IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Şubat 2023, 19:28   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sayılar çocuklara en kolay nasıl öğretilir? Okul öncesi sayı öğretme etkinlikleri




Sayılar çocuklara en kolay nasıl öğretilir? Okul öncesi sayı öğretme etkinlikleri





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


0-6 yaş dönemindeki çocuğunuza kazandırabileceğiniz sayı kavramları bilgisi ile matematiksel becerilerinin gelişimine yardımcı olabilirsiniz. Çocuğunuzun daha küçük yaştan itibaren matematiği sevmesi ve ona alışması için öğretebileceğiniz bazı temel püf noktalar sayesinde matematiği anlaması daha kolay olacaktır. Okul öncesi sayı etkinlikleri neler? Sayı sayma nasıl öğretilir? İşte çocuklara sayı öğretme yöntemleri:



Okul çağındaki bir çocuğun ilerleyen zamanlarda matematik dersinde zorlanmaması ve kolaylıkla yapabilmesi için küçük yaştayken temel bazı konuları öğrenmelidir: Sadece matematikte değil diğer derslerde de yavaştan alıştırmalar yaparak okul dönemine hazırlık yapmak, akademik performansı bakımından oldukça faydalı olacaktır. Bu nedenle sizinde okul öncesi yaşta bir çocuğunuz varsa, onu sıkmadan eğlenceli yollarla harfleri tanıtma ya da sayıları öğretme gibi etkinlikler yaparak gelişimlerine yardımcı olabilirsiniz. Çocuğunuzun eğlenirken öğrenmesini sağlayarak onu yavaş yavaş okul hayatına hazırlamak hem evde geçen zamanlarını verimli geçirmesi açısından hem de okul hayatını kolaylaştıracağı için önemlidir. Çocuğunuza matematiği ders değil de oyun gibi anlatırsanız öğrenmesini daha kolay hale getirebilirsiniz. Her şeyden önce matematikte işe sayıları öğretmekle başlayabilirsiniz. Peki çocukları sayılarla nasıl tanıştırmak gerekir? Okul öncesinde sayılar nasıl öğretilir? Sayılar en kolay nasıl öğrenilir? Çocuklara sayıları öğretme teknikleri..

.
ÇOCUKLARA SAYI SAYMA NASIL ÖĞRETİLİR? OKUL ÖNCESİ SAYI SAYMA ETKİNLİKLERİ NELER? SAYILARI ÖĞRENİYORUM...


Günümüzdeki bazı ebeveynler genellikle ''Çocuğum artık sayabiliyor'' diye düşünerek bu konunun üstüne gitmeyebiliyor. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, çocuğun sayı saymasının sayı kavramını tam anlamıyla öğrendiği anlamına gelmemesidir. Çocuklar sayıları saymayı gerçekten öğrendiği için değil, sayıların sırasını çok iyi ezberlediği için sayıyor olabilir.
Bu nedenle çocuğun sayı kavramını iyice kavrayabilmesi için ilk önce eşleme, sınıflama, sıralama gibi etkinlikleri başarıyor olması gerekir. Bu becerileri kazanan çocuklarla daha sonra sayı çalışmaları yapılarak çocukların sayı kavramını pekiştirmesi gerekir.


Erken dönemdeki çocuğunuzun sayılar, renkler ya da harflerle ilgili uyarı almasını fark ettiğiniz zaman onunla bol bol etkinlikler yapabilirsiniz. Bebeklikten itibaren ona sesli bir şekilde kitap okumak, sayı saymak, oda aksesuarında sayılardan yararlanmak ya da onlara ulaşabiliyor olması bile sayı öğrenimini hızlandıracaktır.
Ders gibi değilde günlük hayatta sergilediğiniz hareketleri bile oyun gibi sayılar üzerinden götürebilirsiniz. Oyuncaklarıyla oynarken lego veya bloklarla sayı sayma ile miktar kavramları sayıları öğrenmeyi kolaylaştıracaktır.


SAYILAR EN KOLAY NASIL ÖĞRENİLİR? EN EĞLENCELİ SAYI ETKİNLİKLERİ


MALZEMELER:
Kek kalıbı, sayılar ve fasulye.
UYGULANIŞI:
Ayrı ayrı kek kalıplarının içine kağıda yazdığınız sayıları ya da hazır sayı kalıplarını yerleştirin. Ardından sayıların değeri kadar fasulyeyi kalıplara koyun. Ardından sayıları parmağınızla göstererek oyununuza devam edin.
NOT: Oyunu çocuğunuzun yaş seviyesine göre uyarlayabilirsiniz. 3-4 yaş aralığındaysa; 1-5 arası sayıları 4 yaş üzeriyse; 1-10 arası sayıları kullanın.


OKUL ÖNCESİ EVDE MATEMATİK ETKİNLİKLERİ!


1. BESİNLERİ SAYIN
Yemek sofrasındaki yiyecekleri sayın. Çocuğunuzdan tabağına 5 havuç ve 5 elma dilimi koymasını söyleyin.
2. PELUŞ OYUNCAKLARI AYIRIN
Oyuncakları arasında peluş türünde olanları ayırarak diğer oyuncakları ile sınıflandırma yapmasını isteyin. Büyük yaş grupları için tercih edilebilir.
3. ÇORAPLARI EŞLEYİN
Çorapların olduğu sepette benzer görünümdeki renkli çorapları rengine ve sayısına göre ayırmalarını isteyebilirsiniz. (Çoraplar desenli değil tek renk olmalı, aksi halde kafa karıştırıcı olabilir)

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebeklere renkler nasıl öğretilir? Okul öncesi renk etkinliği Tanem Eğitim 0 02 Şubat 2023 10:47
Çocuklara zaman kavramı nasıl öğretilir? Tanem Aile Evlilik ve Çocuklar 0 07 Aralık 2022 01:35
Çocuklara Doğru Kalem Tutusu Nasıl Öğretilir? Tanem Eğitim 0 29 Kasım 2022 20:27
Çocuklara ikinci dil nasıl öğretilir Sarya Okul Öncesi Eğitim ve Öğretim 0 20 Kasım 2021 11:58
Okul Öncesi Bilmece Öğretme Teknikleri Ecrin Okul Öncesi Bilmeceler 0 19 Kasım 2015 19:14