IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2011, 20:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkek Sağlığı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular




Sertleşme Problemi
Sertleşme problemi (ereksiyon kusuru) varlığında olası hastalığın penisin kan akımının bozulmasından kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemeye yarayan tanı amaçlı bir yöntemdir.
Doppler ultrasonografi ile penis içi damarlardaki kan akış hızı değerlendirilir.
Penise arterler (atar damar) ile yeterli kan gelip gelmediği, yeterli kan gelmişse, gelen kanın yeterince penis içerisinde kalıp kalmadığı (toplar damar kapaklarının sağlam olup olmadığı) tespit edilir.
Soru :Penil Doppler ultrasonografi nasıl yapılır?
Penis içi kapiller damarların genişlemesini sağlamak amacıyla inceleme sırasında penis içerisine damar genişletici bir ilaç, hasta yaşı göz önüne alınarak,belirli dozda verilir.
Penis cildi üzerine jel sürülerek ultrasonografi probu ile penis içi damarlar değerlendirilir.
Soru :Penil Doppler ultrasonografi incelemesi ağrı verir mi?
Hayır vermez,bazen penis içerisine verilen ilaç hafif yanma hissi verebilir.
Soru :Penil Doppler ultrasonografinin sonuçları güvenli midir?
İlk defa 1980 li yıllarda kullanılan penil Doppler ultrasonografi, ereksiyon kusurunda patolojinin damar kaynaklı olup olmadığını doğrulukla belirler. Ancak tetkikin yapıldığı odanın sessiz ve karanlık olması gerekir. Hastanın da tüm çekincelerinden arınmış ve gergin olmaması tetkik sonucunun doğruluk oranını arttırır.
Soru :Penil Doppler ultrasonografiden sonra dikkat edilmesi gereken hususlar;
Peniste oluşan sertleşmenin kaybolma süresi bazen kişiye göre uzayabilir, cinsel uyarı, masturbasyon yapmak veya ilişkiye girmek bu sürenin artmasına sebep olup; süre uzarsa ağrı oluşabileceği için bunlardan kaçınmak gerekir.
Soru : Penil Doppler ultrasonografi zararlımıdır?
Hayır,kişiye ne o an ,nede sonrası hiç bir zarar vermez, cinsel hayatını etkilemeyen güvenli bir yöntemdir.
Soru : Merhabalar,kardeşimde doğuştan bir fıtık var sol testisinde ve geçen sene doktoru ameliyat dedi fakat olmadı şuanda 22 yaşında fıtık oaln sol testisinin küçüldüğünü söylüyor,bu kısırlığa sebep olurmu?olursa eğer ameliyattan sonra bu sorundan kurtulabilirmi ve şişlik geçermi?teşekkürler
Merhaba, şayet diğer testis tüm görevi üstlenmiş ise ve yeterli sperm üretiyorsa kısırlık olmaz, ancak üretmiyorsa tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olunabilir. Ameliyat ile bu sorunun halledileceğini düşünmüyoruz. Sağlıklı günler dileriz.
Soru : Erbezimde Siyah Bir Damar Var ve Ağrı Yapıyor, İleride Bir Sorun Olur Mu?
Selam hocam benim hayalarımda ağrı oluşuyor ve sol tarafta siyah bir damar var, ne olabilir ? Genellikle nişanlımla beraber olduğum zamanlar ağrı yapıyor. İlerde çocuğum olur mu? En kısa zamanda bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Epididim testisler üzerinde yer alan ve testislerde yapılan spermin olgunlaşması, depolanması ve taşınmasında rol oynayan yapılardır.
Erkeklerde skrotum (torbaların) ağrılarının en fazla nedeni epididim iltihaplanması sonucu oluşan epididimitlerdir.
Akut epididimitlerde şişlik ve ağrı daha şiddetlidir. 6 haftadan fazla sürüyor ise kronik epididimit olarak adlandırılır.
Epididimit Belirtileri:
Skrotum (torbalar) şiş ve ağrılıdır. Bu şişlik ve ağrı hafif olabileceği gibi çok şiddetli de olabilir. Bazen hastalar ağrı nedeni ile yürümekte dahi zorlanırlar.ağır enfeksiyonlarda hastalık diğer testise de yayılabilir.Bu durumlarda ateş ve abse oluşumu da görülebilir. Ayrıca barsak hareketleri ile testislerde ağrı, ağrılı işeme veya boşalma, semen sıvısında kan görülmesi gibi belirtileri de olabilir.
Epididimit Nedenleri:
Epididimit genellikle üriner sistem enfeksiyonları, klamidya ve bel soğukluğu gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar, prostatitler sonucu bulaşan bakterilerle oluşurlar. Çok eşli erkeklerde ve kondom kullanmayanlarda görülme riski artmaktadır. İdrar yolları ve üreme sistemi ile ilgili ameliyat geçirmiş hastalarda veya darlık bulunan hastalarda da risk artmıştır.
Önlem:
Cinsel ilişki esnasında prezervatif kullanımı ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların erken tanı ve tedavisi epididimitlerin oluşumunu önlemede en etkin yoldur.
Soru: Büyük abdeste çıktığımda çok zorlanıyorum ve de sürekli kan geliyor. Ne yapmam gerekiyor?
Makattan kırmızı renkli kan gelesi genellikle hemoroid (basur) nedeniyledir. Özellikle kişi tuvaletini yaptıktan sonra peçeteye sildiğinde kırmızı renkte bulaşma olur. Aynı zamanda makatınızda şişliklerde (meme ucu gibi) ele gelebilir. Hemoroid özellikle uzun süre kabızlık sonrasında görülebileceği gibi nadir olsa da siroz gibi hastalıklarda da görülebilir. Kabızlığınızı giderecek tarzda posalı yiyecekler (meyve, sebze türü yiyecekler, kepekli veya tam buğday unundan yapılmış ekmek vs.) yemeniz, tuvalette fazla ıkınmamanız sizi rahatlatır. Ayrıca kabızlığınızın giderilmesi için verilebilecek kıvam yumuşatıcı ilaçta kullanabilirsiniz. Fissür yani barsak duvarında yırtık olmasıda bu duruma neden olabilir ve bu durumda tuvaletinizi yaparken ağrı ve dışkınızda kan olur. Yine inflamatuar barsak hastalıkları (ülseratif kolit) ve rektum kanserleride dışkıda kan olmasına neden olurlar ve genellikle dışkı ile karışık veya hemen sonrasında fazla miktarda kanama, tam boşalamama hissi olur. Bir cerrahi hekimine başvurmanızı ve muayenenize göre tanı ve tedavinizin düzenlenmesi yerinde olur. Geçmiş olsun.

Soru : Penisimde Beyaz Lekeler ve Erken Boşalma Sorunum Var. Neler Yapmam Gerekir?
Merhaba, penis başı ve çevresinde beyaz lekeler var. Ayrıca, sertleşme ve erken boşalma sorunum var. Ne yapmam gerekiyor?
Her erkek, cinsel yaşamı boyunca sertleşme güçlüğü yaşar. Geçici güçlükler için kaygılanmayın. Sertleşme olmayabilir diye, cinsel ilişki kurmaktan kaçınmayın. Sevişme sırasında penisin sertleşmesini düşünmeyin, kendi cinsel yanıtlarınızı gözlemlemeyin, cinsel hazzı yaşayın. Unutmayın ki, sertleşme sizin istediğiniz anda olmayacaktır. Cinsel etkinliklerinizde, sürekli olarak sertleşme güçlüğünüz varsa, bir uzmana başvurmalısınız. Sertleşme bozukluğu, tüm cinsel etkinliklerinizde aynı ise, organik bir nedenden kaynaklanabilir. Bir üroloji uzmanına başvurmanız gerekir.


Soru : Kız Arkadaşımla Otururken Bile Kasıklarım Şişip, Ağrımasının Sebebi Ne Olabilir?
İlk öncelikle iyi çalışmalar. Benim sorunum şu: Yeni bir kız arkadaşım oldu ve onunla sürekli beraberiz ve sadece yan yana oturup konuşurken bile kasıklarım fena şekilde şişiyor ve ağrıyor. Acayip bir sperm üretimi olduğunu düşünüyorum ve bu gerçekten çok rahatsız edici oluyor. Doktora gitmeden sizlere sormak istedim.
Şikâyetleriniz direkt olarak sperm üretimiyle ilişkili olmayıp, varikosel dediğimiz rahatsızlıktan kaynaklanabilir. Doktora başvurmanızı öneririm.


Soru: Penisimden Meni Yerine Su Gibi Bir Sıvı Geliyor. Kısır Olma Riski Var mı?
Merhaba, 23 yaşındayım. Boşaldığım zaman penisimden meni gelmiyor, sıvı su gibi bir şey geliyor. Acaba bunun nedeni nedir? Kısır olma ihtimalim var mı?
Size önerim spermiyogram testi yaptırmanız ve sonucunu bir ürologla görüşmeniz olacaktır. Bu test bize net bilgiler verecektir.
Geçmiş olsun.


Soru: Erkek Arkadaşımın Yumurtalıklarında Ağrı ve Şişlik Var. Kist Olabilir Mi? Önemli Bir Şey Mi?
Merhaba, erkek arkadaşımın hayalarında bir ağrı var ve sağ hayasında şişlik olduğunu, çok ağrı yaptığını söylüyor. Kist olabilir mi? Bu ne kadar kötüdür? İlaçla bir tedavi önerilmiş fakat kesin bir teşhis konulmamış. İlaçlarla geçmezse, ameliyat olması gerekiyormuş. Acaba önemli bir şey midir?
Bu konu için bir Üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm. Geçmiş olsun.


Soru: Sağ Testis Kesemde 2 Tane Testis Var. Ne Yapmam Gerekiyor?
Merhaba, testis kesemde, normalde biri solda, diğeri sağda 2 testis olması gerekirken, benim solda 1, sağda 2 tane var. Sağdaki diğerinden bağımsız. Daha önceden küçüktü ama gittikçe büyüdüğünü hissediyorum. Bu konuda ne yapmalıyım?
İkinci testis dediğiniz büyük ihtimalle, kasık fıtığı kesesidir. Bir genel cerraha başvurmalısınız.
Geçmiş olsun.


Soru: Cinsel İlişki Sırasında Sertleşme Problemi Yaşıyorum. Ne Yapmalıyım?
Merhaba, partnerimle ilişkiye girdiğimde sertleşme sorunu yaşıyorum. Sertleşme oranı %50 diyebilirim. Bundan dolayı cinsel ilişki sırasında sorun yaşıyorum. Bu konuyla ilgili ne yapabilirim? Ne tavsiye edersiniz?
Muayene olmanız gerekir.


Soru: Sol Testisim Olması Gereken Yerin Üzerinde. Aldırdığımda, Kanser Olma İhtimali Ne Kadar Yüksek?
Merhaba, bende doğuştan fıtık var ve sol testisim olması gereken yerin biraz üzerinde duruyor. Ürolog, bu testisin artık bana faydası olmayacağını söyledi. Ameliyatla alınıp yerine yenisi konulsa bile bir faydası olmayacağını ve ileriki zamanlarda kanser riski olduğunu söyledi. Ben aldırmamayı düşünüyorum. Aldırdığımda kanser olma ihtimali ne kadar yüksek ve kısırlığa yol açar mı? Yani spermlere bir zararı olur mu?
Kanser olma ihtimali dediğiniz gibi ise, yüksektir. Alınması gerekir. Diğer testis için; CRS ile ölçüm yapılıp takviye yapılmalıdır.


Soru: Sıkça İdrara Çıkıyorum Ama Damla Damla Geliyor. Bunun Tedavisi Nedir?
Merhaba hocam, ben 22 yaşındayım. Çok sık aralıklarla (neredeyse saat başı) idrarımı yapma gereksinimi duyuyorum ve yaparken kesik bir şekilde ve damla halinde geliyor. Fakat herhangi bir yanma ya da ağrım yok. Bunun tedavisi nedir? Cerrahi müdahale mi, bitkisel veya ilaç tedavisi mi gerekir?
Genelde bir tıkanıklık sebebiyle olur. Tedavisi cerrahidir. Üroloji bölümüne başvurabilirsiniz.


Soru: Merhaba, eşimin sperm sayısı ve hareketinde azlık mevcut. Doktor Varikosel ameliyatı olması gerektiğini söyledi. Bu ameliyatın riski var mıdır? Eğer ameliyat olmazsa çocuk sahibi olmaz mı?
Ameliyatın riski yok sayılabilir. Bazı vakalarda ağrı olması problem oluyor. Bazen ameliyat umulan sonucu vermiyor. Çünkü Varikosel, sperm problemlerine sebep olsa da yanında bir sebep daha olabiliyor. Bu nedenle biz ameliyattan önce başka durumları da değerlendirip ona göre eksiklikleri tamamlıyoruz. Bazen ameliyat gereksinimi bile ortadan kalkabiliyor.


Soru: Klineferter Sendromunda Sperm Bulunabilmesi İçin Ne Yapılması Gerekir?
Merhaba, eşimde klineferter sendromu var. 1 kere tüp bebek denedik ama tüp bebek tutmadı. 2. deneyişimizde gene test yapıldı ve sperm bulunamadı. Sperm bulunabilmesi için yapabileceğimiz birşey var mı?
Ne yazık ki yoktur. Klinefelterde zaten çok düşük olan sperm sayısı yaş ilerledikçe hızla düşer ve sıfırlanır.


Soru: Menim Az Geliyor, Kısır Olabilir Miyim?
Hocam 5 sene önce yabancı kadınla ilişkiye girdim. Kamışım idrarı yaparken yanma oldu biraz akıntı geldi. Tedavi olmadım geçti. Meni az geliyor, ben kısır mıyım bekârım?
İdrar yolu ve genital organların (prostat , epididimit) enfeksiyonlarında hastanın sık sık idrara gitme isteği, idrar yaparken yanma ve tam boşalamama hissi olması, akıntı, üşüme -titreme , ateş yüksekliği vb şikâyetlere neden olur . Yapılan kan tetkiklerinde kanda lökosit yüksekliği, idrarda lökosit ve bakteri, ayrıca eritrosit görülebilir. Hangi bakterinin enfeksiyona neden olduğunun ve hangi ilaçlara duyarlı olduğunun anlaşılması için idrarın kültür ve antibiyogramı yapılır. İdrar kültürü enfeksiyon tanısı için yapılan testtir. Akıntınız olması ayrıca genital yollarla ilgili bir enfeksiyonun olabileceğini de düşündürür (epididimit, vajinit vs). Bel soğukluğu (gonore) Neisseria gonore adılı bakterinin neden olduğu bir enfeksiyondur. Cinsel yolla bulaşır ve hem kadın hem de erkekte (özellikle gençlerde) görülür. Klinik olarak belirtisiz seyredebilirken, genital organlarda akıntı, yanma, şişlik,kasık ağrısı, ateş, makatta ve boğazda (anal-oral *** yapanlarda) benzer şikâyetlere , karın içi ve eklemlere yayılarak daha ciddi durumlara neden olabilir. Gonore erkeklerde sperm kanallarının tıkanmasına, kadında da Fallop tüplerinin tıkanmasına yol açarak bir üreyememe veya gebe kalamama nedeni olabilir. Ayrıca kadınlarda Fallop tüplerinde yarattığı hasar, oluşan gebeliğin dış gebelik olma olasılığını da belirgin olarak artırır.Bu şikâyetlerle başvuran hastalarda akıntıdan örnek alınır ve onun incelemesi ile tanı konulabilir. Ayrıca pelvik enfeksiyonların büyük bir kısmı gonore ve klamidya iki bakteriye bağlı oluştuğundan ve tedavide her zaman iki bakteriye yönelik antibiyotik kullanıldığından gonore bakterisinin "görülüp görülememesi" ikinci derece önem taşır. Tedavide hastalığın şiddetine göre ağızdan alınan tablet şeklindeki antibiyotikler veya iğne şeklindeki antibiyotikler kullanılır ve genellikle birden fazla ilaç kullanılır. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların tedavisinde eş tedavisi de yapılır. Hastalığın bırakacağı hasarı engellemek için erken tanı önemlidir. Ayrıca tedavi sonrası tamamen temizlenmiş olmasından emin olmak için tekrar kontrole gitmeniz gereklidir. Çünkü bazı bakteriler verilecek antibiyotiklere dirençli olabiliyorlar. Şüpheli cinsel ilişkilerde hem kendinizi hem de partnerinizi korumak için kondom kullanmanızda fayda vardır. Bu şikâyetlerinizle kısır olup olmadığınızın anlaşılması mümkün değil. Üroloji bölümüne başvurmanız ve yapılacak tetkiklerle hem kısır olup olmadığınız hem de şikâyetlerinizin nedeni anlaşılabilir. Geçmiş olsun.


Soru: Bel Soğukluğu Kalıcı İz Bırakır mı?
Merhaba, 2 yıl önce bir hayat kadınıyla ilişkiye girmemden sonra, doktorumun dediğine göre bel soğukluğuna yakalandım. Bir iğne ve kullanmam için ilaç verdi. İlaç kullandığımda biraz düzeldi, ancak sonraları, ara sıra akıntı olmaya başladı. Bel soğukluğu kalıcı mıdır, herhangi bir iz bırakır mı? Evlenmeme mani olur mu? Ayrıca penisimde hafif hafif lekeler oluşmaya başladı. Bel soğukluğuyla ilgisi var mı?
Bel soğukluğu (Gonore), Neisseria Gonore adlı bakterinin neden olduğu bir enfeksiyondur. Cinsel yolla bulaşır ve hem kadın, hem de erkeklerde (özellikle gençlerde) görülür. Klinik olarak belirtisiz seyredebilirken, genital organlarda akıntı, yanma, şişlik, kasık ağrısı, ateş, makatta ve boğazda (anal-oral seks yapanlarda) benzer şikayetlere, ayrıca karın içi ve eklemlere yayılarak daha ciddi durumlara neden olabilir. Gonore erkeklerde sperm kanallarının tıkanmasına, kadınlarda da Fallop tüplerinin tıkanmasına yol açarak, bir üreyememe veya gebe kalamama nedeni olabilir. Ayrıca kadınlarda Fallop tüplerinde yarattığı hasar, oluşan gebeliğin dış gebelik olma olasılığını da belirgin olarak artırır. Bu şikayetlerle başvuran hastalarda, akıntıdan örnek alınır ve onun incelemesi ile tanı konulabilir. Ayrıca Pelvik enfeksiyonların büyük bir kısmı, Gonore ve Klamidya adlı iki bakteriye bağlı olarak oluştuğundan ve tedavide her zaman iki bakteriye yönelik antibiyotik kullanıldığından, Gonore bakterisinin görülüp görülememesi ikinci derece önem taşır. Tedavide hastalığın şiddetine göre, ağızdan alınan tablet şeklindeki antibiyotikler veya iğne şeklindeki antibiyotikler kullanılır ve genellikle birden fazla ilaç kullanılır. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların tedavisinde, eş tedavisi de yapılır. Hastalığın bırakacağı hasarı engellemek için erken tanı önemlidir. Ayrıca tedavi sonrası tamamen temizlenmiş olmasından emin olmak için, tekrar kontrole gitmeniz gereklidir. Ayrıca sizin şikayetleriniz tekrarlamış, bu nedenle muhakkak tekrar doktorunuza görünmeniz gereklidir. Çünkü bazı bakteriler verilecek antibiyotiklere dirençli olabilirler. Şüpheli cinsel ilişkilerde, hem kendinizi hem de partnerinizi korumak için kondom kullanmanızda fayda vardır.


Soru: Spermiograf Sonuçlarıma Göre Sperm Sayımda Anormallik Var mı?
Spermiograf perhizin 4. günü tahlil yapıldı. (Cuma - Cumartesi - Pazar - Pazartesi - Salı). ***süel Diyet: 3 Gün, Miktar: 3 cc, Renk: Opak Likefaksiyon: 20 dk, Viskozite: Normal, PH: 7,3, Aglütinasyon: Yok, Sperm Sayısı: 18 Milyon / ml, Sayım Total: 54,0 Milyon, Hareketlilik Oranı : % İleri Hızlı Hareket * 15 % İleri Hareket * 15 % Yerinde Hareket * 15 % Hareketsiz * 55 % Morfoloji Normal 75 % Baş Anomalisi 10 % Boyun Anomalisi 10 % Kuyruk Anomalisi 5 % Mikroskobi: H.s.da 2-3 Lökosit görüldü. Yorum: Hipokinezi + Oligosperm. Yorum ve yardımlarınızdan dolayı teşekkürler.
Öncelikle Spermiyogram, 3 günlük perhiz sonrası, laboratuar şartlarında verilmesi gereken veya laboratuarda verilemiyorsa, en geç 2 saat içinde ulaştırılması gereken bir testtir. Çeşitli kriterleri olmakla birlikte, günümüzde yaygın olarak Kruger kriterleri kullanılmaktadır. Bu kriterlere göre, sizin sperm miktarınız, rengi, viskozitesi ve likefaksiyon süresi normal. Sperm sayısının 20,000,000/ml üzerinde olması gerekirken, hafif bir düşüklük mevcut. Buna Oligospermi denir.
Sperm Hareketleri 4 Kategoriye Ayrılır
İleri hızlı hareketli ve ileri hareketli sperm toplamının %50 ve üzerinde veya ileri hızlı hareketli sperm oranının %25 üzerinde olması gerekir. Sizin %15 + %15=%30 yapıyor. Tek başına ileri hızlı hareketli sperm oranınız da %25 in altında. Bu duruma da, Hipokinezi veya Astenospermi denir. Sperm morfolojisi, spermin dıştan görünüşüdür ki, %14'ün üzerinde normal görünümlü olması Spermiyogramda normal kabul edilir.
Benim size önerim bu testi güvenilir bir laboratuarda tekrar ettirmenizdir.


Soru: Jinekomasti Ameliyatını Nerede Yaptırabilirim?
Merhaba, bende ergenlik döneminden beri jinekomasti var ve bayağı büyükler. Şu an 34 yaşındayım. Acaba bunun ameliyatı, üniversite veya devlet hastanesinde yapılıyor mu ve sosyal güvencesi olmayan birine ne kadara mal olur?
Jinekomasti ameliyatı devlet, üniversite veya özel hastanelerde plastik cerrahlar tarafından yapılabilmektedir. Fiyatlar ameliyat olduğunuz hastaneye göre değişebilir. Öncelikle bir plastik cerraha muayene olmanızda fayda var.


Soru: Erbezlerimde 1 Haftadır Şiddetli Ağrı ve Yanma Var, Rahatsızlığım Ne Olabilir?
Hocam hayalarımda 1 haftadır şiddetli bir ağrı ve yanma başladı. Bununla birlikte ağrı kasıklarıma ve böbreklerime yayıldı, bir acıma yok. Fakat tuttuğumda çok sayıda kanlı kılcal damarlar görüyorum ve şu an kabızlık ta var. Rahatsızlığım hakkında bilgilendirirseniz sevinirim saygılarımla.
Şikâyetleriniz orşit, epididimit, idrar yolu enfeksiyonu ile uyumlu.
Kan Sayımı, Crp, Sedimantasyom, Tam İdrar Tetkiki, İdrar Kültürü, Üriner Sistem Usg, Skrotal Doppler Usg (ultrasonografi) yapılması uygundur.
Üroloji bölümüne başvurabilirsiniz.


Soru: İnsülin Hastasıyım ve Ereksiyon Sorunu Yaşıyorum, Kime Başvurmalıyım?
41 yaşında ve bekârım. 4 ay kadar önce başlayan rahatsızlığım şöyle; Penisim ereksiyon haline çok zor geliyor ve yukarıya doğru kıvrılmakta. Üroloji doktoruna gittim. Evicap 400 günde 1 ad. verdi 3 ay sonra ereksıyon halinin fotoğrafını da çekerek getir dedi. Fotoğraflardan sonra peyroni olduğunu ancak hastalığın yeni olduğu için ilaç tedavisi uygulayacaklarını söylediler. Üç ay daha Evicap 400 bu kez günde sabah 2 aksam 2 olmak üzere 4 adet verdiler. Üç aylık süre dolmak üzere ama ne ereksiyon (sertliğinde) ne de ereksiyon halindeki eğik şeklinde düzelme olmadı. Eskiyle karşılaştırdığımda sanki biraz daha ufalmış ve incelmiş gibi. İzmir’de yaşıyorum. Rahatsızlığım ile ilgili özellikle bu konuda ihtisas yapmış olan bir hastane ya da doktor adı vermeniz mümkün müdür? Yardımlarınız için teşekkürler.
Öncelikle geçmiş olsun. Diyabet hastalarında erektil disfonksiyon yani sertleşme problemleri sıklıkla gözlenebilmektedir. Bunla ilgili öncelikle bir endokrin uzmanına görünmenizi öneririm.


Soru: Eşimde Meni Dışarı Çıkmıyor. Siz Ne Önerirsiniz?
Doktor hanım benim eşimde meni dışarı çıkmıyor. Kendisine efedrin içinde olan ilaç verildi. Bu şekilde meni dışarı çıkar mı, aşılama yapılır mı, tüp bebekle mi sadece sonuca ulaşılır? Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla.
Mecburen tüp bebek yaptırmak gerekecektir. Eğer mümkünse elindeki tüm sonuçlarla beraber kliniğime gelin görüşelim.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erkek, hakkında, sağlığı, sorulan, sorular, sıkça


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gebelikte Sıkca Sorulan Sorular Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:50
Adsl Rehberi (Sıkça Sorulan Sorular) Julw Ağ, Network ve Networking 3 08 Ocak 2010 18:37
Adsl Rehberi ( Sıkca sorulan sorular ) uLas Ağ, Network ve Networking 2 13 Eylül 2009 19:07
Adsl Hakkında Sıkca Sorulan Sorular PaYanDA Ağ, Network ve Networking 2 26 Şubat 2006 13:07