IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Haziran 2023, 15:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Leopar Poğaça




Leopar Poğaça

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Leopar Poğaça Tarifi Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yaş maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
6 bardak kadar un

İçi için
Beyaz peynir

Üzerine dökünlen sosu için
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı pirinç unu
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Leopar Poğaça Tarifi Yapılışı

Önce derin bir kap içerisinde yaş mayayı; su, süt ve şekerle karıştırıp maya eriyene kadar karıştırın. On dakika kadar beklettikten sonra sıvı yağ ve tuz ilave edilip tekrar karıştırın. Hazırladığınız karışımın içerisine yavaş yavaş unu ilave etmeye başlayın. Hamurunuzu güzelce yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline getirin. Hamurun sert olmamasına dikkat edin.
Hazırladığınız hamurun üzerini güzelce örtün ve mayalanıp kabarması için 1 saat dinlendirin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Daha sonra bezeleri elde çok hafif açarak içine beyaz peynir koyun. Hamurla fazla oynamadan yapmaya özen gösterin ki hamurunuz güzel kabarsın. Hazırladığınız leopar poğaçalarını yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 5 dakika bu şekilde bekletin.
Üzeri için hazırladığınız sos malzemelerini bir derin kapta güzelce karıştırın. Tepsiye dizdiğiniz leopar desenli poğaçaların üzerine 1 tatlı kaşığı sosu döküp, her tarafına güzelce dağıtın. Hazırladığınız leopar poğaçalarını, önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Leopar desenli poğaçalarınızı pişirdikten sonra, 10 dakika ılımaya bırakın. Ardından afiyetle yemeğe hazır olacaklardır.
Leopar desenli poğaçalarınızın üzerine döktüğünüz sos hem çok güzel bir görünüm hemde hafif kıtırımsı bir lezzet veriyor. Yapıldığı gün tüketilmesi tavsiyemizdir. Ertesi gün leopar poğaçaların üzerindeki koyu kısımda biraz yumuşaklık oluşuyor.

Afiyet olsun.


Alıntıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Haziran 2023, 15:34   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Leopar Poğaça




Poğacadan leopar yapmışlar

__________________
I suffered, I learned, I changed..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Leopar Pasta oneofgirl Pastalar 0 23 Temmuz 2013 17:32
Leopar Pantolon Zen Moda Trendleri 3 09 Haziran 2013 14:25
Leopar Güzelliği Zen Ah Kadınlar 0 03 Ocak 2013 17:13
2011 - 2012 - Bayan İç Giyimde Leopar / Fantazi İç Giyimde Leopar Modası. Sevda Ah Kadınlar 0 04 Kasım 2011 03:16
Leopar Ruj Ah Kadınlar 3 30 Nisan 2011 22:29