IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Temmuz 2012, 14:21   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkek Sağlığı Hakkında On Gerçek




Erkek Sağlığı Hakkında On Gerçek




Uzman Victoria Lambert, pek çok uzmanın da yardımıyla erkek sağlık testi hazırladı. Bu testte sadece bir başlıkta bile olumsuz sonuç alınması halinde ekeğin sağlık testinden geçememiş sayılacağını belirten Lambert’in testinin konu başlıkları ve detayları şöyle;






Soğuk Suya Girdiğinizde Soluksuz Kalıyor musunuz?




Lambert’e göre, bu soruya yanıtınız evetse testin bu şıkkından kaldınız, hayırsa geçtiniz demek. Lambert’e göre, soğuk suda soluksuz kalmanız kalbinizin daha çok çalışmak zorunda kaldığının işareti sayılıyor. Hele ki belli bir baskının da sözkonusu olduğu hallerde, örneğin ağır bir yemeğin ardından soğuk suda soluksuz kalma hali daha baskınsa bu sizin kalp damarlarınızda sorun olduğunu gösteriyor.

Aynı şekilde yokuş yukarı yürürken ya da egzersiz yaparken göğüste ağrı ya da sıkışma hissi de olumsuz sinyaller olarak kabul ediliyor.




Geceleri Sık Sık Tuvalete Gidiyor musunuz?




Bu soruya yanıtınız hayırsa testing bu şıkkını da geçtiniz, evetse kaldınız demek. Burada önemli olan sizing her zamanki alışkanlığınızın üstünde bir sayıda gece tuvalete gidip gitmediğiniz.

Bu sorunun yanıtı aldığınız sıvı miktarı ve yaşınıza göre de değişiyor. Zira çok sıvı tüketen ve yaşlılık nedeniyle kasları zayıflamış olanlar için sayının artması dogal olarak mümkün. Bunun dışında ise, prostatta büyüme, enfeksiyon ve de kanser şıkları düşünülebiliyor.



Genital Bölgelerinizde Kaşıntı Artıyor mu?




Soruya yanıtınız hayırsa testi geçtiniz, evetse kaldınız demek. Lambert’e göre, kanda şeker miktarının artması bazı mantar hastalıkları ve deride hassasiyete yol açabiliyor.

Şekerin diğer semptomları da artan su ihtiyacı, görmede bulanıklık, aşırı yorgunluk hissi ve sık sık tuvalet ihtiyacı olarak sıralanıyor. Bütün bunlar da 2. Tip diyabeti çağrıştırıyor.



Sürekli Terliyor musunuz?




Soruya yanıtınız hayırsa testi geçtiniz, evetse kaldınız demektir. Özellikle gece terlemeleri gibi semptomlar, libido kaybı, asabiyet, depresyon ve sabah ereksiyonunda azalma erkeklik hormone testesteronun azalmasına işaret sayılıyor.

Erkekte menapoz tartışmalarının ısındığına işaret eden uzmanlar, doktorunuza başvurduğunuzda, ondan sadece kan tahlillerinizin sonucuyla yetinmeyip, semptomlarınızın menapoza işaret edip etmediğini özellikle sormanızı tavsiye ediyor.



Gaz Sıkıntınız Arttı mı?




Bu soruya yanıtınız hayırsa sorun yok, evetse testin bu şıkkından da kaldınız demektir. Lambert’e göre bu durumda öncelikle bağırsak alışkanlıklarınızdaki değişimi izlemeniz gerekiyor. Bu değişimin ana unsurları gazda aşırı artış, ağrı, sümüksü akıntı, dışkıda kan gibi sıralanıyorsa, bağırsak kanserini gözönünde tutarak bir doktora başvurmanız gerekiyor.

Uzmanlara göre, bu noktada yaş da önemli bir unsur. Eğer yaqşınız 50’nin altındaysa bu tip semptomların direkt olarak kanseri düşündürmesi gerekmiyor. O zaman colit olup olmadığı Chohn’s Hastalığı gibi diğer ihtimaller düşünülüyor. Ama eğer 50 yaşın üstündeyseniz bu semptomları ciddiye almanız ve vakit geçirmeden doktora başvurmanız gerekiyor.



Herhangi Bir Duyu Kaybına Uğradınız mı?



Bu soruya yanıtınız evetse yine ciddiye almanız gereken bir sorunla karşı karşıyasınız demektir. Herhangi bir duyu kaybı, koku, görme ve hatta tad alma duyusundaki kayıp bile sizing bseyninizin bir kısmını ilgilendiren bir soruna işaret ediyor olabilir uzmanlara göre.

Tedricen de olsa bir duyunuzu kaybediyorsanız, daha asabiyseniz, kontrolünüzü çabuk kaybediyorsanız ve buna baş ağrıları eşlik ediyorsa, bunu ciddiye almalısınız.

Uzmanlara göre bu bir lezyon bölgesinin habercisi, bir kanamanın işareti ve hatta beyinde bir tümörün göstergesi olabilir.Bu durumda doktora başvurmak şart. Zira başağrısı bir görme bozukluğundan da kaynaklanıyor olabilir ya da yüksek tansiyondan kaynaklanabilir.



Gece Otomobil Kullanmakta Güçlük Çekiyor musunuz?


Soruya yanıtınız evetse yine testin önemli bir şıkkından sınıfta kaldığınız anlamına geliyor. Zira buda bir başka yaşlılık hastalığı olan kataraktı hatırlatıyor uzmanlara göre.

65 yaşın üstündekilerin üçte birinin yaşadığı katarakt sıkıntısının çaresinin ameliyat olduğunu ve bu koşulda tedavi şansının yüzde 99’lara kadar çıkabildiğini belirten uzmanlar, bu ameliyatta gözdeki lens tabakasının yapay bir lensle değiştirildiğini ve operasyonun sadece 15 dakika sürdüğünü ifade ediyor.



Her Akşam Yarım Şişe Şarap İçiyor musunuz?


Eğer yanıtınız evetse bu kez de karaciğer hastalıkları konusunda ciddi bir riskle karşı karşıyasınız demektir. Burada da yaş önemli bir unsure olarak karşımıza çıkıyor uzmanlara göre.

Eğer yaşınız 30-40 civarındaysa risk o kadar büyük olmayabilir. Ancak yaşınız bunun üstündeyse, herhangi bir karaciğer hastalığıyla bağlantılı olarak hastanelere düşme riskiniz, sizing kadar çok içki tüketmeyenlere ya da hiç içmeyenlere göre 7 kat artıyor. Eğer içtiğiniz miktar gecede 1 şişeye çıkarsa, niskiniz de 10 kat artıyor.




Geçici Çift Görme Sıkıntısı Yaşadınız mı?


Bu soruya yanıtınız evetse,yine sorun var demek. Bu ‘’transient ischaemic attack (TIA)’’ ya da ‘’ministroke’’ olduğunuz anlamına geliyor. Yani beyninize giden kan çok kısa sure için dolaşım fonksiyonunu yitiriyor.

Bu durumla karşılayanlara uzmanlar geçmişte hemen dinlenme pozisyonuna geçmeleri ve bir bardak çay içmelerini tavsiye ediyordu.

Ancak şimdi ‘’hemen bir doktora görünün’’ diyorlar. Zira bu sizing her an daha ciddi bir falç geçirmeniz olasılığını düşündürüyor. Hatta bu 48 saat içinde bile bir felç gelebileceğine işaret sayılıyor.



Sık Sık Mutsuzluk Hissi Duyuyor musunuz?


Yanıtınız evetse, testing bir şıkkından daha sınıfta kaldınız demek. Gün içinde moralde düşüklük hissetmek, her zaman zevk aldığınız spor, arkadaşlarla sosyalleşme, yorgunluk, hatta cinsel isteksizlik duyma gibi durumlar depresyona işaret ediyor.

Böyle bir durumda kendinizi geçmişte olduğunuzdan çok farklı hissediyorsanız da tavsiye bir doktora görünmeniz yönünde. Erkeklerde depresyon asabiyet, ani sinir hali, gedirek artan kontrol kaybı ve saldırganlık olarak ortaya çıkıyor.

Bu durumdaki erkeğin intihara kalkışması oranı da diğerlerine göre üç kat daha fazla. Bazı araştırmalar depresyonun erkeği coroner damar hastalıkları konusunda da daha riskli bir gruba soktuğuna işaret ediyor.




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erkek, gercek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saç Sağlığı Hakkında 8 Yanlış Bilgi! Sue Saç Modelleri ve Bakımı 0 30 Haziran 2012 20:47
Emine Erdoğan'dan Başbakan'ın sağlığı hakkında açıklama PassioN Haber Arşivi 0 12 Şubat 2012 20:46
Erkek Sağlığı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Ecrin Erkek Sağlığı 0 07 Aralık 2011 20:09
Bakanlıktan Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Hakkında Duyuru System Sağlık Köşesi 0 19 Eylül 2011 21:15