IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

30Beğeni(ler)
  • 7 Post By Deep
  • 3 Post By Adem
  • 4 Post By Lila
  • 3 Post By Chelt
  • 4 Post By yoSun
  • 7 Post By AngeL
  • 2 Post By Türk

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
Deep
Deep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Parano(rmal)ia-3
Yazan; Deep 11 Nisan 2016, 02:28

Sahte insanlar, sahte aşklar, sahte yüzler, sahte bakış ve gülüşler... Yalanlar hegemonyası...

İnce hesaplar içerisinde koskocaman yalan hayatlar. Sert olmak lazım, herşeyden önce adam olmak lazım. Sakin ve basit olmak lazım... ulaşılması zor ve çekinilir olmak lazım... Güvenilir olmak lazım ama mavi boncuk dağıtır gibi de herkese güven vermemek lazım!

Ben böyle güzelim, falan filan... ha?..
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 479 Yorumlar 6
Toplam Yorum 6

Yorumlar

Alt 11 Nisan 2016, 05:32   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Parano(rmal)ia-3




Konuyu görünce; uzandığım yerden sıçrayarak kalkıp, konuya fikriyatımı belirtmek için epeyce heyecanlandım!

Konu içerisindeki bütün düşüncelere; gıyabi hürmetlerimi arzediyorum..

Çok güzel bir konuya değinilmiş, ahlâk ve değerler ikilemi arasındaki sahtelikten bahsedilmiş.. İnsanlar, (-ki herkesi aynı kefeye koymak yanlış olur) çoğunluk diyelim; gerçek anlamda olduğu gibi artık masum değil.. gülüşler, duruşlar.. Başkasından almış olduğu yaraları karşısına yeni çıkan insanlardan da bekler olmuş.. Belki de öncekinden daha karakterli, saygın, edebi olarak yüksek olan insandan da bekler olmuş yanlışı, bu tamamen insanın karşısındakine karşı beslemiş olduğu masumiyetle ilgili, insanların elinden masumiyeti alındığında artık nasıl masumane, sade bir gülüş, duruş beklenebilir ki zaten.. Ama hayır(!) yeni hayatlara, yeni insanlara her ne kadar yalan dolan insanlarla karşılaşılmışsa da fırsat verilmelidir. Bir elin beş parmağı aynı olmadığı gibi her insan da aynı karakter yapısına sahip değildir. Ama bir gerçekte vardır ki gözden ırak olan gönülden de ırak olur, herkes hak ettiği gibi bir hayat yaşar.

Bir insan istemediği müddetçe hiçbir şekilde zaten o insanın hayatına dahil olamaz başka bir insan. Ulaşılmaz olmamalı aslında, hayata bakış açısına ters insanlardan uzak durulmalı. Etrafımızda çok insan vardır, ama bizi anlamayan insanlara dahi yeri gelir bizi anlamalarını, içimizi dökmek isteriz.. Ama anlarız ki o insan bizi anlamaz.. Ama her şeyin iyisiyle kötüsüyle bir panzehiri vardır, bunu direk uygulamak ister insan evladı.. İnsan öyle bir duruma geliyor -ki, içten içe bütün düşler zihnini kemirirken dahi konuşacak bir insan bulamaz.. Ama yalandan da olsa gülüyor.. Benliğiyle kendisini mutlu etmek istiyor.. Oysa kalbi bağırıyor, hezeyan ediyor sadece anlayan bir insan diye... Sadece dürüst bir insan istiyorum diye.. Ve karşı taraf atağa geçer hemen yüzündeki maskeyle, ve samimiyetten uzak, karakterindeki yalanla sadece o boşluktaki insanı elde ederler, bu da bizim elimizde, bu insanlara fırsat verip, vermemek hakkında.. Yanlışın, iyisi kötüsü olmaz.. Yanlış, yanlıştır.. Size yanlış yapan o insanı hayatınızdan derhal çıkartın.. Çok mu seviyorsunuz, geberin sevginizle ne yapılabilir yani, üzülmek çok mu iyi bir şey? İnsan değer verdiği insanı üzmez.. Gerçekse o sevgi üzemez..

Şu da var; karşımızdaki insana sahte demeden önce benliğimizle de özdeşmeliyiz.. Ne kadar doğruyum ben diye? Ne kadar doğruluğa yönelik kararlarım var, adımlarım var diye.. Doğru tektir değişmez belki ama, iki insan arasında karşılıklı olmalıdır. Burada doğru iki'ye çıkar..

Biz izin veriyoruz.. Biz sahte gülüşleri önkabulle, kabul ediyoruz.. Kitaplara verin kendinizi, hayatın pozitif yönlerine yönünüzü doğrultun.. Yalnızlıkta bir dosttur.. (Bir yere kadar).. o bir yere kadarlıkta, doğru insan karşımıza çıkana kadar.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ama, her şeye rağmen sağlam kararlar alıp geçmişe dönük kötü yaşanmışlıklardan ders alarak iyi adımlar atmak gerekiyor. Araç sürerken bile bariyerlere kaza bela çarptıktan sonra bile bir dikkat alır insanın halet-i ruhiyesini, insanlara karşı da böyle olmak gerekiyor; dikkatli olmak gerekiyor.. İnsanların yüzündeki maskelere aldanmamak gerekiyor.. "Benim bu hususta ağzım çok yanmıştır," diyemem.. ama uzaktan/yakından alakalı/alakasız şekilde bir insanın düşüncelerine hitap edebilirim.. yaşamasam da, hissedebilirim.. Burada empatiyle hareket ederim.. Kişiye göre değişir bu düşüncelerin anlamları, Kültür mantarı gözüküp, oysa -ki, zehirli mantar olduğunu bilimum günler içinde anladığım insanlar oldu.. Bu da bana tecrübe kazandırdı.. Adımlarımı artık seçerek, düşünerek attım..

Mutlu muyum? fazlasıyla.. Demem o ki, bu sahtelikleri, yalanları, kanı beş para etmez insanları biz karşımıza alıyoruz. Biz değer biçiyoruz, sonrasında o değerin içerisinde biçiliyoruz. Sonrasında da nara atabiliyoruz.. sonra bıd bıd bıd başkalarına şu bana böyle yaptı, böyle yaptı diye söyleniyoruz..Gün gelir o arkadaş olarak derdimizi anlattığımız insanlar bile zaafımızmış gibi birgün önümüze koyar..

Yaşanmışlıklardan, yalanlardan, sahte gülüşlerden bile insanlar kendisine tecrübe edinmeli diye düşünüyorum.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Nisan 2016, 07:06   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Parano(rmal)ia-3




"insan insanın
kurdudur" diyor
bir düşünür
ve ekliyor:
"bellum omnium cantra omnes"
yani
yatkındır savaşa
birbiriyle herkes...

şu sonuç çıkar
bu saptamadan:
doğası gereği
savaşçıdır insan...

doğruluk payı
var mı bu görüşte?
yanlışlık var mı?
varsa nerde?...

insan insanın
kurduydu belki
gerçek kurttan
yokken farkı...

onu kurttan
ayıran özellik
akıl olmalı
ve üretkenlik

ürününü
emeğinin
alırsan, sevinçle
dolar yüreğin

ve hele ortak bir
yaratıysa bu
daha da büyür
mutluluğu

oturursun
aynı sofraya
emektaş olmanın
mutluluğuyla

şimdi sormak
gerekir yeniden
insan insanın kurdu mu gerçekten?

A. Behramoğlu



Ezcümle:Kalplerimiz kararmış güvensizlikten.. Bize düşen deveyi gütmek inceden. Zira kafası kızan istediğinde gidemiyor bu diyardan/R

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Nisan 2016, 08:09   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Parano(rmal)ia-3




Bakma sen benim tebessüm ettiğime.
Sahte gülüşlerle acıyan yüreğimi teselli ediyorum kendi kendime.

Çıkarcılığın bitmediği bir Dünya'da Sahte mimik, gülüş, kahkaha v.s bitmez..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Nisan 2016, 09:02   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Parano(rmal)ia-3




Müthiş süper bi konu oldukça sık rastladığım yüzüme milyon kez gülüp arkamdan iş çevirenler ama ne olursa olsun insan doğrudan ayrılmamalı bırakın karşınızdaki insan/lar kuyunuzu kazsın yiyormuş gibi yapın çünkü bu dünya bazıları için çıkar alemi aslında içimde çok şey var bu konu hakkında ama cepten biraz zor oluyor uzun yazılar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
dayanamadim konuyu görünce bakalım belki devamı gelir zaten çok güzel açıklamalar yapılmış.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Nisan 2016, 10:25   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Parano(rmal)ia-3




Parazit gibi sevgimi, guvenimi, zamanımı somuren insanları tek kalemde silmekte artık hic zorlanmıyorum.

Yaratılanı severim yaratandan oturu ama kimse kendinin acıkgoz benimse saf oldugumu dusunmesin. Bir goz yumarım, iki goz yumarım ucuncude tekmeyi koyarım. Uzun zaman once ogrendim gercek olmayanı hayatımın bir parcası yapmamayı.

Gunduz ev yardımcısı gece sosyete kızı olanlar, birsey alırken param yetecek mi diye 3 kere dusunup luks mekanlarda yer bildirimi yapanlar, kimsesiz kalınca arkasından fiziksel kusurlarını dalga konusu ettikleri kisileri kardes ilan edenler, cıkar iliskileri ugruna yandas dostluklar kuran asosyaller, askı adamın kesesinden ibaret dusunenler..

Dramlar, dramlar. Sevilmek icin acıtasyona gerek yok. Sevilmek icin yalana dolana hic gerek yok. Az kendiniz olun. Ne oldugunuzu zaten bilen biliyor.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Nisan 2016, 10:36   #7
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (-1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Parano(rmal)ia-3




şimdi ben biraz saçmalamalıyım bence sahte insanlar,gülümsemeler,aglamalar,(aglayan gözler yalan söyler mi demiş biri bir şarkıda "evet" söyler),garip garip duygular,sertlikler,... bu örnekler uzar gider evet bunların sahtesi yalanı var ama nereye kadar var esnafların cevabı gibi bize kadar evet evet bize kadar biz ne kadar izin verirsek o kadar var bunların ömrü sahteliklerin ömrü birde maske olayı var ki bende bu sahte maskeyi çok kullanırım bu maske den surata geçirilen v for vendetta maskesi olarak algılamayın bu maske duygu maskesi hayat size o kadar sert vurur ki gecen günkü final gibi 3. raundu göremezsiniz elinizdekii en kıymetlileri alır derki bak aldım sonra size bir bokmussunuz gibi davranır der bak naptım sonra siz dersiniz dur bu normal yoldan olmuyor bir çare bulmalıyım ve maske takarsınız duygularınıza her duygunuza ve sahteleşir duygular masumiyetinizi kaybedersiniz ama hayat size oyle kolay kolay ezemez bi süre mutlu da olursunuz kısa aralıklarla sonra duygularınızın maskesi değildir onlar artık maske tamamen sizi ele almıstır ve o maske sadece sizi değil zamanla cevrenizide ele alır duygularınızdan maskeler çıkarın demiyorum kalsın da demiyorum benim ki kalacak ben cesur değilim ben hayattan çok dayak yedim çok guclu olana kadar çıkarmam iyi saçmaladım ama değil mi? bu arada "ben çok yakısıklıyım be "
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan."
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
paranoia, paranormal, paranoya


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Makale Seçenekleri
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Parano(rmal)ia {2} Deep Düşünen Beyinler 2 27 Ocak 2016 03:14
Parano(rmal)ia Deep Düşünen Beyinler 2 03 Temmuz 2012 23:41