IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Şubat 2015, 14:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuşbaşı Etli Sebzeli Kek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

  • 4-5 yaprak taze feslegen
  • 4-5 yaprak taze biberiye
  • 1 yemek kasigi tereyagi
  • 200 gr dana bonfile, kusbasi dogranmis
  • Zeytinyagi
  • 3 adet yumurta
  • Küçük bir parça kök zencefil
  • 1 demet brokolinin çiçekleri
  • 2 adet orta boy kereviz
  • 4 adet orta boy havuç
Yapılışı


Ayrı ayrı tencerelerde kereviz, brokoli ve havucu haşlayın. Haşlanan sebzeleri soğutun.
Havucu mutfak robotunun içine koyun, içine ince doğranmış zencefili ekleyin ve hafif püre oluncaya kadar çekin.
Bir kasenin içine 1 adet yumurta kırın ve çırpın. Çırpılmış yumurtayı mutfak robotundaki havuca ilave edin ve tekrar çekerek püre haline getirin. Harcı bir kaseye alın.
Kereviz kökü ve brokoliye de içlerine zencefil eklemeden ayrı ayrı aynı işlemi uygulayın.
Bir adet kek kalıbının içine aliminyum folyo yerleştirin. Üzerine de yağlı kağıt serin.
Kalıbın içine ilk olarak brokoli püresini dökün ve bir kaşık yardımıyla kalıpta eşit dağılmasını sağlayın.
Havuç püresini de brokoli püresinin üzerine dökün ve yine kaşık yardımıyla düzelterek dağıtın.
Son olarak da kereviz püresini üzerlerine aynı şekilde yayın.
Tüm katmanların birbirlerine daha iyi yapışmasını sağlamak için kek kalıbını birkaç kez düz zemine vurun. Böylece olası hava kabarcıklarını önlemiş olacaksınız.
Önceden 180 C ye ısıtılmış fırında üstü kek gibi kabarana kadar pişirin. (yaklaşık 30-40 dk)
Bir tavanın içine zeytinyağı dökün ve tavayı ısıtın.
Taze biberiye ve fesleğeni kabaca doğrayın.
Kuşbaşı doğranmış bonfilenin üzerine tuz karabiber serpiştirin ve ısınmış olan tavaya atıp karıştırarak etleri pişirin.
Pişen keki fırından çıkartın ve ince bir bıçak yardımıyla kekin kenarlarını hafifçe yağlı kağıttan ayırın.
Kek kalıbını ters çevirerek kekin yağlı kağıt ile beraber kalıptan çıkmasını sağlayın.
Yağlı kağıdı da kekik üzerinden yavaşça sıyırarak çıkartın.
Pişen etlerin altını kapatın ve içine tereyağını ekleyip karıştırın. Doğramış olduğunuz taze biberiye ve fesleğeni de etlerin üzerine serpiştirin.
Keki servis tabağınıza alın. Üzerine kuşbaşı etleri gezdirin. Taze biberiye ve sızma zeytinyağı ile tatlandırarak servis edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Ocak 2016, 19:46   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kuşbaşı Etli Sebzeli Kek




Okadar Karnım Açki kekin üstündede olsa pastanında yerim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
))

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 28 Ocak 2016, 21:13   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kuşbaşı Etli Sebzeli Kek




Ispanaklı kek güzel olduğuna göre denemek lazım

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
etli, kek, kuşbaşı, sebzeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kahvaltı İçin Sebzeli Mücver - Oktay Usta Sebzeli Yemek Tarifleri Liaaa Sebze Yemekleri 0 22 Mayıs 2012 17:09
Kuşbaşı Etli Süpriz Lokmalar YapraK Hamur İşleri 0 11 Ocak 2010 19:01
Arkadaşını kuşbaşı yaptı! Feronia Haber Arşivi 4 10 Ocak 2010 18:11
Etli ve Sebzeli Patlıcan Dolması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 23 Mart 2009 00:18
Kuşbaşı Kebabı Kralice Kebaplar Köfteler 1 12 Mart 2009 23:51