IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2023, 15:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavada Ay Böreği Tarifi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tavada Ay Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
4
su bardağı
un
1,5
su bardağı
ılık su
1
paket
kuru maya
1
çay kaşığı
tuz
İçi için:
1
adet
soğan
1
tatlı kaşığı
domates salçası
1
su bardağı
lor peyniri
1
çay kaşığı
karabiber
1
çay kaşığı
toz kırmızı biber


Tavada Ay Böreği Tarifinin Püf Noktası

Hamuru hazırlarken unu azar azar ilave etmeye özen gösterin. Ele yapışmayan çok sert olmayan bir hamur elde edin. Böreklerinizin üzerine piştikten sonra da yağ sürebilirsiniz. Bu şekilde kurumalarını da engellemiş olursunuz. İç harcını dilediğiniz gibi farklılaştırabilirsiniz. Börekler oda sıcaklığına geldikleri zaman buzdolabı poşetlerinin içerisine koyup buzluğa kaldırabilirsiniz.


Tavada Ay Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Ilık su ve mayayı bir kabın içerisinde karıştırın. Ardından azar azar un ilavesinde bulunarak yoğurmaya başlayın.
Tuzu da ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Un ve su miktarını hamurunuz ihtiyaç duyarsa arttırabilirsiniz.
Ardından oda sıcaklığında 30-40 dakika kadar, üzeri nemli bir bezle örtülmüş şekilde mayalandırın.
O sırada içini hazırlayın. Soğan incecik bir şekilde doğrayın. Bir tavaya aktarın, üzerine zeytinyağı ve salçayı ilave ederek güzelce kavurun.
Kavurduktan sonra ocaktan alın ve üzerine lor peynirini ve baharatlarını ilave ederek güzelce karıştırın. Bir köşede dinlenmeye bırakın.
Mayalanan hamurdan orta büyüklükte bezeler elde edin ve hafif unlanmış bir tezgahın üzerinde oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açın.
Açtığınız yufkanın yarısına hazırladığınız peynirli harçtan 1,5 yemek kaşığı kadar aktarıp yayın.
Yufkanın harçsız diğer yarısını, harçlı olan kısmın üzerine kapatın. Kenarlarından varsa fazlalıklarını bıçak yardımıyla ya da hamur keseceği yardımıyla alın. Düzelttikten sonra çatalla ya da parmaklarınızla kenarlarına bastırın.
Tavanızı yüksek ateşin üzerinde ısıtın. Böreklerinizin her iki yüzüne de fırça yardımıyla yağ sürün. İyice ısındığında hazırladığınız börekleri aktarın. Böreklerinizi arkalı önlü pişirin.
Pişen böreklerinizi sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tavada Künefe Tarifi CyBeR Tatlılar 1 11 Aralık 2021 20:53
Tavada Yapılır, Lezzet : İrmikten Ekmek Kadayıfı Tarifi yeSa Tatlılar 1 01 Ağustos 2020 00:12
Tavada Köstebek Pasta Tarifi mCx Pastalar 3 24 Eylül 2019 11:22
Tavada Lahmacun Tarifi Zen Yemek Tarifleri 0 30 Kasım 2012 16:50
Çin Böreği Tarifi Sevda Hamur İşleri 0 04 Şubat 2012 22:22