IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2012, 12:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hüküm yalnız Allah ındır.





İslam ı yaşarkenyaptığımız en büyük yanlış, Allah ın verdiği hükümlerine, edindiğimiz yanlışitikatların etkisiyle, elçisini de ortak etmeye çalışmamız olmuştur. Buyanlışı yapmamızın en büyük nedeni de, bizlerin Kur’an ile arasına girenleri,sorgulamadan kabul etmemizdir.


Allah açıkçahüküm verdiği ve HÜKÜM YALNIZ ALLAH INDIR dediği halde, Allah ın buhükmünü görmezden gelmemiz, bizleri rivayetlerin ve sanının peşi sıra gitmemizisağlamıştır.


Bakın Yaradan,hükmünü nasıl bu konuda açıkça vermiş ve bizlere iletmiş.


Enam 57: De ki: Şüphesiz ben Rabbimdengelen apaçık bir delile dayanıyorum. Siz ise onu yalanladınız. Çabucak gelmesini istediğiniz (azap)benim yanımda değildir. Hüküm ancak Allah'ındır. O hakkı anlatır ve O, doğru hükümverenlerin en hayırlısıdır.


Demek ki Allahın elçisi de, Allahın gönderdiği delillere dayandığını, onun dışınaçıkmadığını, hükmü yalnız Allah ın verdiğini, doğru hüküm veren yalnız Allaholduğunu, çok açık bir şekilde anlatıyor.


Maide suresi 44.ayette de Allah bizleri uyararak bakın ne söylüyor?


(Kim Allah'ın indirdiği (hükümler) ile hükmetmezse, işte onlarkâfirlerin ta kendileridir.)


Buradan daanlaşılıyor ki, hem peygamberimiz, hem de ondan sonra devleti yönetenler,yalnız ve yalnız Allah ın Kur’an da hüküm verdiği ile topluma hükmetmesigerektiği apaçık anlaşılıyor. Bu durumda peygamberimiz Kur’an ın hükmetmediğibir konuda sizce hüküm verebilir mi, bu kadar açık ayetler varken?


Peygamberimiz de,Allah ın Kur’an da vermediği hükümleri verme yetkisi vardır diye iddia edenlere,aşağıda ki ayeti de hatırlattığımda, hala inat ediyorlarsa, onlara söyleyeceksözümüz yok demektir.



Hakka 44; Eğerbazı lafları bizim sözlerimiz diye ortaya sürseydi,45 Yemin olsun, ondan sağ elini koparırdık. 46 Sonraondan can damarını mutlaka keserdik.


Ayette Allah ınelçisini, apaçık nasıl dikkatini çektiğini anlamaya çalışmayanlara gözlerini,kulaklarını, gönüllerini kapatanlara ne yapılabilir ki? Allah sizlereinancınızı, imtihanınızı yaşamak adına gönderdiğim kitaba elçim, asla hiç birşey ilave edemez, bunu sakın unutmayın diyor bizlere. Bunu anlamamakta ısraredip, Kur’an dan hurafe inançlarına delil aramak adına, kelimelerin ardısıra anlamlar çıkartıp, gönüllerini perdeleyenlere yapacak hiç bir şey yokdemektir.


Enam suresi 19.ayette Allah elçisine deki onlara diyerek, bakın bizlere ne söylemesiniemrediyor.


(BuKuran bana vahyolundu ki, onunla sizi ve ulaştığı herkesi uyarayım.)


Sizce her şeyçok açık değil mi? Yine Araf suresi 3. ayetinde;


Araf 3: (Eyinsanlar),Rabbinizden size indirilene uyun ve O'ndan başka velilere uymayın. Ne kadar da az öğütalıyorsunuz!


Enam suresi 50.ayetinde;


(Yalnız bana vah yedileneuyarım ben!")


Her şey o kadaraçık ve net bizlere iletildiği halde bizler, bu gerçekleri perdeleyerek, ne yani peygamberimizpostacımıydı deme saygısızlığınıgösterebiliyoruz. Bunu söyleyenlere şunu sormak gerekmez mi, ne yani peygamberimizYüce Rabbin hüküm ortağımıydı? Bunu üzülerek yazıyorum, ama ne yazık ki bunlar günümüzün acıgerçekleri.


Bu konuda, yineKur’an a bakmaya devam edelim. Allah bakın açıkça hükmün kendisinde olduğunu,nasıl bizleri uyararak söylüyor.


Enam 62: Sonrainsanlar gerçek sahipleri olan Allah'a döndürülürler. Bilesiniz ki hükümyalnız O'nundur ve Ohesap görenlerin en çabuğudur.


Maide 49: (Sanaşu talimatı verdik): Aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet ve onların arzularına uyma. Allah'ınsana indirdiği hükümlerin bir kısmından seni saptırmamalarına dikkat et. Eğer(hükümden) yüz çevirirlerse bil ki (bununla) Allah ancak, günahlarının birkısmını onların başına bela etmek ister. İnsanların birçoğu da zaten yoldançıkmışlardır.


Bu iki ayetten deanlaşıldığı gibi, hüküm yalnız Allah ın dır, onu uygulamak ve topluma Allah ınhükümleri ile hükmetmek, peygamberimizin ve devleti yönetenlerin görevidir.Zaten Allah Kefh suresi 26. ayetinde bakın ne diyor bizlere.


(Kendihükmünde hiç kimseyi ortak kılmaz.)


Allah Kur’an da,biz her şeyden nice örnekler verdik diyorsa, elçisine verdiği görevin tanımınıda yapmıştır. Gelin şimdide ona bakalım. Acaba Allah elçisine, nasıl bir görevvermiş?


Ahkaf 9: De ki: "Ben, resulleriçinden bir türedi değilim! Bana ve size ne yapılacağını da bilmiyorum. Bana vahye dilenden başkasına da uymam! Ve ben, açıkça uyaranbir elçiden başkası da değilim.


Enam 48: Biz peygamberleri ancakmüjdeleyiciler ve uyarıcılar olarak göndeririz. Kim iman eder ve kendini düzeltirseonlara korku yoktur. Onlar mahzun da olacak değillerdir.



Ankebut 18: "Eğer yalanlarsanızbilin ki, sizden önceki ümmetler de yalanlamıştı. Resule de düşen, açık bir tebliğden başka şeydeğildir.


Ahzap 45-46: Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, biruyarıcı; Allah’ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarakgönderdik.



Ankebut 50: Dediler ki: “Ona Rabbinden mucizelerindirilseydi ya!” De ki: “Mucizeler ancak Allah katındadır ve ben ancak apaçık biruyarıcıyım.”


Ne dersiniz,Allah ın elçisine verdiği görev ve sorumluluk, sizce çok açık anlatılmamış mı?Anlatılmış ise, bizlerin yaptığı bu yanlışı nasıl açıklayabiliriz? Bu hatanınsonucunu tahmin eden var mı? Hiç sanmıyorum, bunun farkında olabilseydik, hersaniyemizi Rahman dan özür dilemekle geçirirdik.


Allah birayetinde Kurtuluşa erenlerden bahseder ve bakın bu kurtuluşa erenlerin, kimlerolduğunu söyler bizlere.


Bakara 5. İşte onlar, Rablerinden gelen birhidayet üzeredirler ve kurtuluşa erenler de ancak onlardır.


Bu ayet üzerindelütfen dikkatle düşünelim. Eğer hidayete erenlerden olmak istiyorsak hurafenin,sanı bilgilerin ardından değil, Allah katından gelen, FURKAN ın, doğru ileeğriyi ayıran Kur’an ın peşi sıra gidenlerden olalım. Çünkü Allah eminolmadığımız bilgilerin ardı sıra gitmeyin diye, bizleri nasıl uyarıyorduhatırlayalım.


İsra 36: Hakkında kesin bilgisahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur.


Allah o kadargüzel uyarıyor ki bizleri, aklını zerre kadar kullanan, her şeyi çok açıkanlayacaktır. Kur’an ı kendi koruması altına aldığını söyleyen Yaradan, yalnızve yalnız Kur’an ın peşi sıra gitmemizi apaçık anlatıyor. Daha da ilerigiderek, Kur’an ile yetinmeyenlere, atalarının yanlış itikatlarına,hurafelerine iman etmeye devam edenleri de uyarıp, bakın ne söylüyor.


Ankebut51: Karşılarında okunup duran bir kitabı sana indirmiş olmamızonlara yetmiyor mu? Bunda, inanan bir toplum için elbette ki bir rahmet ve bir öğütvardır.


Araf 185: Allah'ın göklerdeki ve yerdeki mülkiyetve tasarrufuna, Allah'ın yaratmış olduğu herhangi bir şeye ve ecelleriningerçekten yaklaşmış olması ihtimaline hiç bakmadılar mı? Artık bu Kur'ân'dansonra başka hangi söze inanacaklar.


Evet, Rabbim neyazık ki, bugün biz Müslümanların büyük çoğunluğu, Kur’an ı yeterli görmüyor veKur’an da her şey yoktur, özet bilgiler vardır diyoruz. Ne olursun affet bizleri. Daha da ilerigiderek, İslam ı daha iyi anlayabilmeleri ve yaşayabilmeleri için, beşerikitaplara yönlendiriyorlar toplumu. Böylece Kur’a ile toplumun arasına girilmişoluyor.


Verecek o kadarçok örnekler var ki Kur’an dan. Bizlere düşen Allahtan başka VELİ edinmeden, Kur’anile aramıza asla kimseyi sokmadan, ondan yararlanmak olmalıdır. Elbette herbilgiden ve âlim kişilerden faydalanmalıyız. Bunda hiç şüphe yok. Çünkü herinsan aynı kapasitede değildir, araştırmalı ve daha iyi anlamak adına çabagöstermelidir. Ama önce Allah ın yemin ederek kolaylaştırdığı, Kur’an a bakmalıve onu anlamaya bizzat çaba harcamalıdır.


Allah Zührufsuresi 44. ayetinde bakın ne diyor.


(DoğrusuKur'an, sana ve kavmine bir öğüttür. İleride ondan sorumlu tutulacaksınız.)


Yaradan bizleriKur’an dan sorumlu tutacağını söylüyorsa, sizce bizleri ilgilendiren, muhkemayetleri anlaşılması zor olarak Kur’an da bizlere gönderip, daha sonradasorumlu tutar mı? İnanın ne söylediğimizi bilmiyoruz. Daha da kötüsü, nasıl yanlışitikatların peşi sıra gittiğimizin ise, hiç farkında değiliz.



Gelin Kur’an ıanlayarak, bilerek, üzerinde düşünerek her gün bolca okuyalım. Allah ayetleriokuyup, anlayanların gönül gözünü açarım diyorsa, bizlere düşen biraz çabagöstermek olmalıdır. Birilerinin söylemlerinin peşi sıra giderek, imtihanolunmaz. Eğer imtihan olduğumuzu biliyor ve inanıyorsanız, lütfen Allah ınrehberini bir öğrenci misali anlayarak ve düşünerek okuyalım dersimiziçalışalım. Bakın her şeyin o zaman, nasıl çok daha farklı olduğunugöreceksiniz.


Dilerim cümlemizingönül gözleri açık, gözleri ve kulakları perdelenmemiş, Rabbin halis kullarıarasında oluruz.


SaygılarımlaHaluk GÜMÜŞTABAK





 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
allah, yalnız, ındır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Allah Hüküm Verene Kadar Sabret efLatun Kuran-ı Kerim 0 06 Mayıs 2012 02:22
» Gayb'ı yalnız Allah mı bilir ? Yoksa Bilenler var mıdır ? MasteR06 Genel İslami Konular 0 17 Haziran 2011 00:14
Hakimiyet Allah'ındır Ecrin İslamiyet 0 09 Nisan 2011 22:50