IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2010, 22:35   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kendinize beddua etmeyin




Allah’tan korkun, O’nun emir ve yasaklarına iyice kulak verin. Sizden önce gelip geçenlerden de ibret alın. Unutmayın ki, Rabbinizin huzuruna mutlaka çıkarılacak ve küçük büyük bütün davranışlarınızın karşılığını bulacaksınız.
Hz. Ebu Bekir: “Kendi kusurlarınızla meşgul olun!”
-Hz. Ebu Bekir’in ölüm döşeğinde iken son sözleri ne oldu?
Hz. Ebu Bekir, Müslüman olduktan sonra Efendimiz’in (s.a.s) yanından hiçbir zaman ayrılmamış, O’nun getirdiği hakikatleri şüphe ve tereddüt etmeden tasdik etmiş ve bu sayede “Sıddîk” ünvanını almıştır. Mekke’den Medine’ye hicret esnasında da Allah Rasulü’yle beraber olma şerefine nail olan Hz. Ebu Bekir, peygamberlerden sonra insanların en faziletlisi ve dünyada iken cennetle müjdelenen insanların ilki olmuştur. Ayrıca ilk İslam halifesi olma özelliğini taşıyan Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer’in ifadesiyle arkasında kalanlara yaşanmaz bir hayat bırakarak ahirete göç eylemiştir.
Onun son anlarını kendisine ziyarete gelen sahabeden Hz. Selmân-ı Farisî şöyle anlatır:
“Bize öğüt ver” deyince Hz. Ebû Bekir şöyle dedi: “Allah Teâlâ size yakında pek ziyade rızık kapıları açacak. Birkaç günlük ömre aldanıp da yarın Cenab-ı Hakk’ın huzurunda mahcup olmayın. Size dünyayı fethettirecek, kapılarını açacaktır. Siz, ihtiyacınızdan fazlasını almayınız.”
BÜYÜKLENMEKTEN SAKININ!
Hazret-i Ebu Bekir şu nasihatlerde de bulundu:
“Size her işte, her durumda Allah Teâlâ’dan korkmanızı nasihat ederim. Hoşunuza giden işler kadar, size zor gelen durumlarda da hakikate sarılın. Şunu bilin ki, doğru söz dışında hiçbir kelam hayır ve yarar getirmez. Yalan söyleyen, yaratılış hikmetini saptırmış; bunu yapan ise helâk olmuş demektir. Büyüklenmekten sakının. Topraktan yaratılıp, yine toprağa dönecek olan bir varlığın kibirlenmesi de ne demek oluyor? Bugün var, yarın yok olacak bir varlığın kendini beğenmesi ne kadar anlamsız!..
Çalışın ve nefislerinizi, içinde yer alacakları ölüm ötesi için hazırlayın. Önünüzde çözümü zorlaşan şeyleri Allah’ın ilmine havale edin. Öbür âleme göçmeden önce bir şey hazırlayın ki, oraya vardığınızda karşınıza çıksın. Çünkü Allah Teâlâ, “Gün gelecek, her kişi gerek hayır olarak, gerek kötülük olarak ne işlemişse, hepsini önünde bulacak. Yaptığı kötülükten bucak bucak kaçmak isteyecek. Allah sizi, Zatına karşı gelmekten sakındırır. Doğrusu Allah kullarına karşı pek şefkatlidir.” (Al-i İmran, 3/30) buyurur.
ÖMRÜNÜZÜ FAYDASIZ ŞEYLERLE GEÇİRMEYİN!
O halde, Allah’tan korkun, O’nun emir ve yasaklarına iyice kulak verin. Sizden önce gelip geçenlerden de ibret alın. Unutmayın ki, Rabbinizin huzuruna mutlaka çıkarılacak ve küçük büyük bütün davranışlarınızın karşılığını bulacaksınız. Bununla beraber Allah dilediğini bağışlayabilir. O bağışlayıcı ve affedicidir. Kendinizi iyi tanıyın, sadece kendi noksanlarınızla, kusurlarınızla meşgul olun.
Ömrünü faydasız, boş şeylerle geçiren, tarlaya tohum ekme vaktini kaçırmış olur. Vaktinde tohum ekmeyen ise, hasat zamanı pişman olur. Allah’tan af ve afiyet isteyiniz. Çünkü mümine İslam’dan sonra af ve afiyetten daha hayırlı bir şey verilmemiştir.”
Hz. Ebu Bekir, son anlarında etrafındaki insanlar şahsında bize de yol rehberi olacak bu nasihatleri yaptıktan sonra Hakiki Dost’a kavuşuyordu.
BİR DUA
Ramazan’ı hakkımızda hayırlı eyle ya Rabbi!
Ey rahmeti kuşatılamayacak kadar geniş olan Rabbimiz! Bu sene de bizleri rahmet ve merhamet iklimi olan Ramazan’a kavuştursun. Sana kainatın zerreleri adedince hamd ü sena olsun. Allah’ım! Ramazan’ın başta ümmet-i Muhammed olmak üzere bütün insanlığa huzur getirmesini nasip eyle. Ramazan’ı hakkımızda hayırlı ve bereketli eyle ya Rabbi!
ALTIN ÖĞÜTLER
Sende emeği olanlara karşı vefakâr ol!
Allah dostlarından Abdülhâlık Gucdevânî Hazretleri’nin şu sözlerine kulak verelim:
Münâkaşa etme, kimseden bir şey isteme, müstağnî kal, kanaatle zengin ol, vakarını koru! Sende emeği olanlara ve seni terbiye edenlere karşı vefakâr ol, malınla ve canınla onlara hizmet et ve onların hâli ile hâllen! Dünyaya ve dünya ehli olan gafillere meyletme! Gönlün dâima mahzun, bedenin kulluğa güçlü, gözün yaşlı ve kalbin yumuşak olsun.
HADİS BAHÇESİ
Kendinize beddua etmeyin
Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: “Kendinize beddua etmeyin. Çocuklarınıza beddua etmeyin. Mallarınıza da beddua etmeyin. Dileklerin kabul edildiği zamana denk gelir de Allah bedduanızı kabul ediverir.” (Riyazü’s-Salihin, Erkam Yayınları)
Hadisin verdiği mesajlar
1. İnsan kendine, yakınlarına, hatta başkalarına veya diğer varlıklara beddua etmemelidir.
2. Böylesi manasız temenniler, duaların kabul edildiği zamana denk düşerek gerçekleşebilir.
3. Müslümanlar ağızlarını güzel sözlere ve hayır dualara alıştırmalı, sakıncalı sözleri kesinlikle kullanmamalıdır.
BİR NÜKTE
Kimseyi hor ve hakir görme!
Az ye, az konuş, az uyu ve gafillerden aslandan kaçar gibi kaç! Fitne zamanları yalnızlığı tercih et. Menfaati icâbı fetva vererek dînin hafife alınmasına sebep olanlardan, mağrur zenginlerden ve câhillerden uzak dur! Helâl ye, şüpheli işlerden sakın ve evlenmede takvaya dikkat et. Aksi hâlde dünyaya bağlanır ve o uğurda dinini zedelersin. Herkese şefkat gözüyle bak ve kimseyi hakir görme!

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beddua, etmeyin, kendinize


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beddua Etmeyin Luthien İslamiyet 0 05 Ağustos 2014 01:24
Kendinize Tenezzülsüzlük Etmeyin Liaaa Kişisel Gelişim 0 23 Mayıs 2012 19:50
Beddua Candy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 07 Mayıs 2010 14:44
Beddua Coder Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 09 Haziran 2009 21:10
Beddua.. sanaLinfaz Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 30 Nisan 2006 21:05