IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2011, 00:32   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evimizi Döşerken Bunlara Dikkat Etmeliyiz!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Evimizin nasıl göründüğü, bizim için önemlidir.Bu nedenle arzu edilen konseptin ne şekilde oluşturulabileceği konusunda fikir sahibi olmamız gerekir. Araştırma yapıp, ne istediğimize karar verdikten sonra, bilinçli bir şekilde aldığımız kararlara sadık kalmalıyız. Seçimlerimiz konusunda kendimizden emin olabilmenin iki yolu vardır:

Dergiler ve kitaplar satın alıp, konuya hakim olmak için araştırma yapmak.
Profesyonel yardım almak. (Profesyonel yardım alabileceğimiz tasarımcı, yaptıklarını beğendiğimiz, bize hitap eden, bizi dinleyebilecek ve anlayabilecek biri olmalıdır.)
Evimiz sadece, taş, tuğla, demir, çimento ve ahşabın oluşturduğu bir barınak değil... Duygusal ve fiziksel yaşamın bütünleştiği bir ortamdır. Burada uyuruz, besleniriz, yıkanırız, çalışırız, dostlarımızı ağırlarız... Yaşamımızın kabuğudur! Bu nedenle tasarımcı bizimle bütünleşebilmeli, buna karşılık biz de kendimizi ona teslim edebilmeliyiz...

Evimiz, bizleri yansıtabilmeli, pratik ve kolay yaşanan bir yuva haline getirilebilmeli, konforlu ve aynı zamanda şık olabilmelidir... Yaşadığımız mekana kendi yorumumuzu katmak ve kişiliğimizin bir yansıması haline getirebilmek için, kendimizi tanımak konusunda gayret sarfetmeliyiz... Gerçekten de hayatımızın en önemli yatırımını, yaşadığımız mekana yaparız!... Bundan dolayı, bize hitap eden, içinde yaşamaktan mutluluk duyacağımız evimiz, aynı zamanda, ileriye dönük, satmak gerektiğinde başkalarının da beğenebileceği bir mekan olmalıdır.

Bu nedenle evimizi oluştururken, araştırılmış bir proje ile çalışıyor olmamız çok önemli... Projemizi hazırlarken kafamızı karıştıracak yüzlerce alternatifle karşı karşıya kalabiliriz ve başlangıçta alınacak olan kararlar, tüm gidişatın temel taşını oluşturacaktır. Çok bilinçli bir araştırma yapmak ve doğru olanı seçmek durumundayız...

Burada, atacağımız en önemli adım tarzımızı belirlemektir.

Tasarımı oluşturan önemli katmanlar..
Rölöve: Evin ölçekli çizimi. İlk yapmamız gereken iştir! Yıkma ve onarma kararları öncelikle pencere çerçeveleri konusunda alınmalı. Oda sayısını azaltılın veya çoğaltın. Odanın ölçülerine uygun kapı ve pencere çerçevesi siparişi verin. Gereken dolapları yerleştirmek için bazı duvarlardan vazgeçin. Kartonpiyer ve aydınlatma alçıpanları olup olmaması kararı alın. Elektrik projesini çıkarın. Akar su borularının ve radyatörlerin yenilenmesi ardı ardına gelen çalışmalardır.

Alt yapı: Tesisat boruları, su giderleri, ısıtma (radyatörlerin yenilenmesi), elektrik alt yapısı, ıslak alanların planlanması gibi konular, konforun temel taşları ve olmazsa olmazlarıdır.

Aydınlatma ve elektrik projesi: En doğru şekilde planlanması gereken projelerdir. Çünkü iş işten geçtikten sonra, ‘ben bu duvarada elektrik düğmesi istiyorum’ diyemeyiz. Ev içinde gerekli olan aydınlatmayı da direkt ve endirekt olarak kullanma nedenlerimize göre, yerlerini belirlemeli ve ona göre proje üzerinde belirtmeliyiz! Genel aydınlatma konusunda ray spot mu, gömme spot mu gibi seçimler yapmalıyız. Bunun dışında elektronik aletler, TV, telefon ve aplikler için doğru olan noktaları işaretleyip bunları da projemize dahil etmeliyiz. Abajurlar evimizin en hoş ışığını sağlayacak olan aksesuarlardır.

Ürün alışverişi: Beğenilen ve seçilmiş olan ürün alışverişi, tarzın kesin olarak ortaya konmuş olmasından sonra yapılmalıdır. Böylece satın aldığımız ürünler konusunda yanılgıya düşmeyiz.

Zemin seçimi ve duvar renkleri: Duvar kağıdı, kumaş seçimleri, eşya ve aksesuar konusunda alınacak olan kararlar bir alan üzerinde toparlanmalı. Bu, eğer alt yapı çalışmaları sırasında yapılırsa sonra üzerinde değişiklik yapmak için imkan tanır.

Bütün bu kararlar alınırken, yukarıda bahsi geçen katmanlar oluştukça, bir bütünün ortaya çıktığını görmekten keyif almaya başlayacağız. Çünkü her ürün, birbirini tamamlayacak ve hoşumuza gitmeye başlayan bir bütün ortaya çıkacaktır. Görüntünün birbirine bağlı olarak bütünleşmesi, tasarladığımız atmosfer, tasarım detaylarının bir araya gelmesi ile bir ressamın tablosunu tamamladığı anın, tatmin edici duygusunu bize yaşatacaktır!

Bütün bu kararları verirken, konuyla şimdiye kadar ilgilenmemiş bir insanın doğru adımlarla ilerleyebileceğini düşünmek, aslında pek kolay değil! Bu nedenle profesyonel yardım almaya açık olmak gerekir...

24 saat bu işle uğraşan bir profesyonelin, yeni bir kararla kendi evini yapmak isteyenlere oranla, daha tecrübeli olacağını ve önemli bir rehberlik verebileceğini kabul etmek durumundayız... Tıpkı ihtiyacı olanın doktora ve avukata başvurduğu gibi. Her tarza göre kendisini geliştirmiş tasarımcılar arasından bize uyan kişiyi seçebilmek için bol dekorasyon dergisi karıştırmamız gerekir...

Hoşumuza giden sayfaları dosyalayalım ve kimin tasarladığı konusunda bilgi alıp o kişiden bir toplantı isteyelim. Tasarımcıya para harcamak aslında tasarruf etmektir. Çünkü hatalar yaz-boz tahtası gibi ard arda sıralandığında bir bakarız ki tasarımcıya ödeyeceğimizden kat ve kat pahalıya çıkmışız. Bize hitap eden doğru tasarımcıya rastlamış olmak çok büyük bir şanstır. O kişinin yıllarını vermiş olduğu deneyimine güvenerek isteklerimizi gerçekleştirmesine izin verelim ve ne istediğimizi anlaması için önceden dergilerden keserek hazırldığımız dosyayı birlikte inceleyelim. Tıpkı sanatta olduğu gibi bilgi ve göz aşinalığı bizi gerçek beğenilerimize yakınlaştıracaktır!


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bunlara, dikkat, döşerken, etmeliyiz, evimizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ayakkabı seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Sim Ayakkabı Trendleri 0 31 Ağustos 2011 00:38
2.El Otomobil Alırken Nelere Dikkat etmeliyiz?. Sametold Merak Ettikleriniz 0 06 Ekim 2010 19:18
Gelinlik Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz Süslü Evlilik Hazırlıkları 0 08 Ocak 2010 18:13
Backlink alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz aLKoLiK Google 1 17 Kasım 2007 12:17