IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 12 Eylül 2009, 22:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uruş Kapaması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Uruş’un yöresel yemeğidir. Uruş kapaması büyük tavalarda ve testi ile pişirilir.
Hafif pişirilmiş yağsız kuzu veya dana eti testi içine doldurulur ve bakır kapama tavasının içine ters olarak kapanır. Etrafına su doldurularak kaynatılır. Kaynamış suya pirinç salınarak pişirilir. Et testide buharla pişer, pirinç etten sızan su ile pişeceğinden nefis bir lezzet oluşur
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
kapamasi, kapaması, urus, uruş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara Uruş Halk Kütüphanesi Adresi Nedir? Desmont İç Anadolu Bölgesi 0 10 Kasım 2014 18:57
Alaşehir kapaması (manisa) Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ocak 2011 00:15