03 Ağustos 2013, 19:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Erikli Kuzu İnciği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 4 adet kuzu inciği 12 adet arpacık soğan 1 çay kaşığı tane karabiber 1 yemek kaşığı domates salçası 12-15 adet kuru erik 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı tereyağı 10 dal taze kekik Yapılışı Kuzu inciklerini yağlarından ince bir bıçak ucu ile dikkatlice arındırınız. Tavanın içerisine 2 yemek kaşığı tereyağını koyup, eritiniz ve içerisine kuzu inciklerini atıp her tarafı pembeleşinceye kadar kızartın. Dışları kızarmış bir görüntü alan inciklerin içerisine 12 adet arpacık soğanı atıp, kavurmaya devam edin, yaklaşık 5 dakika kadar kavrulduktan sonra içerisine 1 yemek kaşığı salçayı, 10 dal taze kekiği. 15 adet kuru eriği atıp, üzerine 1 çay kaşığı tane karabiber ilave edin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı tuz atıp, inciklerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edip, kaynamaya bırakın Erikli kuzu inciği yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte kaynatarak pişirin. Etlere bir çatal ile dokunun kemiğinden ayrılıp lime lime oluyorsa pişmiş demektir. Eğer pişme tamamlanmadıysa süreyi uzatabilirsiniz ve suyu azalırsa bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
erikli, kuzu, İnciği |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mürdüm erikli kuzu incik | Zen | Et Yemekleri | 0 | 24 Mayıs 2013 20:27 |
Kuzu Kulağı - Kuzu Kulağı Nedir- Kuzu Kulağı Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 18:33 |
Erikli Kuzu Kebabı | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Eylül 2009 18:52 |