IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2012, 18:11   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sakızlı Muhallebi




Sakızlı Muhallebi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Litre Soğuk Süt
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çorba kaşığı Un
  • 2 Adet Damla Sakızı
  • 1 Çorba kaşığı Nişasta
  • 1 Çorba kaşığı Pirinç Unu
  • 1 Çay Kaşığı Tereyağı
Yapılışı:
Sakızı bir tutam şekerle birlikte havanda toz haline gelinceye kadar dövün, bir kenarda bekletin. Sakız dışındaki tüm malzemeyi kalın tabanlı, geniş bir tencerede çırpma teliyle iyice karıştırın. Ateşe koyun. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak orta – kısık ateşte bir taşım kaynatın (ortasından göbek atana kadar). Daha sonra ateşten alın. En son damla sakızını ilave edin. Muhallebiyi sıcak tencerenin içinde çırpma teliyle 10 dakika veya mikserle 5 dakika çırpın. Bu sırada içine hava baloncukları girerek muhallebiyi kabartacak. Çırpma telini havaya kaldırdığınızda muhallebi sakız gibi uzayacak. Yüksek kenarlı bir servis kabını suyla ıslatın. Muhallebiyi servis kabına döküp en az 2 saat soğumaya bırakın. Dilim dilim kesip sade olarak veya kaymaklı dondurmayla birlikte servis yapın

Afiyet Olsun...
Sakızlı Muhallebi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Litre Soğuk Süt
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çorba kaşığı Un
  • 2 Adet Damla Sakızı
  • 1 Çorba kaşığı Nişasta
  • 1 Çorba kaşığı Pirinç Unu
  • 1 Çay Kaşığı Tereyağı
Yapılışı:
Sakızı bir tutam şekerle birlikte havanda toz haline gelinceye kadar dövün, bir kenarda bekletin. Sakız dışındaki tüm malzemeyi kalın tabanlı, geniş bir tencerede çırpma teliyle iyice karıştırın. Ateşe koyun. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak orta – kısık ateşte bir taşım kaynatın (ortasından göbek atana kadar). Daha sonra ateşten alın. En son damla sakızını ilave edin. Muhallebiyi sıcak tencerenin içinde çırpma teliyle 10 dakika veya mikserle 5 dakika çırpın. Bu sırada içine hava baloncukları girerek muhallebiyi kabartacak. Çırpma telini havaya kaldırdığınızda muhallebi sakız gibi uzayacak. Yüksek kenarlı bir servis kabını suyla ıslatın. Muhallebiyi servis kabına döküp en az 2 saat soğumaya bırakın. Dilim dilim kesip sade olarak veya kaymaklı dondurmayla birlikte servis yapın

Afiyet Olsun...
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
muhallebi, sakızlı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Damla Sakızlı Çikolatalı Kek N999 Kek Tarifleri 1 08 Haziran 2012 23:28
Sakızlı Kebap N999 Et Yemekleri 0 01 Haziran 2012 16:27
Sakızlı kebap (bursa) Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ekim 2010 15:49
Otlu Sakızlı Pilav YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:21
Osmanlı 'dan Sakızlı Pilav YapraK Makarnalar Pilavlar 0 22 Mart 2009 20:21