IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Temmuz 2010, 17:46   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Spotlight on Linux: Pardus Linux 2009.2





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Pardus 2009.2'in çıkmasıyla birlikte Pardus hakkında yeni incelemeler de üstüste yapılmaya başlandı. TuxMachines.org'un kurucusu ve LinuxJournal.com'un yazarlarından Susan LINTON'un yaptığı incelemeyi sizlerle paylaşıyoruz:

Pardus muhtemelen hak ettiği dikkati üzerine çekemeyen dağıtımlardan biri. Pardus kullanım rahatlığını seçenler için mükemmel bir masaüstü. Kurulan veya Çalışan CD kalıbı olarak temin edilebiliyor ve birçok uygulama, çoklu ortam desteği ve tarayıcı eklentileriyle birlikte geliyor.

Yükleyiciyi kullanmak herhangi bir güncel Linux'ta olduğu kadar kolay. Yükleyici basit bir sihirbaz biçiminde ve sistemi kurmadan önce kullanıcıya birkaç soru sorarak kuruluma başlıyor. Kullanıcılar elle veya otomatik biçimlendirme yapabiliyor ama paket seçim özelliği yok. Yeni Pardus sistemini başlattığınızda bir yapılandırma sihirbazı fareyi ayarlamanızı, temaları ve arka planı kurmanızı, İnternet'e bağlanmanızı, Smolt'u kullanmanızı, güncelleme ve paket ayarlarını yapmanızı sağlıyor.

Pardus geniş bir KDE uygulamalar seçkisi, Firefox 3.6.3, OpenOffice.org 3.2.1.3 ve GIMP 2.6.8 ile birlikte geliyor. Kullanıcılar ayrıca çeşitli medya ihtiyaçları için Amarok, JuK, MPlayer ve TVtime'ı da bulabilirler. Blogcular için Blogilo ve Choqok dâhil edilmiş. Diğer paketlerse arayüzü openSUSE'nin YaST'ına benzer olan Paket Yöneticisi ile kurulabiliyor. Pardus depoları yaklaşık 3.500 pakete sahip, bu sayede sevdiğiniz yazılım büyük olasılıkla sadece birkaç tık uzağınızda.

İnternet'e doğrudan masaüstlerinden bağlanan kullanıcılar için basit bir güvenlik duvarı yapılandırma aracı, içerilen diğer güzelliklerden biri. Pardus ayrıca ayarların ve dosyaların diğer sistemlerden içeri aktarmaya yarayan bir göç aracına da sahip. Güncelleme yapmaya temkinli yaklaşanlar için kötü bir şeyler olduğunda sistemi kaydedilen önceki görüntülere geri döndürmeye yarayan bir Geçmiş Yöneticisi de sunuluyor.

Pardus Türkiye menşeli bir dağıtım, bu yüzden kullanıcılar her iki kalıpta da ilk açılışta Türkçe ile yüzleşebilirler ama korkmayın F2 dil seçicisini getiriyor, böylece İngilizce'yi seçebilirsiniz. Pardus, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından geliştiriliyor ve muhtemelen dağıtımın son derece profesyonelce yapılmış hissettirmesinin nedeni de bu. Özgün araçlar ve grafikler Pardus'a baştan başa çok tutarlı bir görünüm ve his kazandırıyor.

Artıları; kolay ve çekici bir yükleyiciye sahip olması, kutudan çıktığı haliyle tam bir sistem sunması, kullanışlı göç ve özelleştirme sihirbazları. Eksileriyse bulması zor ama muhtemelen depoları diğer dağıtımlar kadar geniş değil. Özetle Pardus; Mint, SimplyMepis veya PCLinuxOS gibi dağıtımların yanında olmayı hak ediyor.

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
linux, pardus


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Linux Journal'dan Pardus'a Ödül Ocean GNU, Linux ve UNIX 0 07 Kasım 2010 22:28
Linux [Pardus] Apache Kurmak Julw GNU, Linux ve UNIX 0 23 Ocak 2008 07:41