IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2015, 19:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Okul Öncesi Bilmece Öğretme Teknikleri




1. BİLMECE KUTUSU TEKNİĞİ: Küp şeklinde hazırlanan kutunun dört tarafına cepler hazırlanır. Dikdörtgen şeklinde hazırlanan kartların bir ucuna bilmeceler yazılır. Kartın diğer ucuna bilmecelerin cevabının resmi yapıştırılır. Bilmeceler çocuklara yönlendirilir ve cevabını bulunan bilmecenin resmi kutunun iç kısmından çıkartılarak çocuklara gösterilir.

2. BİLMECE KUKLALARI: Çocuklara sorulan bilmecelerin cevabı olan resimlerden çomak kuklalar hazırlanır. Bilmece çocuklara sorulur ve zorluk aşamasına göre ipuçları verilir. Çocuklar doğru cevabı verince çomak kuklası çocuklara gösterilir.

3. NESNE İLE BİLMECE ÖĞRETME: Hazırlanan bir nesnenin üzerinden veya cebinden, kesesinden bilmecelerin çıkması.Örneğin bir tavuğun yumurtasından,bir kangurunun cebinden ,bir tencerenin veya torbanın içinden bilmecelerin veya cevaplarının çıkartılması.

4. PUZZLE TEKNİĞİ: Sorulacak bilmecelerin cevaplarının resimleri puzzle kartları şeklinde hazırlanır. Çocuklara ilk ipucu sözel olarak verilir ve puzzle ilk parçası yerleştirilir. Çocukların verdikleri cevaplara göre diğer parçalardan yerleştirilir. Cevabı bilen çocuk puzzle tamamlayarak arkadaşlarına resmi gösterir.

5. RESİM KARTLARI İLE BİLMECE OLUŞTURMA: Bilmecelerin cevaplarına götürecek resimler kartlar halinde hazırlanır. Birbiri ile ilgili resimler çocuklar tarafından seçilerek bir yeni bir bilmece oluşturulur. Örneğin: yağan bir yağmur resmi ve yağmurda ıslanan bir çocuk resmi yardımı ile “yağmurda ihtiyacımız olan bir eşya” gibi bilmeceler oluşturulur.

6. BİR RESİM İLE BİLMECE OLUŞTURMA: Çocukların eline verilen bir resmin özelliklerini anlatarak arkadaşlarının bulmasını sağlamak Örneğin:bir aslan resmini eline alan çocuk aslanın özelliklerini anlaşarak cevabı arkadaşlarına buldurmaya çalışır.

7. NESNEDEN CEVABI BULMA: Ortaya konulan nesneler ile ilgili bilmeceler çocuklara yönlendirilir. bu teknikte fazla ip ucu vermemeye dikkat edilmelidir. Cevabı bulan çocuk nesneyi eline alarak arkadaşlarına gösterir

alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilmece, okul, teknikleri, Öğretme, öncesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Okul Öncesi Eğitimin Önemi Zen Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 13 Haziran 2014 21:01
Okul Öncesi Bul Ve Yan Yana Koy Draması Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 26 Mayıs 2012 17:21
Okul Öncesi Yaprak Draması Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 26 Mayıs 2012 17:20
Okul Öncesi Sağlık Kontrolleri Liaaa Çocuk Sağlığı 0 21 Mayıs 2012 17:54
Okul Öncesi Drama Örnekleri Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 23 Mart 2012 23:37