IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By ÖzLem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2021, 20:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Düğün Hazırlık Sürecinde Bu 7 Hatayı Yapmayın!




.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

1.Davetli Listesi Yapmadan Düğün Hazırlıklarına Başlamak.
Şimdi sana “Bir düğünü, düğün yapan en önemli şeyler nelerdir?” diye sorsam, ne cevap verirsin? Gelin ve damat dediğini duyar gibi oldum. Bingo! Çok doğru. Ancak bu, yeterli bir cevap değil.

Elbette davetliler de gelin ve damat kadar önemli. Onlar olmadan düğün yapmanın zaten bir anlamı yok öyle değil mi? Düğün hazırlıklarını planlı ve sorunsuz bir şekilde yürütebilmek için davetli sayını baştan belirlemen gerekiyor. Çünkü düğün için ayıracağın bütçe, nasıl bir düğün mekanı tercih edeceğin, düğündeki oturma planı gibi konular hep bu sayıya bağlı.

Düğün mekanlarının özellikle yazın evlenecek çiftler tarafından 7-8 ay öncesinden rezerve edildiğini de düşündüğünde, davetli listeni ya da en azından kabaca sayısını bir an önce hazırla derim.

2-Evlilik Hazırlıklarını Tek Başına Yapmaya Çalışmak

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım, düğün hazırlığı süreci genellikle gelin adayları tarafından yönetiliyor. Sen de eminim gelinlikten mekanın dekorasyonuna, davetiyeden nikah şekerine hatta damatlığa kadar düğüne ilişkin pek çok detayla ayrı ayrı ilgileniyor olacaksın.

Ancak bu süreçte sana tavsiyem, dört kolun, sekiz bacağın varmış gibi davranmaya ve insanüstü bir performans sergilemeye çalışmaman yönünde olacak! Çünkü her şeye tek başına yetişemezsin.

Mümkün olduğunca müstakbel eşini de işin içine dahil etmeli, onu tüm hazırlık aşamalarında kararları beraber almaya ve yapılacak işlere katılmaya teşvik etmelisin. Çünkü bu sizin düğününüz olacak!

Ayrıca düğün hazırlıkları sırasında kimi işleri profesyonellere devretmeli, uzmanlıklarına güvenerek belirli konularda kontrolü onlara bırakmalısın. Şehrindeki organizasyon firmaları ihtiyaç duyacağın her türlü desteği sana sunacaktır.

3-Düğün Alışverişi İşini Son Ana Bırakmak

Koca bir evi sıfırdan dizeceğin için kabarık bir düğün alışveriş listesi ile de karşı karşıya olmalısın. Ancak liste kabarık diye işleri gözünde büyütüp ertelemek ya da rahat davranarak alışverişi son aylara bırakmak seni daha sonra strese sokabilir. Bunun yerine iyi bir planlamayla ve zamanlamaya dikkat ederek, listendeki maddeleri teker teker eritebilirsin.

Sana tavsiyem başta gelinlik ve damatlık olmak üzere “Düğün alışverişinde neler alınır?” ise hepsini belirli bir sıraya koy ve o sıraya göre ilerle. Bu konuda deneyimli yakınlarından sana fikir vermeleri için destek istemeyi unutma.

Mobilya, beyaz eşya, mutfak eşyası, uyku setleri, banyo takımı gibi yeni bir evin ihtiyacına yönelik alışverişleri, evlilik kararı almaya başladığın zamandan itibaren yapmaya başlayabilirsin.

Düğün mekanı, organizasyon, gelinlik, saç-makyaj, fotoğraf ve video gibi düğün gününe ilişkin pek çok hizmeti satın almak için ise erkenden harekete geçsen iyi edersin.

Tüm bunların yanı sıra düğün takıları almayı ve gelin bohçası ile damat bohçası hazırlıklarını zamanında yapmayı da ihmal etme.

4- Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçmemek

Eminim senin de hayallerini süsleyen, düğününde giymek istediğin gelinlik modelleri vardır. Ancak bu modellerin gerçekten vücut tipine uygun olup olmadığı çok önemli. Aksi takdirde üzgünüm ama hayalindeki o gelin olamayacaksın.

Mesela atletik vücut tipine sahip bir gelin adayıysan yırtmaçlı düz gelinlik, kum saati vücut tipindeysen de balık model gelinlik tercih edebilirsin. Gelinlik seçiminde kusurlarını gizleyip, güzel yönlerini ön plana çıkartman gerektiğini unutma.

Bir gelinliğin gerçekten senin için doğru olup olmadığını anlamak için gelinlik firmalarından destek alabilir, güvendiğin kişilere danışabilir ya da “Vücut tipinize uygun gelinlik nasıl seçilir?” başlıklı yazıyı okuyabilirsin.

5-Belirlediğin Düğün Bütçesini Aşmak

Yeni evlenecek her çiftin, evlilik kararını aldıktan sonra yapması gereken en doğru şey, yaklaşık olarak bir bütçe belirleyip, düğün ve yeni bir ev kurmak için ihtiyaçlarını bu doğrultuda oluşturmaktır.

Bütçedeki en ufak bir sapma bile seni daha sonra sıkıntıya sokarak, düğün gününe doğru stres seviyeni artırabilir. Bu nedenle düğün alışverişlerini mutlaka belirlediğin bütçeye uygun yapmalı, tabiri caizse, ayağını yorganına göre uzatmalısın.

En baştan bir ihtiyaç listesi çıkarıp, harcama kalemlerini tek tek ona göre belirlersen düğün alışverişi sırasında fazla bir sürprizle karşılaşmazsın. Bu noktada bütçem planlama aracını kullanabilir, planlamanı doğru bir şekilde yapabilirsin.

6 -Düğün Müzikleri Listesi Hazırlamayı Son Günlere Bırakmak
Bir düğünün olmazsa olmazı hiç kuşkusuz düğün müzikleridir. Sen, müstakbel eşin ve elbette konukların o sihirli ilk dans şarkısı ile duygulanacak, slow dans şarkıları ile romantik dakikalar yaşayacak, hareketli düğün dans müzikleri ile de doyumsuz bir eğlenceye ortak olacaksınız.

Ancak nedense düğün müziği konusu, hazırlıklar sırasında genellikle ikinci plana atılır ve düğüne sayılı günler kala panik içerisinde düğün dans şarkıları seçmeye çalışılır. Bilmelisin ki böyle kısıtlı bir zamanda, içine sinen bir liste hazırlaman çok kolay değil. Çünkü sevdiğin şarkıların bir kısmı hemen aklına gelmeyecektir.

Sana önerim, düğün şarkılarını en geç düğününe bir ay kala seçmeye başla ve şehrindeki iyi olduğunu düşündüğün bir müzik firması ile anlaşarak, ondan bu konuda destek al. Ayrıca senin için hazırladığım düğün giriş müzikleri listesine de mutlaka göz at derim.


. 7-Yolunda Gitmeyen Şeyler İçin Canını Sıkmak
İşte bu yapman gereken en son şey olmalı. Çünkü düğün hazırlıkları sürecinde sen ne yaparsan yap illaki yolunda gitmeyen ve tam anlamıyla istediğin gibi olmayan şeylerle karşılaşacaksın.

Bu gibi durumlarda canını sıkıp, hemen demoralize olursan, süreçten keyif alamaz, iyi gidecek şeyleri de fark edemezsin. Unutma yaşadığın ufak tefek sorunlar karşısında sen üzüldükçe, başta müstakbel eşini ve seni sevenleri de üzmüş olacaksın

Düğün hazırlık süreci her ne kadar yeni evlenecek çiftleri strese soksa da, aslında hayatın boyunca bir daha yaşayamayacağın, heyecanlı, bir o kadar da keyifli bir süreçtir.

Sonuç olarak olaya şöyle bak lütfen: Sevdiğin kişi ile yeni ve daha önce hiç yaşamadığın bir hayata başlayacaksın. Bundan daha güzel ne olabilir ki? Eğer düğününe sayılı günler kala kendini gergin hissediyorsan bir güzellik merkezi ile görüşerek, masaj, spa, vücut ve cilt bakımı yaptırabilir, stres seviyeni azaltabilirsin.

Sendeki bu değişikliği emin ol müstakbel eşin de fark edecek ve senin mutluluğun ona da yansıyacak.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Ocak 2021, 20:52   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Düğün Hazırlık Sürecinde Bu 7 Hatayı Yapmayın!




Onu bunu bilmem de kimsenin sözüne kulak asmayın. Kendi doğrularınızı ve kendi yolunuzu kendiniz seçin. Birilerinin sözüne önem verdiğiniz takdirde üzülen siz oluyorsunuz.

Bu arada yazı güzel olmuş. Eline sağlık.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Ocak 2021, 23:29   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Düğün Hazırlık Sürecinde Bu 7 Hatayı Yapmayın!




son ana bırakılan herşey boktan oluyor planlı ve düzenli hareket her zaman ilk tercih olmalı

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
7, düğün, evlilik, hatayı, hazırlıkları, nişan, söz, yapmayin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu 5 Hatayı Yapmayın! yaSmin Bilgisayar Donanımı 0 23 Şubat 2014 02:00
Bu 10 hatayı artık yapmayın! CeSaRCripS Bilgisayar Donanımı 0 27 Haziran 2013 15:07
Çocuğunuz Ateşlendiğinde Bu Hatayı Yapmayın Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 14 Aralık 2012 13:15
Össye Hazırlık Sürecinde Kişisel Gelişim Ezgi Kişisel Gelişim 0 05 Kasım 2011 19:51