🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Bal Şerbetli, Labne Ve Çilekli Tel Kadayıf Tarifi İçin malzemeler
500 g tel kadayıf
6 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
250 g çam balı
250 ml ılık su
250 g labne peyniri
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Taze çilek
Taze kekik
Bal Şerbetli, Labne Ve Çilekli Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?
3 farklı boy tavaya tereyağını ve tel kadayıfı pay edip üzerini elinizle bastırın. Kadayıf tavanın şeklini alsın. Her iki yüzünü de bu şekilde kısık ateşte kızartın.
Bal ve suyu karıştırıp şerbet hazırlayın. Kadayıflar oda sıcaklığına gelince ılık şerbeti üzerlerine dökün.
Labne peyniri ile pudra şekerini bir kaseye alarak krema kıvamında çırpın.
Kremayı miktarına arzunuza bağlı olarak kadayıfların üzerine yayın. Taze çilek ve kekik ile süsleyerek servis edin. Arzuya göre pasta şeklinde üst üste yerleştirebilirsiniz.