IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

21Beğeni(ler)

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimiçi
Schwarz
Schwarz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Yerli Otomobil
Yazan; Schwarz 27 Aralık 2019, 16:17

Bu gün tanıtımı yapılan Yerli otomobil hakkında ne düşünüyorsunuz?


Herhangi bir siteden özelliklerini de ekliyorum.

YERLİ OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ


C sınıfı SUV aracın paylaşılan son görüntülerinde, ortaya yerleştirilmiş bataryası, ön ve arkada iki elektrik motoru ve yan silueti ortaya çıktı.

ÇİFT MOTORLU 4X4

Ağırlık dağılımını iyileştirmek için bataryası tabana yerleştirilen otomobilde, bu sayede yol tutuş özelllikleri de iyileştirilmiş. Ön ve arkadaki elektrik motorlarıyla Türkiye’nin otomobilinin 4x4 sistemine sahip olacağı ortaya çıktı. Çekiş sistemi ve yerden yüksek yapısıyla elektrikli SUV zorlu yollarda da ilerleyebilecek. Otomobilin yan görünüşüne bakıldığında modern ve şık hatları da dikkat çekiyor. Boyutları ve mücadele ettiği sınıfı dikkate alındığında 5 kişi için rahat bir yolculuk sunacak otomobilin bagaj hacmi 500 lt’yi eçebilecek.



MENZİLİ 500 KİLOMETRE

Daha önce dolu bataryayla menzili 500 km’ye kadar uzayacağı açıklanan aracın dolum süresi ve batarya ömrüne ilişkin açıklama bugün yapılacak.

KOKPİTTE BOYDAN BOYA LED EKRAN

Türkiye’nin otomobilinin gösterge panelinde okunan 120 km’nin nerede yapıldığı da Osmangazi Köprüsü üzerinde paylaşılan görüntülerde ortaya çıktı. test edildiği de ortaya çıktı.

Otomobilin direksiyon simidinde dikkat çeken TG harfleri, TOGG’nun kısaltmasına göndermeler yapıyor. Türkiye’nin otomobilindeki iç tasarım detayları arasında, kokpiti boydan boya sarmalayan geniş ekran dikkat çekiyor. Sürücü kadar yolcuların da ihtiyaç duyabileceği bilgilerin gösterileceği ekran, günümüz modern tasarımına son derece uygun. İlerleyen dönemde otonom kullanıma uygun olacağı düşünüldüğünde, ekrana çok iş düşeceği de açık.

RAKİPLERİ KISKANDIRACAK

İç mekanında son derece modern ve şık hatları dikkat çeken otomobilde en ince ayrıntıların düşünüldüğü görülüyor. İşte Türkiye’nin otomobilinin ortaya çıkan iç mekan ayrıntıları...

• Sürücü odaklı kokpit tasarımı

• Üç kollu deri kaplı etli direksiyon simidi

• Yüksek malzeme ve işçilik kalitesi

• Kapı içlerine yerleştirilmiş geniş hoparlör ve gelişmiş müzik sistemi

• Mavi LED iç aydınlatma ışıkları

• 10 inç ve üstü ebatlı sınıfının en geniş dokunmatik bilgi ekranı

• Geniş gösterge tablosu ve ikinci bilgi ekranı

• Deri döşeme yüksek kaliteli koltuklar

• Şık havalandırma ızgaraları

• Küçük ve ergonomik tasarlanmış metal kumanda kolu

• Yumuşak ve kalite hissini yükselten kokpit kaplamaları.

YERLİ OTOMOBİLİN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Otomobilin fiyatı henüz belli değil. Pazara çıktığı dönemde küresel pazarlarda da rekabet edebilecek bir fiyatı olması planlanıyor.

YERLİ OTOMOBİL NEREDE ÜRETİLECEK?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, yerli elektrikli otomobil üretim tesisi Bursa'da kurulacak ve proje bazlı devlet yardımı verilecek.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından komple yeni yatırım olarak inşa edilecek tesisin öngörülen toplam sabit yatırım tutarı 22 milyar olacak.

Yatırımın süresi ise başlangıç tarihi olan 30 Ekim 2019'dan itibaren 13 yıl olarak belirlendi.

Yatırımın öngörülen sürede gerçekleştirilememesi halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu sürenin yarısı kadar ek süre verilebilecek.

Yerli otomobil üretim tesisinde 4 bin 323 kişi istihdam edilecek ve bu kişilerin 300'ü nitelikli personel olacak.
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 952 Yorumlar 15
Toplam Yorum 15

Yorumlar

Alt 28 Aralık 2019, 10:12   #11
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yerli Otomobil




Arabayı ben de beğendim görüntüsü gözalıcı Türk malı olması ayrı gurur verici
Yalnız dün asgari ücret için üzülürken hepimiz bugün TOGG için sevinmekte bir tuhaf hissettirdi

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 28 Aralık 2019, 11:16   #12
Çevrimdışı
bb
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yerli Otomobil




Araba şahane fakat asgari ücretle çalışan birisi bunların en düşük modelini almak için kaç sene çalışmalı?
Fiyat bilgisi yok lakin arabalar pahalı olacak havası yarattı bende.



Resmi kuruluşu 28 Haziran 2018’de gerçekleşen ve kuruluşundan 18 ay sonra 3 boyutlu ilk modelini ve bir konsept aracını gün ışığına çıkaran TOGG, Türk Otomotiv endüstrisinin kalbi olan Marmara Bölgesi’nde kurulacak fabrikasının temelini 2020 yılında atacak. 2030 yılına kadar ise fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen kendisine ait bir ortak e-platform üzerine 5 farklı model üretecek. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, yerli elektrikli otomobil üretim tesisi Bursa Gemlik’te kurulacak ve proje bazlı devlet yardımı verilecek. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından komple yeni yatırım olarak inşa edilecek tesisin öngörülen toplam sabit yatırım tutarı 22 milyar olacak.

175 BİN ÜRETİM KAPASİTESİ
Yatırımın süresi başlangıç tarihi olan 30 Ekim 2019’dan itibaren 13 yıl olarak belirlendi. Elektrikli otomobilin üretimi 5 modelde, yılda 175 bin adet olacak. Yerli otomobil üretim tesisinde 300’ü nitelikli toplam 4 bin 323 kişi istihdam edilecek.

KARİZMATİK TASARIM
Yerli otomobilin Ön gösterim versiyonu SUV ve konsept Sedan modellerinin dış tasarımında yer alan belirgin ve keskin hatlar otomobillerin sağlam ve güçlü karakterini dışa vururken aynı zamanda önümüzdeki yıllarda genişleyecek ürün gamının dizayn DNA’sını oluşturuyor.

Proje bazlı devlet desteği verilecek yatırım için Gümrük Vergisi muafiyeti, KDV istisnası, yüzde 100 vergi indirimi, azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği, 10 yıllık Gelir Vergisi stopajı desteği, azami 360 milyon liralık nitelikli personel desteği, faiz ve kar payı desteği ile yatırım yeri tahsisi ve alım garantisi sağlanacak. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) gerçekleştireceği yatırım için 30 bin otomobillik alım garantisi verildi.

ANADOLU VE LALE ESİNTİSİ
Türkiye’nin otomobili tasarımında Anadolu topraklarının köklü simgelerinden biri olan laleden esinlendi. Otomobilin ön ızgarasına, bütünsel şıklığı tamamlayan jantlarına ve iç mekan detaylarına modern bir incelikle işlenen lale figürleri ile birlikte Selçuklu dönemi esintileri coğrafyamızın kültür mirası ile olan bağı vurguluyor.

TEKNOLOJİK İÇ MEKAN
Otomobilin iç mekânında kaliteli ve şık malzemelerle birlikte yüksek teknoloji yer alıyor. Dijital bilgi-eğlence ekranı hem bilgilerin kolaylıkla takibini hem de yolcuya özel içeriğin görünürlüğünü sağlıyor. Ekran otomobilin akıllı bir yaşam alanına dönüşümünü destekliyor.

UÇAK KOKPİTİNİ HATIRLATAN FORM
Uçak kokpitini hatırlatan form üzerinde vites ve elektronik park freni fonksiyonlarını barındıran konsol, ergonomisiyle dokunmatik kumanda ekranının kontrol edilmesine de yardımcı oluyor. Dokunmatik ekranda kullanıcıyı merkeze alan ara yüzün tasarımı, sesli komut özelliğinin de desteğiyle alışagelmiş kontrol düğmeleri ve kumanda elemanlarını olabildiğince azaltarak iç mekânın yalın ve sade tasarımını destekliyor.

EV VE İŞYERİNDEN SONRA 3. YAŞAM ALANI
C-SUV sınıfının en uzun aks mesafesine sahip olmanın getirdiği avantaj ile 5 kişilik bir aileyi rahat ve konforlu bir şekilde ağırlayacak. Kabin içindeki yüksek baş mesafesi ve sınıfının en uzun diz mesafesi sayesinde bir üst sınıfın konforunu sağlıyor.

ARIZA DURUMUNDA UZAKTAN MÜDAHALE
Yerli otomobille ilgili dikkat çeken özelliklerden biri de, arıza durumunda araç servis ekibi uzaktan müdahale edebilecek.

TOGG ARACI NASIL TANIMLIYOR
TOGG, otomobil gamının tüm modellerine altyapı oluşturacak tamamen yeni ve doğuştan elektrikli araç platformunu 3 ana başlık ile tanımlıyor:

1) Özgün
Otomotiv sektöründe daha önce ortaya çıkarılmış hiçbir platform ile ilişkisi olmayan, tamamıyla TOGG mühendisleri tarafından geliştirilen ve tüm fikri ve sınai mülkiyet hakları yüzde 100 TOGG’a ait olan, yüksek teknolojiye sahip doğuştan elektrikli ve bağlantılı platform.

2) Modüler
Azami verimlilik, konfor, dayanıklılık ve güvenlik gerekliliklerini bir arada sağlayabilen; farklı genişlik ve uzunluklara olanak veren modüler mimari.

3) Üstün
Sınıfının en uzun aks mesafesini sunarak otomobil içindeki yaşam alanının genişlik, ferahlık ve konforunu en üst düzeye taşıyan altyapı.

OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ
300+ km. veya 500+ km. menzil sağlayan 2 farklı pil seçeneği
30 dakikadan kısa sürede hızlı şarj, 30 dakikada yüzde 80 pil doluluk seviyesi
8 yıl pil garantisi
200 beygir güç sunan tek e-motor ile arkadan çekişli (RWD) versiyonu
400 beygir güç sunan iki e-motorlu tüm tekerleklerden çekiş (AWD) sistemi
Yüksek verimliliğe sahip iki farklı e-motor ile tüm tekerleklerden çekiş (AWD) sistemi
0 -100 km/saat hızlanmasını 200 beygir güç sunan motor seçeneğinde 7.6 saniyede
400 beygir güç sunan motor seçeneğinde sadece 4.8 saniyede
İleri seviye güvenlik
Burulma direncinde yüzde 30 artış ve yüksek çarpışma dayanımı
7 adet hava yastığını içeren pasif, hava kanallı ön ve arka fren diskleri
Yola çıkacağı 2022 yılının EuroNCAP 5 Yıldız güvenlik normlarını sağlayacak
İnternet üzerinden güncellenebilecek sürücü destek sistemleri
Şehir içi trafik pilotu özelliği ile ‘Seviye 2+’ otonom sürüş kabiliyeti
’Seviye 3 ve ötesi’ otonom sürüş dönüşümüne uygun
Araç menziline yüzde 20’ye kadar katkı sağlayan geri kazanımlı frenleme
Tüm akıllı şehir altyapısı, elektrik şebekesi, cihazlar, evler ve binalar ile iletişim kuracak
Yaşamın birçok farklı alanında kullanıcısının yerine düşünen bir asistana dönüşecek
Aynalar ve kapı kolları dokunmatik olacak.
2023 yılından itibaren dünyada ilk kez “Holografik Asistan” sunacak
Göz takip algoritmaları ve holografik üç boyutlu görüntüleme teknolojisi
Otonom sürüş teknolojisine sahip.
Sürücü gözünü yoldan ayırmadan yol ve çevre bilgilerini alacak.
Arızada araç servis ekibi uzaktan müdahale edebilecek
Trafik sıkıştığı zaman otomobil kendiliğinden dur-kalk yapabilecek. 5G ile mobilite ekosistemi deneyimi sunacak.



__________________
Yalnız kalmaktan o kadar korkuyorsun ki;
ihtiyacın olmayan insanlar biriktiriyorsun.
İhtiyacın olmayan insanları kaybetmemek için,

Kendin olmaktan vazgeçiyorsun...

Konu bb tarafından (28 Aralık 2019 Saat 12:01 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 28 Aralık 2019, 13:32   #13
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yerli Otomobil




Ülkemiz için Gurur verici.

Bayrak ipi üreten Türkiye'den Otomobil üretmeye Fazla söze gerek yok.

Durmak yok,Yola Devam
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 28 Aralık 2019, 13:40   #14
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yerli Otomobil




Ülkemize milletimize hayırlı olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 28 Aralık 2019, 17:26   #15
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yerli Otomobil




Hayirli olur insaallah

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Aralık 2019, 18:42   #16
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yerli Otomobil




Seyra Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ülkemiz için Gurur verici.

Bayrak ipi üreten Türkiye'den Otomobil üretmeye Fazla söze gerek yok.

Durmak yok,Yola Devam
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ve bunu bile çekemeyen gururlanmayan soysuzlar'da var..

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
otomobil, togg, yerli


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Yerli otomobil Gebze'de üretilecek BLueMooN Otomobil Haberleri 2 18 Kasım 2019 12:39
Sır gibi saklanan yerli otomobil Baby Haber Arşivi 0 02 Haziran 2015 15:17
TSE Yerli Otomobil Test Merkezi Kuracak aSi Haber Arşivi 0 17 Mart 2012 11:50
İlk yerli otomobil Devrim'in hikayesi PassioN Haber Arşivi 0 07 Şubat 2012 20:07
Yerli Otomobil Yolda SLyther Otomobil Haberleri 0 07 Ocak 2012 01:08