IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2011, 11:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yüz erkekten yirmi ikisi kısır!




Erciyes Üniversitesi Üroloji Ana Bilim Dalı ögretim üyesi Prof.Dr. Oğuz Ekmekcioğlu, çocuk sahibi olmak için hastanenin Androloji Polikiliği’ne başvuran 100 erkekten 22’sinin menisinde sperm olmadığının ortaya çıktığını söyledi. Erkek kaynaklı çocuksuzluğun bilinenin aksine kadınlardan çok olduğunu söyleyen Prof.Ekmekçioğlu, "Kulaktan dolma sözlere kanıp, şu bitki, şu ot diye kapı kapı dolaşmayın" diyerek çocuk sahibi olmak isteenleri uyardı.

Prof. Dr. Oğuz Ekmekçioğlu, doğal yollarla çocuk olmaması çiftleri ve çevrelerini fazlasıyla üzen ve sıkıntıya sokan bir durum olduğunu, çocuk sahibi olamamanın ana sorumlusunun kadın olduğu düşünülmesine karşın erkeklerdeki sorunlyarının daha fazla olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ekmekçioğlu, şuhları söyledi:

"Aslında kadına bağlı nedenlerin çoğu tedavi edilebilir olmasına rağmen erkeğe bağlı nedenlerin tedavisi güçtür. Çocuk sahibi olmada çiftin ve hekimin en çok istediği şey doğal yoldan gebelik elde edilmesidir. Ne yazık ki bu durum her zaman elde edilemez. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Androloji Polikliniğine çocuk sahibi olamama nedeniyle başvuran 100 erkeğin 22’sinde menide hiç sperm bulunamamaktadır. Bu durum sadece doğal yoldan çocuk sahibi olma şansını engeller. Günümüzde yardımcı üreme teknikleri kullanılarak bu erkeklerin yarısından çoğunda kendi spermi elde edilebilmektedir. Sperm elde edilebilen erkeklerin de yarısına yakını bebek sahibi olabilmektedir. Dışarıya sperm çıkışı olmayan erkeklerde genel sağlığı tehdit edebilecek ciddi sağlık sorunları buluna-bilmektedir. Bu nedenle çocuksuzluk konusunda uzman kişilerin muayenesinden geçilmesi çok önem kazanmaktadır."

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erkekten, ikisi, küsür, yirmi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Stresli erkekten kork! Feronia Ah Erkekler 3 17 Ekim 2011 14:21
Yirmi Saniyede Sır İslamiyet 0 30 Nisan 2010 21:47
10 Erkekten 4’ü Prostatit Heidi Ah Erkekler 1 26 Haziran 2008 10:27
Erkekten Laf Alma Süslü Komedi ve Mizah 0 17 Aralık 2007 00:40