IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Aralık 2014, 22:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Chris Burton'ın Geri Dönüşümü: Repose Lounge koltuğu




Gelecek sefer bir inşaat alanından geçtiğinizde, daha dikkatli ve yakından bakın. İnşaat alanında, tasarımcı ve aynı zamanda Savannah College of Art and Design MFA öğrencisi olan Chris Burton'ı, bir sonraki koltuğu ya da masasını yapmak için, yıkıntılar arasında materyal ararken görebilirsiniz.
hris Burton'ın şu anda Savannah's Red Kite Studio galerisinde sergilenmekte olan, 'Upcycle of Waste' (Atıkların geri dönüştürülerek yeniden değerlendirilmesi) adlı sergisi, inşaat atıklarını, çöp malzemelerini ve diğer şehirsel atıkları ana materyal olarak kullanarak, harika görünümlü mobilyalar yapabilmek için dahice yöntemlerin kullanıldığı ürünleri içeriyor. Örnek olarak, Chris Burton'ın Repose Lounge koltuğu, inşaatlarda kullanılan her uzunluktaki tahtaları değerlendirmek amacı gütmektedir. Chris Burton'ın Repose Lounge koltuğu, sandalyenin oturma ve yaslanma kısmını oluşturan, kesilmiş PVC boruları artıklarıyla sunta ve tahtaların birleştirilmesi ile ortaya çıkmıştır. Atılmış materyalleri kullanmanın dışında Chris Burton, PVC borularının esnek doğasını oldukça rahat bir koltuk yapmak için kullanarak, materyal uygulamaları yapabilmekte ne kadar dahi olduğunu kanıtlıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Geri dönüşümün bir üst seviyesi olan Chris Burton'ın 'upcycling' tasarımları, birçok çevreci zihniyete sahip tasarımcıların seveceği, 'trash-into-treasure' (çöpten hazineye) tekniklerinin harika ve akıllıca bir şekilde yorumlanmasına verilebilecek en güzel örneklerdir. Çevresel bilince sahip bir Calirfornia'lı ve eski bir inşaat çalışanı olan Chris Burton, atık materyallerin mobilya parçalarına ya da kullanılabilir sanat çalışmalarına dönüştürülmesinden esinleniyor. Endüstrideki gelişmelerin, ne kadar fazla atık ortaya çıkardığını herkes biliyor. Bir insanın çöpünü alarak, başka bir insanın rahat koltuğuna dönüştüren, genç bir tasarımcıyı görmek gerçekten oldukça mutluluk verici bir olay.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
burtonın, chris, dönüşümü, geri, koltuğu, lounge, repose


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Chris Burton'ın Geri Dönüşümü: Yield Raf Sistemi Desmont Ev Dekorasyonu 0 19 Aralık 2014 22:37
Charles Eames`in Ottoman Lounge Koltuğu Liaaa Ev Dekorasyonu 0 24 Ekim 2012 21:58
Ambalaj Atıklarının Geri Dönüşümü Cemalizim Haber Arşivi 0 14 Mart 2012 12:10