IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ekim 2021, 14:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Oturma Odasını Geniş Göstermenin Yolları




Aile bireylerinin bir araya geldiği, sohbet ettiği, televizyon izlediği, bir şeyler okuyup dinlendiği oturma odası evin merkezi gibidir. En çok kullanılan ortak alanlardan biri olduğu için de oturma odasının dekorasyonu oldukça önem taşıyor. Eğer oturma odanız küçükse dert etmeyin; aşağıdaki gibi dekorasyon ipuçlarıyla odanızı ferah, keyifli ve davetkar bir yaşam alanına dönüştürmeniz mümkün:

Mobilya Seçimi

Oturma odanızı daha geniş ve ferah göstermek istiyorsanız açık renkte, yalın hatlara sahip ve ayaklı mobilyalar seçmeye özen gösterin. Açık renkler görsel olarak daha az alan işgal ediyorlarmış hissi verirken ayaklı mobilyalar ise zeminin daha fazla görünmesini sağlayarak genişlik algısı yaratacaktır.

Küçük bir oturma odası için küçük ölçekte mobilyalar seçmeye özen gösterin. Ayrıca çok fonksiyonlu mobilyalar seçmek de işinizi kolaylaştırır. Alandan tasarruf etmek için raf, kitaplık, saklama ünitesi, aydınlatma, televizyon gibi eşyaları seçerken duvara monte edilebilen özellikte olanları tercih edebilirsiniz.

Renk Seçimi

Koyu renklere boyanmış duvarlar sadece küçük odaları değil daha ferah alanları da olduğundan daha küçük gösterir. Eğer duvarlarınız için açık renk boyaları seçerseniz odanızın olduğundan daha geniş ve ferah görünmesini sağlayabilirsiniz. Tavanınız alçaksa duvarda ve tavanda beyaz renkli boya kullanmak mekanda yüksekliğe dair bir illüzyon yaratacaktır. Mavi ve yeşilin açık tonlarıyla birleşen nötr renkler de küçük oturma odalarında oldukça kullanışlı seçimler olacaktır. Soğuk renkler duvarların daha geride olduğu hissi yaratarak odanın daha geniş olduğu izlenimi yaratmaya katkıda bulunurlar. Odada kullandığınız kilim ve yastıklarda ise daha parlak renklerde vurguları tercih edebilirsiniz. Altın sarısı vurgular mekanı daha sıcak kılar.

Zemin Kaplamaları

Koyu renk zemin kaplamaları duvarlarla birleştikleri noktada keskin çizgiler yaratacağı için oturma odanızın olduğundan daha küçük, kasvetli, sıkışık görünmesine neden olur. Açık renkli kaplamalar ise doğal olarak odada aydınlık bir his yaratarak gözün keskin kenarlara odaklanmasını engellerler. Yer kaplamalarınızda açık renk ahşap tonlarındaki alternatifleri seçerek odadaki ferahlık hissini artırabilirsiniz..

Tekstil Ürünleri

Küçük bir oturma odasını dekore ederken kaçınmanız gereken şeylerden biri ağır kumaşlar kullanmak olmalı. Örneğin pencereleriniz için perde seçerken daha açık renkli, hafif ve şeffaf kumaşları seçerseniz yaşam alanınızın biraz daha geniş ve ferah görünmesini sağlayabilirsiniz.

Ayna Kullanımı

Mekanda genişlik illüzyonu yaratmak için en etkili yöntemlerden biri de ayna kullanmaktır. Odanızın dekorunu tamamlayabilecek tarzda bir çerçeveye sahip, büyük boy bir ayna kullanarak odanın boyutlarına ilişkin bir göz hilesi yaratabilirsiniz. Alçak tavanlı odalarda kullanacağınız yerden tavana kadar uzanan dramatik bir ayna, mekanda genişlik hissini artıracaktır. Aynanın nerede konumlanacağına karar verirken de oturma odanızın duvarlarındaki açık rengi ya da ışığı en iyi şekilde yansıtacak açıyı seçmeniz önemli. Bunu için odanın farklı noktalarında, aynayı değişik açılarda tutarak uygun konumu bulabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
oturma odasını geniş göstermenin yolları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sevgiyi Göstermenin Yolları Sarya Aşk ve İlişkiler 0 14 Şubat 2021 13:17
2015 Mor Oturma Odasi Modelleri, 2015 Lila Oturma Odası Modelleri Violent Ev Dekorasyonu 0 16 Şubat 2015 20:24
Büyük Ayakları Küçük Göstermenin Yolları! oneofgirl Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Ağustos 2013 14:02
Sony Oturma Odasını Yeniden Tanımlıyor xLine Bilim Dünyasından Son Haberler 0 10 Ocak 2010 18:38