IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Şubat 2013, 17:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evlilik için eş seçiminde dış görünüş önemlidir




Eş seçiminde göz önüne alınan hususlardandır dış görünüş. Kimisi bu durumu birinci sıraya koyar kimisi de “Ortak değerlerimiz aynı olsun, huyu ahlakı güzel olsun, dış görünüşü önemli değil” ifadelerini kullanır. Peki, bu iki yaklaşımdan hangisi daha doğru? Evlenilecek kişide dış görünüş ne kadar önemli?

Günlük hayatta karşılaştığımız örnekler gösteriyor ki dış görünüş konusunda aşırıya varmak da bu hususa hiç önem vermemek de evlilikte uyum problemlerine yol açıyor. Evlilikte sadece dış görünüşe önem veren kişiler, diğer hususlarda denkliği veya uyumu ihmal edebiliyor. Bu da ciddi sıkıntılarla yol açabiliyor. Eş seçiminde her hususta denkliğe önem vermek esastır. Sevginin oluşması sadece estetik güzelliğe bağlı olmamakla beraber dış görünüş de etkili etkilidir.

Bazıları dış görünüş bakımından çekici bulmadıkları, tip olarak uygun görmedikleri kişilerle; karakter, huy, meslek, dindarlık gibi evlilikte dikkate alınması gereken diğer özelliklere daha çok önem veriyor. İleride alışırım, severim düşüncesiyle de evleniyor. Daha sonra ilk görüşte rahatsız eden özellikler evlendikten sonra da içten içe kişiyi huzursuz edebiliyor. Bu durum eşe ifade edildiğinde ise problemler katlanıyor. Unutulmamalı ki dış görünüş bakımından çekici bulmak da beğenilmek de ihtiyaçtır. Eşi tarafından dış görünüşü dikkate alınmayan, buna önem verilmeden seçim yapıldığı kendisine ifade edilen kişiler ruhsal sıkıntılar ve iletişim problemleri yaşıyor.

Bununla beraber hiç kimse mükemmel değildir. Bazı ufak kusurlar herkeste vardır ve önemli bir problem teşkil etmez. Geçirilen bazı kazalar ise başta hormon bozuklukları olmak üzere çocukluk ve gençlikte geçirilen hastalıklar, ihmaller kişide bazı önemli fiziki sorunların ortaya çıkmasına sebep olabilir ki bunlar evlilikte eş adayları açısından sıkıntılı durumlara yol açabiliyor. Bilhassa yüz ifadesine etki eden ciddi cilt problemleri, göz, ağız, burun, diş problemleri, saç problemleri, el ayak gibi vücudun diğer kısımlarındaki uyumsuzluklar eş seçiminde dış görünüş açısından sıkıntıya yol açabiliyor. Bu sebeple çocuklukta ilerisini düşünerek tedavi edilebilecek vücut kusurlarının tedavisi ailelerin dikkat etmesi gereken hususlardandır.

Aslında güzellik genel olarak baktığımızda izafi bir kavramdır. Birçok kişi için asıl önemli olan eş adayının kendisine yakın hissettiği, içinin ısınabileceği, bir dış görünüşe sahip olmasıdır. Bunda karakter özellikleri hakkında da önemli ipuçları veren, bakış, ses tonu, mimikler, oturuş, duruş şekli, öz bakım, giyim kuşam da etkilidir. Dış görünüş sadece fiziki güzellik ve düzgünlük olarak anlaşılmamalıdır. Birisi için ideal olan bir tip, uzunluk, kısalık, esmerlik sarışınlık vb. diğeri için olmayabilir. Evlilikte estetiğe ve tipe önem veren kişi kendisini tanımalı, ileride problem yaşamamak için eş seçiminde dikkatli olmalı.

Sonuç olarak; dış görünüş evlilik sürecindeki uyumda, dindarlık, güzel huy, sosyoekonomik kültürel değerlerde denklik gibi etkili bir özellik olduğundan eş seçiminde göz ardı edilmemelidir. Resulullah (sas)’in aynaya baktığı zaman yaratılışının güzelliğinden dolayı şükredip huyunun güzelliği için dua etme örneği iç ve dış güzelliğinin birbirinin tamamlayıcısı olduğunu gösteren güzel örneklerdendir. Kişinin kendi bedenini güzel yönleri ile olumlu olarak algılaması ruh sağlığının da göstergesidir.

FARIKA TEYMUR ARTIR UZMAN PSIKOLOG

__________________
be positive..


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
seciminde, Önemlidir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mutlu bir evlilik için Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 02 Kasım 2012 20:46
Dış Görünüş mü ? FikirLer mi ? Sue Aşk ve Sevgi Köşesi 0 02 Temmuz 2012 21:27
Dış Görünüş Takıntısı Yanlış Beslenme Nedeni YapraK Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 04 Mayıs 2009 03:56
Kalsiyum kadınlar için çok önemlidir Collettivo Sağlık Köşesi 0 06 Ekim 2008 01:56
görünüş ve karakterinizi bilioyrmusunuz burç üzerinde Berna Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 03 Mart 2007 09:43