01 Haziran 2012, 16:27 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sakızlı Kebap Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 kg kuzu kuşbaşı 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 2 parça damla sakızı 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz 1 su bardağı su Püre için: 5 adet patates 1 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: Soğan yarım daire şeklinde doğranır. Tencereye et konur, orta ateşte rengi dönene kadar pişirilir. Sonra soğan ve tereyağı eklenir. Kapaklı olarak yarım saat kadar pişirilir. Bu arada başka bir kapta dövülmüş sakız, un, baharatlar ve su karıştırılır, etin üzerine eklenir. Patates kabuklu haşlanır ve sıcakken soyulur. Daha sonra ezilir. Üzerine tereyağı, tuz ve süt eklenerek karıştırılır. Kısa süreliğine kısık ateşe konur ve çevrilir. Servis tabağına ortası boş kalacak şekilde püre konur. Ortasına hazırlanan sakızlı et bırakılır ve servise sunulur. | |
|
Etiketler |
kebap, sakızlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Damla Sakızlı Düğüm Kurabiyeler | N999 | Pastalar | 0 | 06 Mayıs 2012 05:55 |
Sakızlı kebap (bursa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 15:49 |
Muzlu Damla Sakızlı Güllaç | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 17:12 |
Otlu Sakızlı Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:21 |
Osmanlı 'dan Sakızlı Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:21 |