır ilişkilerini değerlendirdi Sarya Güncel ve Son Dakika Haberler 0 12 Mart 2021 15:04
Türkiye'ye karşı efelenenlere yakın tarihlerini yeniden okumalarını tavsiye ediyorum Che Haber Arşivi 1 31 Ağustos 2020 23:24
Ankara'da Suriyeliler ile mahalleli arasında gerginlik yaSmin Haber Arşivi 0 08 Mayıs 2014 11:51
Karman: Mısır halkı Sisi'yi de devirecek MasteR06 Haber Arşivi 0 28 Ocak 2014 20:12