IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Zeytin

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2022, 15:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Engelli Öğrencilerin Teneffüs Arkadaşı Öğretmen






Gaziantep’te yüzde 40 engelli raporu bulunan, yürüme güçlüğü çeken sınıf öğretmeni Mustafa Alkan (41), 3 engelli öğrencisinin diğer arkadaşları gibi sosyalleşmediğini fark edip, hareket geçti. Alkan, okul bahçesinde basketbol oynayıp, öğrencilerin sosyalleşmesini sağlıyor. Alkan, “Umarım, bu davranışımız herkese örnek olur ve bu çocukların da başarabilecekleri çok şeylerinin olduğunun farkına varılır” dedi.

Yıllar önce okuduğu Vehbi Dai İlkokulu’na, 2011’de sınıf öğretmeni olarak atanan doğuştan yürüme engelli Mustafa Alkan, bedensel engelli öğrencileri Hüseyin Talha Açıkbaş (6), Ecrin Öztürkmen (8) ile Suriye uyruklu Ali Mustafa’nın (9) okul bahçesinde arkadaşları gibi sosyalleşmediğini fark etti. Okul yönetiminden izin alan Mustafa Alkan, mesai saatini bitirdikten sonra 3 engelli öğrenciyle bir araya gelip, vakit geçiyor. Teneffüslerde de öğrencileriyle beraber olan Mustafa Alkan, okul bahçesinde basketbol oynayıp, 3 çocuğun sosyalleşmesini sağlıyor.

“Onları En İyi Ben Anlarım”

Engelli öğrencilerini görünce kendi çocukluğunun aklına geldiğini belirten Mustafa Alkan, “Ben de engelli bir bireyim. Çocuklarımız çok küçük. Onların arkadaşları gibi koşup oynayamadıklarını, sportif faaliyetlerde bulunamadıklarını fark ettim. Onları en iyi ben anlarım düşüncesi ile böyle bir çalışma başlattım. Sabah öğrencilerime ders verdikten sonra, okul bahçesinde yürüme engelli öğrencilerim ile basketbol çalışıyoruz. Amacım, dışlanmadıkları hissini oluşturmak, fırsat verilince üstün başarılara imza atabileceklerini göstermek” dedi.

Engelli öğrencilerin spor faaliyetlerde bulunabilmesi için özel ilgilenilmesi gerektiğini ifade eden Alkan, “Böylelikle hem engelli öğrencilerimizin kasları gelişiyor hem de dışlanmamış olduklarını hissediyorlar. Umarım, bu davranışımız herkese örnek olur. Umarım, herkes bu çocukların da başarabilecekleri çok şeylerinin olduğunun farkına varır. Bu imkanları bizlere sağladıkları için öncelikle okul idaremize teşekkür ediyoruz. Sabah gurubunda öğretmenim ama vakit buldukça, ders saatlerim dışında ve eve gitmeyerek bu öğrencilerimize destek olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

“Dört Duvar Arasına Mahkum Olmalarını İstemiyoruz”

Vehbi Dai İlkokul Müdürü Yakup Kaya da “Okulumuzda 3 tane yürüme engelli öğrencimiz var, tekerlekli sandalye ile geliyorlar. Yine okulumuzda 3 tane engelli öğretmenimiz var. Öğrencilerimiz için imkanlarımız dahilinde, en iyi imkanları vermeye çalışıyoruz. Engelli çocuklarımızın dört duvar arasına mahkum olmalarını istemiyoruz. Okul idaresi ve öğretmenlerimiz olarak bu konuda çok duyarlıyız. Engelli öğrencilerimizin de bilişsel, duyusal becerilerini geliştirecek imkanlar sunarak, en iyi şekilde öğrenim görmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Mustafa Alkan hocamız bu konuda çok yüksek duyarlılığa sahip. Kendisi bu konuda bizlere rehberlik ediyor” dedi.

Okula her gün tekerlekli sandalye ile gelen, okul görevlilerince sınıflara çıkarılan engelli öğrenciler ise okula engelli asansörü istediklerini dile getirdi.

DHA

__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Ekim 2022, 15:04   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Engelli Öğrencilerin Teneffüs Arkadaşı Öğretmen




helal olsun

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Ekim 2022, 15:04   #3
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Engelli Öğrencilerin Teneffüs Arkadaşı Öğretmen




Vayy bee bayağ duygusal bir durummuş Allahtan acil şifalar ne diyelim...

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Öğrencilerin anlattıkları öğretmen çiftin istismarını ortaya çıkardı: Pantolonumu indirip cinsel organımı sıktı CORDON BLEU Yaşam ve Detay 2 22 Ocak 2022 16:30
Engelli öğretmen ataması başvuru tarihleri belli oldu (750 engelli öğretmen ataması kontenjanları belli oldu mu?) CyBeR Eğitim Haberleri 1 05 Kasım 2021 17:52
Görme Engelli Öğrencilerin Eğitimde Hakları nelerdir ? diShy Engelli Hakları 0 27 Nisan 2019 13:01
İşitme Engelli Öğrencilerin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 08 Şubat 2016 23:39
İşitme Engelli Öğrencilerin Akademik Başarı Düzeyleri Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 21 Şubat 2012 20:10