IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mayıs 2023, 13:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Damarlari Temizleyen Besinler Hangileridir?




Damar tikanikligi, kalp sagligi icin ciddi bir tehdit olusturabilir. Ancak, beslenme seklinizi degistirerek damarlarinizi temizleyebilirsiniz. Basliklar halinde en onemli damar temizleyici ozellige sahip besinleri su sekildedir.

Damarlari Temizleyen Besinler Hangileridir?
Yesil Yaprakli Sebzeler

Yesil yaprakli sebzeler, lif, magnezyum ve potasyum acisindan zengin besinlerdir. Ispanak, lahana, brokoli, pazi gibi yesil yaprakli sebzeler, damar sagligini korumak icin oldukca faydalidir. Ayrica, bu sebzelerde bulunan K vitamini, kanin pihtilasmasini onleyerek, kan dolasimini iyilestirir.

Yaban Mersini

Yaban mersini, antioksidan acisindan zengin bir meyvedir. Icerdigi antosiyaninler sayesinde, kan basincini dusurerek, damarlarin genislemesine yardimci olur. Ayrica, yaban mersini tuketmek, LDL (kotu) kolesterolun azalmasina ve HDL (iyi) kolesterolun artmasina yardimci olabilir.

Turuncgiller

Portakal, mandalina, limon gibi turuncgiller, C vitamini ve lif acisindan zengin besinlerdir. Bu besinler, kan dolasimini iyilestirerek, damar tikanikligi riskini azaltabilir. Ayrica, turuncgillerde bulunan flavonoidler de damar sagligina olumlu etki yapar.

Tam Tahilli Besinler

Tam tahilli besinler, rafine edilmis tahilli besinlere gore daha fazla lif icerirler. Bu lifler, kan sekerinin yavas yavas yukselmesine yardimci olur ve kalp sagligi icin onemlidir. Bu nedenle, tam bugday ekmegi, esmer pirinc gibi tam tahilli besinleri tuketmek damarlarinizin temizlenmesine yardimci olur.

Sarimsak

Sarimsak, kanin incelmesine yardimci olan ve damarlarin genislemesine yardimci olan allicin adli bir bilesIk icerir. Sarimsak tuketmek, kan basincinin dusmesine ve LDL kolesterolunun azalmasina yardimci olabilir. Ancak, sarimsak tuketmeden once doktorunuza danismaniz onerilir.

Zeytinyagi

Zeytinyagi, kalp sagligi icin faydali olan tekli doymamis yaglar acisindan zengindir. Bu yaglar, kotu kolesterolu azaltarak, damar sagligini korur

Ceviz

Ceviz, omega-3 yag asitleri, lif ve antioksidanlar acisindan zengin bir besindir. Bu besinler, kalp sagligini korumak icin onemlidir ve damarlarin temizlenmesine yardimci olabilir. Ceviz tuketmek, kan basincini dusurerek, damarlarin genislemesine yardimci olur.

Kirmizi Biber

Kirmizi biber, C vitamini ve beta-karoten acisindan zengin bir besindir. Bu besinler, damarlarin saglikli kalmasina yardimcidir. Ayrica, kirmizi biberde bulunan kapsaisin adli bir madde, kan basincini dusurerek, damarlarin genislemesine yardimci olur.

Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi, beta-glukan adli bir lif kaynagidir. Bu lif, kan sekerinin yavas yavas yukselmesine ve kotu kolesterolun azaltilmasina yardimci olur. Yulaf ezmesi tuketmek, damarlarin temizlenmesine yardimci olur ve kalp sagligini korur.

Bitter Cikolata

Bitter cikolata, flavonoidler acisindan zengin bir besindir. Bu flavonoidler, damar sagligini korumak icin onemlidir ve kan basincini dusurerek, damarlarin genislemesine yardimci olur. Ancak, bitter cikolata tuketirken abartiya kacmamak onemlidir.

Somon

Somon, omega-3 yag asitleri acisindan zengin bir besindir. Bu yag asitleri, damar sagligi icin onemlidir ve damarlarin temizlenmesine yardimci olur. Ayrica, somon tuketmek, kotu kolesterolu azaltarak, kalp sagligini korur.

Enginar

Enginar, C vitamini, folik asit ve lif acisindan zengin bir sebzedir. Bu besinler, damarlarin saglikli kalmasina yardimcidir ve kan basincini dusurerek, damarlarin genislemesine yardimci olur. Enginar tuketmek, kalp sagligini korur ve damarlarin temizlenmesine yardimci olur. Ancak, bu besinlerin tuketiminde de dikkatli olunmasi gerekmektedir. Abartiya kacmak ve gereginden fazla tuketmek, sagliginizi olumsuz etkileyebilir.

Ayrica, duzenli egzersiz yapmak da damar sagligi icin onemlidir. Egzersiz yaparak, kan dolasiminizi arttirabilir ve kalp sagliginizi destekleyebilirsiniz. Sigara ve alkol tuketiminden kacinmak da damar sagligi icin oldukca onemlidir.

Damarlari Temizleyen Besinler Hangileridir?
Duzenli egzersiz yapmak, sigara ve alkol tuketiminden kacinmak da damar sagligi icin onemlidir. Eger saglik sorunlariniz varsa, mutlaka doktorunuza danisarak saglikli bir beslenme plani olusturun.

ALİNTİ ~

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ergenlikte Uzak Durulması Gereken Besinler Hangileridir? PySSyCaT Ergen Sağlığı 0 06 Temmuz 2019 01:42
Akciğeri temizleyen besinler Tufan Sağlık Köşesi 0 07 Mayıs 2015 07:17
A vitamini alabileceğiniz besinler hangileridir? PySSyCaT Vitaminler 0 25 Ocak 2015 16:44
B12 Vitamini Bulunan Besinler - B12 Vitamininin Bulunduğu Besinler PySSyCaT Vitaminler 0 25 Ocak 2015 14:39
Lenf Damarlari KarakıZ Sağlık Köşesi 0 27 Ağustos 2011 15:39