IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2015, 20:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gambiya Nasıl Bir Ülke?




Gambiya Cumhuriyeti konum olarak Afrika kıtasının batısında yer almaktadır. Gambiya yüz ölçümü bakımından Afrika kıtasının en küçük ülkesidir. Gambiya Nehri'nin iki kıyısına paralel uzanacak şekilde kurulmuş olmakla beraber Atlas okyanusunun kıyısı hariç tamamen Senegal ile çevrelenmiş haldedir. Ülke nüfusu yaklaşık 1.740.860 kişidir.

Gambiya’nın başkenti Atlantik okyanusu kıyısında bulunan ve bir ada üzerinde yerleşmiş olan Banjul'dur. 2012 nüfus sayım verilerine göre tahmini olarak merkez nüfusu ile birlikte ülkenin en büyük altıncı şehri olarak belirtilmiştir. Ülkenin ekonomisine en çok katkıda bulunan ticaret ve kültür açısından diğer şehirlere göre nüfus açısından en kalabalık şehri Serekunda'dır. Ülkenin para birimi Dalasi (GMD)’dir.

Ülke genelinde görülen iklim çeşidi tropikal iklim tipidir. Bu iklimin özelliği olan belirgin yağmur ve kuraklık dönemleri vardır. Kuraklık zamanı bölge olarak kuzeydoğudan Sahra çölünden esen kuru Harmattan rüzgârlarının da etkisi ile Kasım ayı ile Mayıs ayı arasında oluşmakta olup sıcaklıklar bu zamanlarda belirli gün içerisinde 40°C ile en yüksek sıcaklık değerlerine ulaşsa daortalama olarak 21 ila 27°C arası ölçülmektedir.


Ülke üzerinde birçok etnik grup yaşamaktadır. Bu gruplar içerisinde bulunan ve çoğunluğu ülke nüfusunun hemen hemen %40'ını kapsayan Mandinka etnik grubu vardır. Mandinka etnik grubunun ardından ülkede %19 civarında olan bir oran ile Fulbe etnik grubu ardından %15'e yakın bir oran ile de Volof etnik grubu takip etmektedir.

Gambiya konum olarak Afrika kıtasının batı tarafında Atlantik okyanusunun kıyı bölgesinde yer alır. Ülkenin yüzey alanı 11.295 km²’dir. Bu yüzey alanı ile ülke Afrika kıtasının en küçük devleti olmuştur. Ülke birleşik krallıktan ayrılmasının ardından resmi dili değişmemiş İngilizce olarak konuşulmaya devam edilmiştir. Özellikle kıyı bölgelerinde yaşayan halk arasında İngilizce olarak konuşma ve anlaşma oldukça yüksek yaygındır.

Ülke de nüfusun %90'ı inanç olarak İslam inancına göre yaşarlar. Ayrıca Hristiyanlardan oluşan kesimin oranı %9 civarında ikengeri kalan %1'lik nüfus ise yerel Afrika dinlerine mensuptur. Gambiya Cumhuriyetini ziyaret etmek isteyen normal pasaport sahibi Türk vatandaşları vize almak zorundadır.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bîr, gambiya, gambiya nasıl bir ülke?, nasıl, Ülke


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mısır Nasıl Bir Ülke ? PySSyCaT Genel Coğrafya 0 27 Aralık 2015 20:26
Afganistan Nasıl Bir Ülke ? PySSyCaT Genel Coğrafya 0 27 Aralık 2015 20:24
Gambiya'da başarısız darbe girişimi Desmont Haber Arşivi 0 31 Aralık 2014 22:40
Türkiye ve Gambiya arası vize kaldırıldı Violent Haber Arşivi 0 26 Eylül 2012 09:24
Gambiya ve Gambiya Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 23:41