IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2023, 15:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tava Böreği




Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Sosu İçin:
1/2
su bardağı
süt
1/2
çay bardağı
sıvı yağ
1/2
su bardağı
soda
2
adet
yumurta
1
çay kaşığı
tuz
İç Harcı İçin:
4
adet
haşlanmış patates
1
çay kaşığı
tuz
1/2
çay kaşığı
karabiber
1
çay kaşığı
pul biber
1,5
su bardağı
rendelenmiş kaşar peyniri
1
su bardağı
beyaz peynir
(yumuşak, ufalanmış)
1/2
demet
kıyılmış maydanoz
Diğer Malzemeler:
3
adet
yufka
1/2
su bardağı
kaşar peyniri
3
tatlı kaşığı
tereyağı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir kasede yarım su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı soda, 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip karıştıralım.
4 adet patatesi haşlayalım ve püre haline gelene dek ezelim.
1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pulbiber, 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 su bardağı yumuşak beyaz peynir ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
Son olarak yarım demet incecik doğradığımız maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra bol malzemeli iç harcımız hazır!
Yufkalardan birini tezgaha serelim. İlk başta hazırladığımız sostan yufkanın her yerine gelecek kadar ekleyelim ve sosu yufkanın her yerine yedirelim.
Hazırladığımız iç harcı yufkanın tam ortasına ekleyip elimizle yufkanın her yerine dağıtalım.
İç malzemeyi güzelce dağıttıktan sonra yufkanın alt kısmından yukarıya doğru saralım.
Sardıktan sonra bir ucunu içe doğru kıvırıp rulo haline getirelim. Diğer 2 yufkayı da sarıp tavada pişirme kısmına geçelim.
Böreği pişireceğimiz tavayı ısıtalım ve 2 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip eritelim. Rulo haline getirdiğimiz ilk yufkayı tavanın tam ortasına yerleştirelim ve hazırladığımız diğer yufkaları etrafına saralım.
Yufkaların tavaya iyice yerleşmesini sağlayalım ve üstte kalan kısma fırça yardımıyla yarım tatlı kaşığı tereyağını sürelim. Böreğimizin her bir yüzünü 5 dakika yüksek ateşte, 15 dakika kısık ateşte pişirelim. Ara ara spatulayla altta kalan yüzeyi kontrol edelim.
Pişen yüzeyine kalan yarım tatlı kaşığı tereyağını sürelim ve böreği bir servis tabağına alalım. 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletelim ve çıtır çıtır, bol malzemeli tava böreğimizi dilimleip servis edelim.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tava Tanem Okul Öncesi Bilmeceler 0 12 Eylül 2021 10:42
Karalahanalı tava böreği Ebru Hamur İşleri 0 20 Mart 2016 17:47
Kalamar Tava efLatun Deniz Ürünleri 1 05 Ekim 2012 19:33
Nevşehir tava Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 19:08