IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2011, 11:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkekler için sağlık reçetesi




Türkiye’de 2010 raporlarına göre ortalama ömür yaşı kadınlarda 74 yıl, erkeklerde ise 69 yıl olarak belirlendi. Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de 40 yaş üstü erkeklerin karşılaştıkları sağlık risklerinin başında koroner kalp hastalıklarının geldiğini bildirirken, hastalığa yakalanmayı artıran nedenler olarak hareketsiz yaşam tarzının benimsemesi, sigara ve alkol kullanımı, yüksek tansiyon ve diyabet sorunlarına karşı ihmalkarlık ile bilinçsiz beslenmeyi gösterdi. Türkiye’de koroner kalp hastalıklarından ölüm oranının tüm ölümler içinde yüzde 43 oranıyla ilk sırada yer alındığı kaydedilirken, bu ölümlerin önemli bir bölümünün 41-58 yaş grubundaki erkeklerde görüldüğü bildirildi. Prostat kanseri erkeklerde akciğer kanserinden sonra en çok görülen vaka. 40 yaş üstü her erkeğin prostat kanserinin dışında kolon kanserine de dikkat etmesi geliyor.

‘Bana bir şey olmaz’ demeyin

Erkeklerin 40 yaşından sonra sağlıklı bir şekilde hayat sürüp ömür sürelerini uzatması için ilk kural sağlıklı yaşam biçimini benimsemek. Bu konuda ilk yapılması gereken şey sigara ve alkol alışkanlığını bırakmak olmalı. Aynı zamanda yeterli ve dengeli beslenmeye de başlanmalı. ‘Bana bir şey olmaz’ mantığından uzaklaşıp tüm sağlık risklerine karşı önlem alınmalı. 40 yaşından itibaren erkeklerin yılda bir kez detaylı taramadan geçip herhangi bir hastalığı var mı, ya da hastalık açısından risk taşıyor mu konusunu netleştirmesi gerekiyor. Test sonuçlarına göre bir beslenme uzmanından beslenme önerisi almalı fazla kilo, kolesterol ve yüksek tansiyon sorununu çözmeli. Yaşına ve bedenin durumuma göre fiziksel aktivite yapmalı. Hayvansal gıdalar dengeli tüketilmeli, sakatat, mangal gibi kanserojen besinlerden mümkün olduğunca uzak durulmalı. Modern yaşam biçiminde aktif iş hayatının ileri yaşlarda da sürdürülmesi erkeklerin genç ve dinamik görünme zorunluğunu da doğurdu. Dolasıyla sağlıklı yaşam biçimine geçen 40 yaş üzeri erkekler bir taraftan kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltırken, diğer taraftan daha fit bir görünüme kavuşabilirler.
Selahattin DÖNMEZ

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erkekler, recetesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlık Reçetesi Ecrin Alternatif Tıp 0 13 Eylül 2011 23:09
Bebekler için soğuk hava reçetesi Ecrin Çocuk Sağlığı 0 15 Ağustos 2011 22:53
Sağlık için 2, mutluluk için 3 çocuk lazım! Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Eylül 2010 14:15
Sağlık için 2 çocuk ideal Cemalizim Haber Arşivi 0 13 Mart 2010 17:11
Sağlık için yürüyüş ve egzersiz ad3m Sağlık Köşesi 0 07 Eylül 2006 16:03