IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By YaRGuCi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2018, 10:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Influencer Marketing Hakkında





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Influencer ; İngilizce'de "etkileyen" anlamına gelmektedir.Stratejik pazarlama yöntemini temelden sarsan Influencer Marketing; Youtube, Facebook, Twitter,Periscope, Instagram gibi sosyal medya hesaplarında bi hayli hiti yüksek takipçiye sahip kişi ve kişilerin içerik yoluyla bir ürün ya da marka hakkındaki deneyimlerini, bu konuda takipçilerini bilgilendirmesidir.Son zamanlarda dijital dünyanın büyümesi sonucunda hızla günlük hayatımıza etki etmesi, sosyal medya da geniş kitlelerin ortaya çıkmasını sağlamış, bu bağlamda sosyal medya da fenomen ve fenomen olma yolunda olan kişilerin hızla artmasına sebep olmuştur.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Günümüzün sosyal medya dünyasında influencer, medya hatlarında belirli bir popüleritesi olan, hitap ettiği takipçi kitlesini etkileyen bilirkişidir.Bu bilirkişi yerleştirmesini influencer’ın kendisi değil, onun deneyim ve paylaşımlarının duygusal bağlamda tamamen samimiyetine güvenip inanan takipçi kitlesi yapar.Influencer ünlü bir kişi, internet fenomeni, blogger kullanıcısı, Youtube vloggerı ya da Instagram'da popülerite sahibi olan bir kişi de olabilir.Influencer marketing, bir markanın veya ürünün sanal ortamda yayılarak alış-satış ve görünürlüğünün arttırıldığı bir pazarlama stratejisidir. Diğer bir ifade ile sosyal medyada fenomen olmuş şahısların markanızı veya ürününüzü tanıtma metodudur. Özellikle günümüz popüleritesi sosyal medyanın önemi bu kadar artmış iken müşteriler karar verme sürecinde üçüncü şahısların görüşlerinden büyük ölçüde etkilenebilmektedirler.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Peki neden bu pazarlama tekniğine başvurmalıyız ?

Çünkü; bu yöntem ile marka bilinirliğinizi, potansiyel müşteri sayınızı ve dijital pazarlamadan elde ettiğiniz geliri bir anda yükseltebilirsiniz. Doğru bir “influencer” yani “etkileyen” kişi bulduğunuzda markanız doğru müşterilere ulaşabilir.Dijital pazarlamanın gün geçtikçe daha fazla rağbet görmesi neticesinde, geleneksel reklam uygulamaları etkisini yavaş yavaş kaybetmeye başlamış ve kullanıcılar bu reklamları artık kullanma taraftarlığından vazgeçmiş bulunmaktadır. Yapılan araştırmalara göre pazarlamacıların %84’ü 2017 yılı içerisinde en az bir kere influencer pazarlama tekniğini kullanacaklardır.

Bu yöntem ile hem markanızın güvenilirliğini arttırırsınız hem de dijital pazarlama stratejinizin sonuçlarını daha hızlı bir şekilde görürsünüz.

Marka ve Sektörlerle Alakadar Olan Influencer'ler Nelerdir?

Influencer marketing ile ilgili bilmeniz gerekmekte olan, en önemli unsur alaka düzeyidir. Influncer marketing'in, 3 ana noktada bağlantıları mevcuttur.

Sosyal Ulaşım: Influencer’lar sosyal medya hatları ile milyonlarca kişiye ulaşabilme gücüne sahiptirler.
Özgün içerik: Influencer’lar özgün, etkileyici, ekstrem ve pazarlama odaklı hücresel içerikler üretirler.
Tüketici güveni: Influencer’lar dinleyici kitlesi ile güçlü ilişkileri yapılandırır; takipçileri influencer’ların fikirlerine güvenirler.

Influencer marketing metodunda 4 temel etkinlik yer alır:
  • Influencer’ları analiz edip, belirlemek ve onları önem sırasına göre derecelendirmek.
  • Influencer’lara pazarlama yapmak: Influencer topluluğunun marka ve firmaya dair farkındalığını arttırmak.
  • Influencer’lar üzerinden pazarlama yapmak: Hedef pazar segmentleri üzerinden hedef kitlenin marka farkındalığını arttırmak için influencer’lar aracılığıyla pazarlama kampanyaları yapmak.
  • Influencer’lar ile pazarlama yapmak: Influencer’ları marka ve firmanın savunucuları haline dönüştürerek, onlara adeta taraftar ruhunu aşılamak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sosyal Medya Liderleri

Influencer kampanyasından faydalanabilmek için yapmanız gereken ilk şey sosyal medya influencer'larını tespit etmek. En çok kişiye ulaşabilecekler kesinlikle sosyal medya hatlarında bulunmaktadır.

Hangi sosyal medyadan daha çok faydalanabileceğinizi araştırın ve ona göre kararınızı vermeniz sizin için daha faydalı olacaktır.Örneğin; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sektöründe iseniz markanızı (sitenizi) daha geniş kitleye duyuracak en iyi influencer'lar başlangıç olarak Youtube daha sonra Facebook, Twitter olabilir.

Eğer markanızın daha iyi konumlara gelmenizi istiyorsanız, video etkileşimleri ile bu işe başlamak daha mantıklı olur.O zaman YouTube influencer'ları daha iyi bir seçenek olur.Çünkü; görsel anlatımlar daima bilinirliğinizi arttıracak bir etken olmak ile beraber size olan ilginin artaracağı bir alandır.Tabiki sadece bu hususta Youtube tek başına yeterli bir sosyal medya aracı değildir.Facebook, Twitter ve SnapChat gibi diğer medya araçlarını da göz ardı etmememiz gerekmektedir.

Hashtag (etiket) de influencer araştırmanız için size yardımcı olabilecek bir diğer etmendir. "SEO" ile alakalı bir markanız varsa eğer SEO gibi terimleri içermiş olan hashtag'leri aratabilir ve böylece doğru influencer’a ulaşabilmeniz daha kolay olacaktır.

Influencer'ların %80’i blog yazarlarıdır. Bu bloggerlardan Google Analytics sonuçlarını paylaşmalarını isteyebilir ve ne kadar trafik aldıklarını görebilirsiniz. Böylece bloggerın gerçek SEO değerini anlayabilirsiniz.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ınfluencer marketing, ınfluencer marketing hakkında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Network Marketing'de Başarısız Olmak.. Burce Ağ, Network ve Networking 0 11 Aralık 2015 14:01
Network Marketing'i Kirletenler Burce Ağ, Network ve Networking 0 11 Aralık 2015 13:58
Görev marketing elhale İnternetten Para Kazanma Yolları 0 19 Temmuz 2012 13:40
Yahoo search marketing $100 kupon YaRGuCi Yahoo 0 28 Kasım 2011 20:49
Erol Network Marketing recinilt İnternetten Para Kazanma Yolları 0 30 Mart 2010 21:43