IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Aralık 2007, 12:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google ile Bilgiler, Yükselme Yolları,Sandbox vbs




Niye Sandbox var ?
Sitesinin sıralamasına bişey olan acaba sandbox a mı girdim diyor hemen forumda yaw.
Sandbox olayının mantığını bir kaç cümle ile anlatmaya çalışalım.

Sandbox nedir?
Google arama motorunun Mart 2004 tarihinden sonra, açılan ve açılacak olan sitelere uyguladığı sıralama filtresinin adına sandbox denir. Bir diger tanımıda, sitenizin anahtar kelimeleriyle alakalı aramalarda, sitenizi üst sıralara çıkartmama filtresidir...
Burada önemli bir noktaya deginmek gerekmekte. Önemli olan ilk indexleme zamanı. şöyle ki domain kayıt tarihiniz 1995 yılı bile olsa domain adresiniz için hiç hosting almadıysanız google sitenize hiç gelmediginden dolayı 1995 yılında aldığınız domain yeni domain muamelesi görür. Sandbox tanımı için, ilk indexleme tarihi mart 2004 yılından önce mi sonra mı olduğu şeklinde bir açıklama getirsek daha isabetli olur sanırım.


Sandbox yeni domainlerin maruz kaldığı bir filtredir. Buradaki sihirli kelime Yeni açılan siteler.
Öyle 3-4 senelik siteniz gümm diye sandbox filtresine falan takılmaz. Siteniz filtreden çoktan çıkmıştır. Eskimiş siteleri ilgilendiren bir filtre degildir. Siteniz sıradamadaki yeri degiştiyse aklınıza gelmesi gereken ilk şey, ben ne yaptımda googledan ceza aldım sorusu olmalıdır, galiba sandbox a girdim sorusu degildir....

Google Neden Sandbox diye bir fitreleme çıkarttı ?

- Adsense ile çöplüğe dogru giden internet spam sitelerini frenlemek için.
- Yeni açılan bir sitenin büyüyüp olgunlaşması için belli bir süre geçmesi gerektiğini düşündüğünden dolayı böyle bir filtreleme çıkarttı.
- Google birr sitede istikrar istiyor, uzun vadeli düşünen siteler istiyor. Açıldıktan bir kaç ay sonra parking yapılan yada *****grafik içerikle dolu spam siteleri sıralamaya sokmak istemiyor google.
- Google sistem kaynaklarını, bir kaç ay sonra hosting sorunları yüzünden kapanan siteler için harcamak istemiyor. indexlenmeyi bekleyen eski siteler varken, yeni açılan siteler için çok fazla zaman harcamak istemiyor.
- Sıralamaya soktuğu her sitenin içerigine tamamen hakim olmak istiyor. Sitenin tüm içerigini kategorize etmek istiyor, indexlemek istiyor ama bunun için zaman gerekiyor. İçeriginin tam olarak ne oldugunu algılayamadığı yeni açılan siteleri, sıralamada üst yerlere getirmek istemiyor. Örnegin Ana sayfası spor yada sağlık olan ama alt sayfaları *****grafik içerik yada spam sonuçlardan oluşan siteleri sıralamaya sokmak istemiyor.
- Sandbox olmasaydı 2-3 sayfalık yeni açılan dandik siteler, spam siteler sıralamada üstlere çıkardı.

Olaya geniş bir perspektiften bakarsak:
- Webmaster cephesinden bakarsak, aylarımızı senelerimizi verdigimiz sitelerimiz dururken, iki gün önce açılan belkide sırf adsense için açılmış tek yada bir kaç sayfalık dandik siteler sıralamalarda bizim üstümüze çıkmasına engel olan güzel bir sıralama filtresidir.

- Normal internet kullanıcısı cephesinden bakarsak, arama sonuçlarında nispeten kaliteli ve istikrarlı siteler çıkıyor, bu da bir nebze olsa sıralama kalitesini artırıyor.

Sandbox filtresinden nasıl kurtuluruz ?

Cevabı çok basit : Tek ilacı zaman olan bir fitre bu.
-Sitelerimiz eskidikçe sıralamalarda üst sıralara çıkmaya başlarız.
-Tam olarak bu filtreden kurtulmak için yaklaşık bir sene geçmesi gerekiyor. Beklemekten başka bir çözümü yok.
- Link degişerekten, meta-tag ekleme çıkartma yaparak fitreden çıkış malesef olmuyor...

Çıkışı hızlandırmak için ne yapmamız gerek ?

- Hostumuzun iyi olması gerek. Sitemizi kesinlikle kapalı görmemeli google.
- Sitemizin içerigini düzenli olarak güncellememiz gerekli. Gelecek vaad eden her sitenin içinde emek vardır.
Verdiginiz emeği google un görmesi gerek. Örümceginin her ziyaretinde içerigininin zenginleştigini görmesi gerek.
- Sitenizin içeriginin çalıntı olmaması gerek. Orjinal içerik herzaman kazanır googleda. Nasıl olsa google veritabanında var olan bir bilgiyi, siz ziyaretçinin önüne pişirip pişip sunarsanız, google sitenize çok seyrek ugramaya başlar. Çünkü sizin siteniz google sistem kaynaklarını boşa harcayan bir zaman kaybıdır. Örnegin başka bir kaynaktan makale falan alıyorsanız, mutlaka makaleyi kendi cümleleriniz ile harmanlayın. Özgün içerik oluşturmaya mümkün mertebe özen gösterin...
Cümleleri birebir çalmak yerine kendi cümleleriniz ile yoğurun. Kelimelerin eş anlamlılarını kullanarak cümleleri degiştirebilirsiniz.
- Yeni açılan her siteyi 15-20 günlük üst sıralarda bulunma bonusu veriyor google. Bu süre sonunda sizi alt sıralara indirip sandbox filtresini uygulamaya koyuyor.

Sandbox hakkındaki Yanlış bilgiler

- Pagerankım yüksek olursa sandbox a girmem
- Pagerankım yüksek olursa daha hızlı çıkarım
- Eski siteler sandbox a girer. (Sandbox 'un amacı yeni siteleri izlemektir. Eski siteler rüştünü ispat etmiştir zaten. Eski domain adresinizde sıralamada gerilere düşmeye başladıysanız, ceza almışsınızdır (örnegin googlebomb cezası almışsınızdır), bunun sandbox ile alakası yoktur. Genelde yapılan en büyük hata bir anda çok fazla farklı içerikli siteden link almak yapılan en büyük hatadır. sitenizin içerigi ne ise o kategorideki sitelerden link almak gerekiyor.
Siteniz sohbet sitesi ise sizin sohbet sitesinden link almanız gerek, spor sitesi iseniz spor sitelerinden link almanız gerek. Bu link alma işinide zamana yayıp belli aralıklar ile almak en sağlıklı yöntemdir.

Özetle:
Sandbox, insanların arama sonuçları kalitesini artırmak için yapılmış en radikal algoritması google amcanın. iyi ki varsın sandbox....
__________________


Google Pagerank™ (Geniş Açıklama)

Google Pagerank™ (Pr) Nedir?
Pagerank dilimizde tam karşılığı olmayan Google terimidir.Genellikle webmasterlar tarafından ''Link Popülerliği'' veya ''Link Puanı'' olarak algılanır ama terim olarak Pagerank denir.Pagerank Google'nin sitelere verdiği bir değerdir.


Google Pagerank™ Nasıl Artar ?
Pagerank artırmak için tek bir yol var diyemeyiz.Pagerank sitenin tamamını ele alınarak verilen bir değerdir.Yani kısacası sayfanızın yüksek pagerank değeri alabilmesi için;
  • Sitenin insanlığa hizmet etmesi gerekir.
  • Spam'ın,Gizli kelimelerin,kötü amaçlı js kodlarının olmadığı bir site gerekir.
  • Yazılarınızın özgün olması gerekir.
  • Bol bol kendi içeriğinizdeki yüksek Pagerank değerine sahip sitelerden link almanız gerekir.
  • PageRank değeri bir ziyaretçinin sayfada harcadığı süreyede bağlıdır.
Google Pagerank™ Yararları ?
  • Eğer sayfanız yüksek pr değeri alıyorsa demekki sitenizi Google önemsiyordur.
  • Site içeriği ve pagerank değeriyle sitenizin Google arama sırası belirlenir.
  • Sitenizin Google’daki indexlenme hızına etki eder.
  • Google böceklerinin sitenize daha fazla uğramasını ve buna paralel olarak hitinizin artmasını sağlar.
  • Backlinklerinizi ''Fenerbahçe'' olarak alırsanız bu kelimede üstlerde çıkma şansınız dahada artar.
Google Pagerank™ Natural Linkling ve Unnatural Linking Nedir ?
Natural Linkling; Başka sitelerin sizlere verdiği doğal linklerdir.Örn
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ir makale sonunda sizi kaynak göstermesi gibi.
Unnatural Linking; Kısacası toplist gibi pagerank artırma yöntemleri Google için doğal olmayan linklerdir.Toplistleri Google Pagerank artırma yöntemi olarak görüyor ve sonucunda sizi cezalandırabiliyor.



Google Pagerank™ Dance Nedir ?
Google Dance, PageRank™ güncellenmesi sırasında PageRank™ değerlerinin Google veri merkezlerinden sorgulandığında birbirinden farklı değerlere sahip olmasına verilen isimdir. Bu esnada bir sitenin PageRank™ değeri bir an 3 sonra 5 ve sonra tekrar 3 olabilir.



Google Pagerank™ Bomb Nedir ?
Google Pagerank™ değerini etkilemek için uğraşan webmasterlara karşı alınan bir önlemdir.Eğer bir webmaster PageRank™ değerlerini etkilemeye çalışırsa Google bunu bir hile olarak görür ve siteyi cezalandırır.



Google Pagerank™ Linkfarm Nedir ?
Genellikle arama motorlarında sıralamalarını yükseltmek için oluşturulmuş birbirlerinden tamamen ilişkisiz linklerin bulunduğu sayfalardır.Bu tip sayfalar çoğu arama motorları tarafından cezalandırılır.



Google Pagerank™ Gpr Nedir ?
Google'ın size gelecekte vereceği pagerank değeridir.Bu bilgiler kesinlikle doğru değildir.Sadece Google'nin açıklamış olduğu algoritmaya göre verilen bir bilgidir.



Google Pagerank™ İpuçları
  • 10.000 tane pr0 yerine 1 tane Pr4 almak daha iyidir.Ama bu pr0'ın değersiz olduğunu,işe yaramaz olduğunu göstermiyor.PR0'la sadece botların sitenize uğramasını sağlıyabilirsiniz.İlersi için pek etkili değildir.
  • İçeriksiz,link tarlası ve spam sayfalardan link almak sitenizi olumsuz yönde etkiler.
  • Eğer sizin mobilya siteniz varsa size en iyi katkı sağlayacak siteler mobilya,sandalye,masa,koltuk vb sitelerdir.
  • Link aldığınız sitelerin sizin linkinizi ''linkler'' gibi bir bölümde yayınlaması yerine sitenin içeriği gibi göstermesi daha yararlıdır.
  • Çok önemli bir konuya değinmek istiyorum.Mesela Fenerbahçe ile ilgili site açan birisi her daim Fenerbahçe diye link alması yerine her daim farklı farklı titlelerde link alması çok daha yararlıdır.
Pr ve Sitenizin Durumunu Gösteren Kaliteli Siteler:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Her türlü araca ulaşabilirsiniz )

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Sandbox Durumu Gösterir )

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Page Rank Ölçer )

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Google Ban Durumu Gösterir. )

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Fake Pr Değeri Tespit eder: Genuine yazıyorsa gerçek değerdir. )

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Google Page Rank Ölçer )

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Size Kimlerin Link verdiğini tespit eder.)

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Page Rank Ölçer )

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Gelecek Pr Değeri Ölçer )

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Ayrıntılı ve farklı datacenterlara göre page rank )

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Sitenizin dünya çapındaki sıralamadaki yerini gösterir. )

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Sitenizin geçmişteki görüntülerini çekilmiş fotolarının verir. )

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( sitenize kimler link vermiş kısaca backlink gösterir )

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Fake PR ve PR Kontrol)

Bilmeyen Arkadaşlar için

Kaynak : R10.net


Belki İşinize yarar Google Optimizasyonların açıklamaları paylaşmak istedim.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Aralık 2007, 12:31   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Google ile Bilgiler, Yükselme Yolları,Sandbox vbs




Gelicek PR ortalama seo sitelerin aldıgı ortalamalar

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Google PageRank™ hakkında birçok yazı yazıldı,birçok tartışma yapıldı ama hemen hemen hiç birimiz gerçek PR nedir,nasıl çalışır,ne işe yarar ve neye göre yükselir azalır bilmiyoruz.Ben bildiğim kadarıyla PR hakkında en başından sonuna ve en basit şekliyle anlatmaya çalışacağım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

PageRank™ genel anlamda Google’ın arama sonuçlarını listelemek amacıyla kullandığı teknolojidir ama genel anlamın dışında PR büyük icat ve mühendislik harikasıdır!
PR teknolojisi Sitelerin kalitesini belirlemek ve listeleme kalitesini arttırma amacıyla ortaya çıkmış Link Popülerliğine dayanan sistemdir.Bu sistemi gerçek hayattaki popülerliklede karşılaştırabiliriz.Şöyle düşünelim;
İyi bir egzozcusunuz ve kaportacı,çiçekci,market,öğretmen vs. çoğu kişi egzoz diyince sizi gösteriyor haliyle sizde egzoz konusunda popülerlik yaratmış biri oluyorsunuz bulunulabilirliğiniz artıyor.Egzoz kelimesi sizinle anılmaya başlıyor ve rakiplerinize karşı daha bilindik olduğunuzdan daha çok müşteriniz oluyor.Yani sanal alemimize Google’a dönersek “egzoz” kelimesinde kapotacı,çiçekçi,market,öğretmen ve halktan gelen linkler sizi aramada ilk sıraya taşıdı.İşte Google amacına ulaştı ve kaliteli olan sizi kalitesizlerin üstüne çıkardı.Bu sayede hem ziretçi aradığı yere geldiğinden memnun hemde siz ziyaretçi bulduğunuz için memnunsunuz.
Ama burda şöyle bir saçmalık ortaya çıkabiliyor, 1 tane öğretmen kalitesiz egzozcuya iş yaptırıyor arkadaşlarını ona yönlendiriyor 10 arkadaşı ona gidiyor bakıyor ve 10uda onu tavsiye ediyor ona link veriyor hal böyle olunca bidahaki müşterinin kalitesiz hizmete gitmesine sebep oluyor.Ama Google bunada çağre bulmuştur elbet.10 tane öğretmene karşı kaportacı kaliteli olan kişiye link verir yani onu önerir,Google için sanayi bölümünde öğretmenin linki ortalama 0.1 sayılırken kaportacının linki 5 sayılmaktadır.Yani aynı cins ,aynı şeyleri yapan sitelerden,kişilerden tavsiye almak popüleritenizi daha çok yükseltir.Çünkü kaportacı sanayi konusunda öğretmenden çok şey bilmektedir ve yine Google arama sonuçlarında iyi yerlerde çıkarsınız.
Peki bütün kaportacılar aynı mıdır?Mesela ben bir kaportacıyla anlaştım beni önermesi konusunda bir nevi link satın adlım ama benim rakibimde başka bir kaportacıdan link almış hal böyle olunca Google bu linkler arasında da değerlendirme yapmak zorunda.Bunun içinde karşımızda bize link veren sitenin PR’sine bakılır yani popüleritesine. Beni tavsiye eden kaportacı diğer kaportacıya göre daha popülerse beni de daha popüler yapar yani insanlar onu daha çok tanıdıkları ve bildikleri için onun tavsiye ettiği ben de çok bilininen biri olurum.Burdan şu sonuç çıkıyor; yeni açılmış bir kaportacının sizi önermesi çok müşteri kazandırmaz,sizi de popüler yapmaz.Ama sanayi dünyasında isim yapmış popüler bir kaportacı sizi egzozcu olarak tanıtırsa Sanayide namınız yükselir arayanların çoğunluğu size gelir.
Yalnız popüler bir kaportacı para karşılığı bir sürü kişiyi önerebilir yani link verebilir, böyle olunca Google’da o kişiden gelen linkin değeri azalır.Nasıl ki popüler bir insan herkes hakkında konuşuyorsa konuştuklarının popülerliği yükselmez ama popüler kişi önemle sadece belli insanlar hakkında konuşuyorsa o kişilerin popüleritesini fazlalaşır

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bilgiler, google, ile, sandbox, vbs, yollari, yolları, yukselme, yükselme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google Güncellemesi ve Sandbox XistanbuLx Google Seo 4 13 Mayıs 2013 19:28
Mirc Sohbet siteleri GooGLe Sandbox Dan Korumanın Yolları. CuCe Google 3 09 Mart 2009 20:49
Google 'de Sandbox 'da olanlar Bora Google 12 19 Temmuz 2008 15:48