IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

67Beğeni(ler)

Yeni Makale Ekle Closed Article
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
Deep
Deep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Tanrı tatile çıkmış olmalı!
Yazan; Deep 30 Mayıs 2016, 12:26

Çok yakında birçoğumuz geleneksel iftar sofralarından kalkarken şişkin göbeklerimizi kaşıyarak anımsayacağız Allah'ı ve şükredeceğiz halimize. "Oh! Bugün de benim karnım doydu sonunda Allah'ım!.. Benim karnım doydu ya şükür olsun..." Oysa ki, bizim şişkin göbeklerimizi kaşıdığımız dakikalarda sayısı belli olmayan bir sürü sosyal tabakadan insan "Tanrı bu akşam yine beni unuttu!" diye iç geçiriyor olucak. Çünkü karınları aç onların. Sınav dünyasının anlamsızlığı içinde yaşattığımız Tanrı'nın despot bir hoca kıvamındaki egolarını şükrederek tatmin eden bizler, aç olanların bu sınav dünyasındaki pozisyonlarını büyük bir vurdumduymazlıkla seyrediyor olacağız.

Allah; eğer ki vicdanımız ise, şükretmeden önce Dünya'ya ışık saçan bir hassasiyetle aç olan karınları da doyurmanın bir görev olduğunu unutacağız yine. En kolayını seçiyoruz işin. Şükredip yemekten sonra koltuklarımıza yaslanmayı yani... Öyle ki, Allah bu akşam da sırtımız pek olduğu için vicdanımız olamamıştı. Bizim sınav dünyamız harikaydı çünkü... Bir sınav yüzünden Dünya denilen sınıfta açlık dersinden anlamsızca kalanların hali ise gözlerimizi doldurmuyordu bile. İnsanlar sınav Dünyalarına sokulurken derslerinden geçebilmeleri için teksir bile vermemişti... Din kitaplarını hariç tutuyorum tabi. Hayat denilen şu sınavdaki soru ve sorunların nasıl halt edilebileceği ise yazmıyordu hiçbir kitapta. Teorik bilgi ışıl ışıl bir Dünya'nın kapılarını aralatıyor, fakat bu bilgiler pratik yaşamda herhangi bir işe yaramıyordu. Çünkü açlıktan ölenlerin kurtulacağı şifreler yoktu içerisinde...

Tanrı, karnı doyanlar için varlığını sürdürürken; anlamsızca açlık içerisinde sürünenler için tatile çıkmış gibiydi adeta.

"Ey yüce Allah'ım bir şifre ver de, domates ekeyim bahçeme ve açlıktan kurtulayım..." Eğer ki, tırnak içerisinde yazılı olan şu cümleyi de bir dua yerine koyarsak, alim din adamları tarafından "kader" denilerek yorumlanabileceğini de göz ardı etmemeliyiz. Unutmayalım ki, dinde iki temel dayanak noktası vardır... Birincisi "SINAV DÜNYASI", ikincisi ise "KADER İNANCI"dır... Bu iki temel noktası sindirir ezilenleri... Karnı tok ve sırtı pek olanların, güzel olanların, elleri ve ayakları tutanların, gözleri görenlerin, burunları koku alanların ve para içerisinde yüzenlerin temel kurtarıcısıdır bu iki dayanak noktası. Çünkü, Tanrı zenginliğin bekçisi; sefaletin ise vurdumduymazı gibiydi bu kişiler için...
Görüntüleme 3229 Yorumlar 37
Toplam Yorum 37

Yorumlar

Alt 30 Mayıs 2016, 17:11   #21
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tanrı tatile çıkmış olmalı!




Sevim koş mahalle karıstı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
oyle mıydı o replık.. bosuna ugrasmayınız herkes ıstedıgını dusunsun ıstedıgıne ınansın..Allah c.c. ın zaten kımsenın ınancına ıhtıyacı da yok. Bızler bırbırımızın dusuncelerıne saygı duyarak tartısmayı ne zaman basarabıldık kı ulkemızın temel sorunlarından bırı de budur.Bır yetkılı gelıp burayı kıtlemezse burası cok karısır daha ben gıttım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Selam ıle...

 

Alt 30 Mayıs 2016, 17:12   #22
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tanrı tatile çıkmış olmalı!




PaRaNoYa Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tanrı, karnı doyanlar için varlığını sürdürürken; anlamsızca açlık içerisinde sürünenler için tatile çıkmış gibiydi adeta.


《 Bana su yukaridaki cumleyi aciklarmisiniz. 》


DipNot : Arapcada ve Kur anda tanri diye gecmez Allah C.C diye gecer. Cunki tanri 1 tane degildir bazi inanclara gore. Bir coktur. gunes tanrisi, yok toprak ana yok bilmem ne. Ben din konusunda demokratik degilim arkadas. Bu yazi bildigin dalga gecmisler. Neyse daha fazla soze gerek yok. Saygi duymuyorum. :p


Aciklayayim... tanri ortadogu cografyasinda kacak saraylar insaa edip butun satafati ile saltanatini devam ettirenler icin varligini surdururken, cocuklarinin acliktan olmemesi icin bobregini satiliga cikaran baba icin varligini neden gostermiyor diyor...allah konusuna gelirsek incilde ise baba ogul kutsal ruh olarak geciyor... ve bir hristiyan ile konustugumuzda o da en dogrunun hristiyanlik oldugunu dusunuyor? neden biliyor musunuz cunku dininizi (cogunluk olarak ele alindiginda) secmezsiniz, din size dayatilir, aileniz tarafindan, toplum tarafindan, yasadiginiz toplum neye inaniyorsa siz gudumlu olarak ona inanirsiniz, bazilari bunu sorgular bazilari sorgulamaz... ama inanmayan secendir, o inanmamayi secer oysa inanc secilmez... demek istedigim sey eger california da dogmus olup jack ve janet morrison ciftinin biricik ogullari "sam" olarak dogsaydiniz, yuzde doksan nokta dokuz "hristiyan" olucaktiniz ve islamiyeti merak dahi etmeyecektiniz... yani sizin islamiyet hakkindaki dusuncelerinizin aynisini bir hristiyan "incil" icin bir yahudi "tevrat" icin, budist dalaylamasi icin dusunuyor, ve en dogrusunun kendisininki olduguna inaniyor... suphe dahi etmiyor... bunu hic sorguladiniz mi? ayrica tekrar ediyorum adam inanmiyor ve inanmak zorunda da degil, her insan kendi cehennemini kendi dogrularini kendi inanclarini yasar, bunu sorgulamak kimseye dusmez, din ve vicdan ozgurlugumu tirmaladi demis mesela, ee iyide sizde karsinizdakinin ifade ozgurlugunu tirmaliyorsunuz kisisel olarak dikkat cekmek cabasi diyip... onu ne yapacagiz? saygi duymuyorum diyorsunuz ama kendi dininize saygi bekliyorsunuz ne kadar celisik di mi? inandiginiz dini ne kadar biliyorsunuz onu tartismak gerekiyor aslinda, mesela farabi okudunuz mu hic? aristotelesci olan islam felsefesinin kurucularindan olan farabiyi? en onemli islam dusunuru? siz Kuran-kerimin turkce mealini okudunuz mu mesela? islam alimleri kutsal kitabi hangi bakis acisi ile ele almis dusundunuz mu hic? mesela aklimizi sorgulamamiz icin veren rab (bakin rab diyorum saygi duyun diye) sorguladigimizda bizi gercekten cezalandiracak mi? veya soyle dusunelim bu yaziyi kaleme alan arkadas belkide rabbin ona cizdigi bir sinavdan geciyor? yani suanda saygi duymuyorum ama benim dinime saygisizlik etmesin su kafir dediginiz insandan daha fazla gunahkarsiniz allahin katinda belkide ... cunku o kendi sinavini veriyor ama siz ona gostermis oldugunuz tepki ile kendi sinavinizdan kalmis olabilirsiniz... en uzucu olanda bu zaten bir ateist bile islami bir muslumandan daha iyi bilebiliyor cunku birisi sorguluyor okuyor, digeri sadece inaniyor sorgulamiyor... neyse geleneksel "ramazan'da oruc tutmayanlari dovme senlikleri"nde de bu kadar hassas olursunuz umarim...

__________________
You will naturally be submissive to a man that you trust to lead, even if you're a alpha female!
 

Alt 30 Mayıs 2016, 17:25   #23
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tanrı tatile çıkmış olmalı!




Adamin biri her zaman yaptigi gibi saç ve sakal trasi için berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbet basladilar.
Degisik konular üzerinde konustular. Birden Allah'la ilgili konu açildi...

Berber: " Bak adamim, ben senin söyledigin gibi Allah'in varligina inanmiyorum."

-Adam: " Peki neden böyle düsünüyorsun?"

-Berber: " Bunu açiklamak çok kolay. Bunu görmek için disariya çikmalisin. Lütfen bana söylermisin, eger Allah olsaydi, bu kadar çok hasta insan olurmuydu, terkedilmis çocuklar olurmuydu? Allah olsaydi, kimse aci çekmezdi. ve kimse aç kalmazdı. Allah olsaydi, bunlarin olmasina izin verecegini sanmiyorum..."

-Adam bir an durdu ve düsündü, ama gereksiz bir konuya girmek
istemedigi için cevap vermedi. Beraber isini bitirdikten sonra disari çikti. Tam o anda caddede uzun saçli berduş bir adam gördü. Adam bu kadar daginik göründügüne göre tras olmayali uzun süre geçmisti. Adam berber dükkanina geri geldi.
- Adam: " Biliyor musun ne var, bance berber diye bir sey yok.

-Berber: " Bu nasil olabilir ki? Ben buradayim, berberim."

-Adam: " Hayir, yok. Çünkü olsaydi, caddede yürüyen saçli ve sakalli adamlar olmazdi."

- Berber: "Himmm... Berber diye birsey var ama; onlar bana gelmiyorlarsa, ben ne yapabilirim ki?"

-Adam:"Kesinlikle dogru! Püf noktasi bu! Allah insanlar ona gitmiyorsa, o ne yapabilir ki? Iste dünyada bu aci, keder ve açlık olmasinin nedeni!"

kıssadan hisse ;

karıncasından sineğine,aslanından güvercinine kadar herkesin rızkını veren allah, ramazan olunca aç kullarını unutacak öyle mi ? kendinize bi sorun bakalım gençler hiç açken şükretmeyi alışkanlık haline getirdiniz mi ? yoksa yiyip yiyip göbekleri şişirdikten sonra, sıvazlarken o işkembeyi "allah'ım verdiğin nimetlere şükürler olsun" mu dediniz.

__________________
Sırf başlayıp bitirebildiğim bir hikayem olsun diye, bıktım ardımda yarım kalmış hikayeler taşımaktan. Yazmanın eziyeti öğretecek bana; Hayat sahip olduklarımızın dışında kalanlarmış meğer.
 

Alt 30 Mayıs 2016, 17:25   #24
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tanrı tatile çıkmış olmalı!




Hırçın Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İnanmak ya da inanmamak bizim özgür irademiz değil midir? Affınıza sığınarak belirtmek isterim ki siz de dahil hiç kimse benim neye inandığıma, neyi düşündüğüme karışamaz.

İnananlar olarak biz cahil siz çok mu zekisiniz? Ben şimdi çıkıp inanmayanlar, ateistler, deistler şöyle böyle, cahil cühela desem ne olurdu?

Eleştiri yapabilme hakkına sahip olmanız hakaret hakkınız olduğunu ispatlamaz.


ozgur iradeniz degil..... eger oyle olsaydi amerika hristiyan, israil yahudi, turkiye musluman olmazdi... dinimizi ozgur irademizle secseydik bu yayilma esit olurdu... ayrica arkadasin tanriyi adaletsiz bulmasi neden hakaret oluyor ? bu arkadas ve tanrinin arasindaki mesele siz neye dayanarak araya giriyorsunuz ? gunahi o islemis oluyor... siz ne yapmis oluyorsunuz tanriyi savundugunuz icin cennet ihtimali mi yaratmis oluyorsunuz? hakaretten ne anliyorsunuz cok merak ediyorum ben okuyorum nerde hakaret etmis bulamiyorum... ayrica hicbirsey olmazdi diyin (:


Hamis: ben bir yorum yazana kadar neler yazilmis cidden ortalik yangin yerine donmus, iyidir iyidir (:


Edit: adanali genclerde inanmiyorlarmiymis okudukca guzellemeler cikiyor (:

__________________
You will naturally be submissive to a man that you trust to lead, even if you're a alpha female!
 

Alt 30 Mayıs 2016, 17:41   #25
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tanrı tatile çıkmış olmalı!




arkadaşın tanrıyı adaletsiz bulması neden hakaret oluyor cünlesi peygamber efendimizin mekke nin fethinde devirdiği putlar içinse sıkıntı yok o tanrılarınız adeletsizdi. ama yüce allah için kullanılan bir cümleyse allahı sorgulamak sizin haddiniz değil bu dünya bir sınavdır allah herkesi bir sınavdan gecirir kimisini yoklukla açlıkla sınar kimisini zenginlikle kimisini hastalıkla kimisini evladıyla sınar bütün peygamberlerin çektiği sıkıntıyı hiç kimse bu dünyada çekmemiştir ve bu dünyada açlık içinde yokluk içinde geçiren insanların ahirette muhakkak mükafatını yüce allah verir. saçma sapan bir konu katılmıyorum saygıda duymuyorum

__________________
Sen Benim Gökyüzüne Gönderdiğim Duamın Yeryüzündeki Cevabısın...
 

Alt 30 Mayıs 2016, 17:45   #26
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tanrı tatile çıkmış olmalı!




j
Julide Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Aciklayayim... tanri ortadogu cografyasinda kacak saraylar insaa edip butun satafati ile saltanatini devam ettirenler icin varligini surdururken, cocuklarinin acliktan olmemesi icin bobregini satiliga cikaran baba icin varligini neden gostermiyor diyor...allah konusuna gelirsek incilde ise baba ogul kutsal ruh olarak geciyor... ve bir hristiyan ile konustugumuzda o da en dogrunun hristiyanlik oldugunu dusunuyor? neden biliyor musunuz cunku dininizi (cogunluk olarak ele alindiginda) secmezsiniz, din size dayatilir, aileniz tarafindan, toplum tarafindan, yasadiginiz toplum neye inaniyorsa siz gudumlu olarak ona inanirsiniz, bazilari bunu sorgular bazilari sorgulamaz... ama inanmayan secendir, o inanmamayi secer oysa inanc secilmez... demek istedigim sey eger california da dogmus olup jack ve janet morrison ciftinin biricik ogullari "sam" olarak dogsaydiniz, yuzde doksan nokta dokuz "hristiyan" olucaktiniz ve islamiyeti merak dahi etmeyecektiniz... yani sizin islamiyet hakkindaki dusuncelerinizin aynisini bir hristiyan "incil" icin bir yahudi "tevrat" icin, budist dalaylamasi icin dusunuyor, ve en dogrusunun kendisininki olduguna inaniyor... suphe dahi etmiyor... bunu hic sorguladiniz mi? ayrica tekrar ediyorum adam inanmiyor ve inanmak zorunda da degil, her insan kendi cehennemini kendi dogrularini kendi inanclarini yasar, bunu sorgulamak kimseye dusmez, din ve vicdan ozgurlugumu tirmaladi demis mesela, ee iyide sizde karsinizdakinin ifade ozgurlugunu tirmaliyorsunuz kisisel olarak dikkat cekmek cabasi diyip... onu ne yapacagiz? saygi duymuyorum diyorsunuz ama kendi dininize saygi bekliyorsunuz ne kadar celisik di mi? inandiginiz dini ne kadar biliyorsunuz onu tartismak gerekiyor aslinda, mesela farabi okudunuz mu hic? aristotelesci olan islam felsefesinin kurucularindan olan farabiyi? en onemli islam dusunuru? siz Kuran-kerimin turkce mealini okudunuz mu mesela? islam alimleri kutsal kitabi hangi bakis acisi ile ele almis dusundunuz mu hic? mesela aklimizi sorgulamamiz icin veren rab (bakin rab diyorum saygi duyun diye) sorguladigimizda bizi gercekten cezalandiracak mi? veya soyle dusunelim bu yaziyi kaleme alan arkadas belkide rabbin ona cizdigi bir sinavdan geciyor? yani suanda saygi duymuyorum ama benim dinime saygisizlik etmesin su kafir dediginiz insandan daha fazla gunahkarsiniz allahin katinda belkide ... cunku o kendi sinavini veriyor ama siz ona gostermis oldugunuz tepki ile kendi sinavinizdan kalmis olabilirsiniz... en uzucu olanda bu zaten bir ateist bile islami bir muslumandan daha iyi bilebiliyor cunku birisi sorguluyor okuyor, digeri sadece inaniyor sorgulamiyor... neyse geleneksel "ramazan'da oruc tutmayanlari dovme senlikleri"nde de bu kadar hassas olursunuz umarim...

Su yazikdilarina sadece guluyorum. Ateist degilim demisin ya dibine kadar ateistsin. Seninde atesin bol olsun. Sen bir yigin sey yazmisin ama hepsinin alti bos. Son din islam dinidir ve herkes musluman olmak zorundadir. Hristiyanlar icinde muslumanligi tercih edenler yok mu ? yada musluman olup hristiyan olanlar. Aklin yokmu senin. Arastir arkadas. Senin dini sorgulama hakkin var. Ama haddini asmayacaksin. Kafanin ermedigi yerleri sorgulamayacaksin. Ogretmen sana soru soruyor dimi. Hocam neden burdan sordun diyebilir misin ? Peygberler zamaninda bile savaslar varken siz neyin kafasini yaiyosunz.Ahirete kadar 4 4 luk bir dunya beklenemez.Olmayacakta. Ama sana uzulmuyorum. illaki inananlarda olmayacak onada burdan cevap verim .

1. KAT CEHENNEM
Cehennem derler ve azabı, ötekilerinden hafif, daha zariftir. Bu, Muhammed Ümmetinin âsileri için yapılmıştır.

2.KAT Sair
Hıristiyanlar onda eserdir

3.KAT sakar
Yahudiler için kararlaştırılmış ebedî duraktır.

4.KAT Cahim
Mürtedler ve şeytanlar için azabı elimdir.

5.KAT Hutame
Gayya kuyusu ondadır. Ye'cüc, Me'cüc ve kâfirlerin yeridir

6.KAT Leza
Puta tapanlar, ateşe tapanlar ve sihirbazlar için hazırdır.

7.KAT Haviye
O, mülhitleri, zındıkları, yalancıları ve münafıkları kucaklayıcıdır. onun ateşi, harareti, azap ve şiddeti hepsinden üstündür. Cehennemin tabakalarının tümü, yedibin tabakadan ziyadedir.

sen inanmiorsun , ben inaniyorum. 2 mizde yanicaksak eger ben cezami ceker girerim cenntte insallah tabi ki buda peygamberimizin miraca ciktiginda ( bunada inanmani beklemiyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
) allah 3 hediye ile gondermistir.
1.Vakit Namazi 55 vakitten 5 vakite indirilmistir.
2.Emennarrasulu Suresi indirilmistir.
3.Biz musluman olanlar icin en sevindiriciside bu ( Her musluman cennete girecektir.Cezasini odedigi takdirde. Ceza evinde 20 yil yatip ozgurlugume kavusmak gibi dusun, tabi o yetiye sahipsen
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
.. sen muebbetsin ama.. Umarim kurtulusa erersin...)
, senin yerin ebedi Haviye dir.
Saygi ve Inancla Kalman Dilegi Ile ..

__________________
Aslen asabi, tercihen sempatik, şeklen kültürlü, mecburen duygusal...
 

Alt 30 Mayıs 2016, 17:52   #27
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tanrı tatile çıkmış olmalı!




Julide Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Aciklayayim... tanri ortadogu cografyasinda kacak saraylar insaa edip butun satafati ile saltanatini devam ettirenler icin varligini surdururken, cocuklarinin acliktan olmemesi icin bobregini satiliga cikaran baba icin varligini neden gostermiyor diyor...allah konusuna gelirsek incilde ise baba ogul kutsal ruh olarak geciyor... ve bir hristiyan ile konustugumuzda o da en dogrunun hristiyanlik oldugunu dusunuyor? neden biliyor musunuz cunku dininizi (cogunluk olarak ele alindiginda) secmezsiniz, din size dayatilir, aileniz tarafindan, toplum tarafindan, yasadiginiz toplum neye inaniyorsa siz gudumlu olarak ona inanirsiniz, bazilari bunu sorgular bazilari sorgulamaz... ama inanmayan secendir, o inanmamayi secer oysa inanc secilmez... demek istedigim sey eger california da dogmus olup jack ve janet morrison ciftinin biricik ogullari "sam" olarak dogsaydiniz, yuzde doksan nokta dokuz "hristiyan" olucaktiniz ve islamiyeti merak dahi etmeyecektiniz... yani sizin islamiyet hakkindaki dusuncelerinizin aynisini bir hristiyan "incil" icin bir yahudi "tevrat" icin, budist dalaylamasi icin dusunuyor, ve en dogrusunun kendisininki olduguna inaniyor... suphe dahi etmiyor... bunu hic sorguladiniz mi? ayrica tekrar ediyorum adam inanmiyor ve inanmak zorunda da degil, her insan kendi cehennemini kendi dogrularini kendi inanclarini yasar, bunu sorgulamak kimseye dusmez, din ve vicdan ozgurlugumu tirmaladi demis mesela, ee iyide sizde karsinizdakinin ifade ozgurlugunu tirmaliyorsunuz kisisel olarak dikkat cekmek cabasi diyip... onu ne yapacagiz? saygi duymuyorum diyorsunuz ama kendi dininize saygi bekliyorsunuz ne kadar celisik di mi? inandiginiz dini ne kadar biliyorsunuz onu tartismak gerekiyor aslinda, mesela farabi okudunuz mu hic? aristotelesci olan islam felsefesinin kurucularindan olan farabiyi? en onemli islam dusunuru? siz Kuran-kerimin turkce mealini okudunuz mu mesela? islam alimleri kutsal kitabi hangi bakis acisi ile ele almis dusundunuz mu hic? mesela aklimizi sorgulamamiz icin veren rab (bakin rab diyorum saygi duyun diye) sorguladigimizda bizi gercekten cezalandiracak mi? veya soyle dusunelim bu yaziyi kaleme alan arkadas belkide rabbin ona cizdigi bir sinavdan geciyor? yani suanda saygi duymuyorum ama benim dinime saygisizlik etmesin su kafir dediginiz insandan daha fazla gunahkarsiniz allahin katinda belkide ... cunku o kendi sinavini veriyor ama siz ona gostermis oldugunuz tepki ile kendi sinavinizdan kalmis olabilirsiniz... en uzucu olanda bu zaten bir ateist bile islami bir muslumandan daha iyi bilebiliyor cunku birisi sorguluyor okuyor, digeri sadece inaniyor sorgulamiyor... neyse geleneksel "ramazan'da oruc tutmayanlari dovme senlikleri"nde de bu kadar hassas olursunuz umarim...

JuLide, paranoya arkadaştan alıntı yapıp bana gönderme yapmanız çok keyif verici.
Kimseye kafir vs dediğim yok konuyu çarpıtmayın lütfen..Benim her düşünceye saygım var,
konuyu açan kişiyle ilgili neden kişisel eleştiride bulunmayı tercih edeyimn ki? Yazdıklarıma ateş
etmeden önce okuyup algılayın
"kişisel olarak dikkat çekme çabasındasın" gibi bi ifade kullanmadım.
Ben açtığı konuyla ilgileniyorum okur olarak.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 

Alt 30 Mayıs 2016, 18:05   #28
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tanrı tatile çıkmış olmalı!




Ben dedım bu hamur daha cok su kaldırır
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

Alt 30 Mayıs 2016, 18:08   #29
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tanrı tatile çıkmış olmalı!




Bakin gecen gece duydugum dini Hikayeyi aktarayim, ortami da anlatmak isterim (ki konunun neden dine ve tanriya geldigini anlamak acisindan) toplam 6 kisi oturuyoruz, bunlardan ikisi Mumin (kendilerinin oyle tanimlanmasini istiyolar) biri deist, ikisi ateist digeri cekimser... fikra gibi oldu ama ortam boyleydi hangisi benim soylemiycem (: size saygi duymuyorum dediniz ya hani, o gecede oyle basladi, mumin arkadaslar (ki birisi kimyager) akademisyen bir gecmise sahip, islam felsefesi ile ozel olarak ilgilenen bir arkadas.... raki iciliyor, ki mumin olanlardan biri de iciyor... konusulurken konu zaten turkiye gundeminden, siyasetinden dine geliyor, tabi ateist olanlar atesli bir sekilde durumdan rahatsizliklarini, insanlarin dini somurmek icin sermayenin yarattiginindan girip (ki sevgili karlcigimin da kulaklarini cinlataraktan) hararetli bir tartisma baslattilar... elinde rakisi ile mumin arkadasin anlattigi hikayeyi anlatiyorum...
sahabelerden birisi unlu islam sahabeleri (o isim verdi ben animsamiyorum) bir aksam yemegi daveti veriyor butun esraf es dost islam aleminin butun ileri gelenleri vs katilim gosteriyolar, guzelbir aksam geciriliyor, oradan gecmekte olan bir yolcuda, karni ac oldugu icin, kapiyi tiklayip, hani bir lokma su bir lokma ekmekle nasiplenirim hayali ile gidip ilisiyor sofralarina, sahabeler "selamun aleykum" diyolar yer aciyolar... tabi musluman olmayan yolcu selamlarina karsilik vermiyor allahin adi ile, bunlar kiziyolar ve kovuyolar, "sen allahin adi ile seni buyur ettik sen nasil, allahin selamini alip, rizasini dileyip buyurmazsin bre zindik" diyip yaka paca atiyolar disari... buna mukabil sofradilerden birisi ki o cebaril aleyselammis " eyy burda adamin adi var ben animsamiyorum, iste ey sahabe, o yolculugu biz buraya yolladik, bizim gozumuz hep onun ustundeydi, biz biliyoruz onun kim oldugunu, karni actir diye seninle yolunu kesistirmistik, yetmis yildir biz kolluyoruz onu inanmadigi halde, sen kim oluyorsunda bir gece dahi tahamul edemeyip kovuyorsun onu?" demis... bunun uzerine kosa kosa adami cevirmisler, bizi affet yoksa biz allah katinda afedilmeyecegiz, gel karnini doyur, allah bize bunlari dedi demisler... oda " sahiden boyle mi soyledi" diyip sehadet getirip aglayarak... musluman olmus... ben hikayeden etkilenmesemde arkadasin tevazusu ve sakinligi cok etkileyiciydi...

__________________
You will naturally be submissive to a man that you trust to lead, even if you're a alpha female!
 

Alt 30 Mayıs 2016, 18:10   #30
Çevrimdışı
Run
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tanrı tatile çıkmış olmalı!




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hikâye anlatmaya başlarsak bitmez ki, bende yazayım bir hikâye..
Çocuklar sokakta bir araya gelmiş cevizlerini paylaşmaya çalışıyorlar ama kavga etmeden paylaşmayı beceremiyorlarmış. Nasrettin Hocayı görünce ondan yardım istemişler.
Hoca Efendi! Biz anlaşamadık bize bu cevizleri paylaştırır mısın demişler. Nasrettin Hoca da çocuklara sormuş.
Allah taksimi mi? istersiniz kul taksimi mi? Çocuklar daha adaletli olur diye hep bir ağızdan Allah taksimi demişler. Nasrettin Hoca da cevizleri paylaştırmaya başlamış. Kimi çocuğa bir ceviz vermiş, kimisine beş ceviz vermiş, kimisine on ceviz vermiş, kimisine de hiç vermemiş. Bu taksimi görünce çocuklar şaşırmışlar
"Bu ne biçim paylaştırma Hoca demişler. Nasrettin Hoca da görmüyor musunuz Hüseyin Ağa’nın 20 ineği var, Abdurrahman Efendi’nin beş tane var, Bekir Efendi’nin bir tane, Şemsettin Efendinin hiç yok. Eğer kul taksimi isteseydiniz hepinize eşit paylaştıracaktım" demiş.

__________________
Hiçbir şey istediğim yok senden felek!
Ama yine de ucuz olsun ekmek
Ve pahalı olsun insan hayatı...
‘R.Hamzatov’
 

Closed Article

Etiketler
insan, olmak, rahatlığı, tanrı, tatil, vicdan


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Gözlüksüz 3D çıkmış! ozkansnr Genel Paylaşım 1 29 Temmuz 2010 17:47
Öss`den Çıkmış Bir Kız.. dreamy Komedi ve Mizah 3 03 Mayıs 2009 10:17