IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2023, 15:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında kritik uyarı: Artçı sarsıntılar en az 1 yıl devam edecek




AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Prof Orhan Tatar, Kahramanmaraş Elbistan'da 7,6 büyüklüğünde bağımsız yeni bir deprem meydana geldiğini belirterek, "Bölgede ciddi bir deprem aktivitesi var. Uzun süre devam edecektir. Artçı sarsıntılar en az 1 yıl kadar devam edecektir. Vatandaşlarımız kesinlikle hasarlı binalara girmesinler" dedi.
Sabaha karşı Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti. 10 ilde büyük yıkım yaşanırken ekiplerin enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor. Artçı sarsıntıların devam ettiği depreme ilişkin Prof. Orhan Tatar önemli açıklamalar yaptı.

"DEPREMLERİN BÜYÜKLÜĞÜNÜN REVİZE EDİLMESİ NORMAL"

Tatar, birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen deprem meydana geldiğini belirterek, "Kandilli Rasathanesi Kahramanmaraş Pazarcık depreminin büyüklüğünü revize ederek 7.7 olarak duyurdu. Cumhurbaşkanımız da 7,7 olarak kamuoyuna duyurdu. Bu gayet normal bir durum. Bu kadar büyük bir depremde buna benzer revizeler yapılır. Bunun sonrasında 100'ün üzerinde 3 tanesi 6 büyüklüğünün üzerinde olmak deprem meydana geldi. Maraş Elbistan'da 7,6 büyüklüğünde öğle saatlerinde başka bir deprem meydana geldi. Birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler.
"BÖLGEDE CİDDİ BİR DEPREM AKTİVİTESİ VAR"

Bölgede ciddi bir deprem aktivitesi var. Uzun süre devam edecektir. Bu kadar büyük ana şoktan sonra devam edecektir. Bir 6 büyüklüğe, 6,7,6,6, 6,5 şiddetinde artçı sarsıntılar meydana gelecektir. En az 1 yıl kadar devam edecektir. Dolayısıyla burada en çok dikkat edilmesi gereken husus, vatandaşlarımızın kesinlikle hasarlı binalara girmemelerini rica ediyoruz. Birinci ana şoktan, arkasından gelen artçı sarsıntılardan sonra yorulan binalar o depremlerle oluşacak 5 üzerinde artçı sarsıntılarla zarar görebilir. Vatandaşlarımızdan bunu rica ediyoruz. Az hasarlı, orta hasarlı, ağır hasarlı binalardan uzak durulması, toplanma alanlarında bulunulması ve görevlilerin uyarılarının dikkate alınması gerekiyor.
"EN DEĞERLİ ŞEY SAĞLIKLI BİLGİ"

Bölgede en son deprem 1114 yılında meydana gelen deprem. Bölge sismik boşluk olarak bilinen bir bölgeydi. Önemli bir husus, daha önceki basın toplantımızda da dile getirdik. Özellikle burada Türkiye'nin AFAD koordinasyon merkezinde, yaptığımız uyarılar yayınlar ve bilgilendirmeler dışında hiçbir mecraya itibar edilmemesini rica ediyoruz. En değerli şey sağlıklı bilgi. Sosyal medyada ve diğer kanallarda kötü niyetli kişiler devreye giriyor. Vatandaşlarımızın aklını karıştıracak akıl dışı bilim dışı açıklamalarda bulunuyorlar" dedi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kahramanmaraş depremini 3 gün önceden bilen 'deprem kahini'nden yeni uyarı Zeytin Güncel ve Son Dakika Haberler 0 06 Şubat 2023 13:17
Malatya Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan kritik uyarı: 6,5 ile 7,2 arasında deprem bekleniyor CORDON BLEU Güncel ve Son Dakika Haberler 0 07 Kasım 2022 23:28
Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! Cuma gününe kadar devam edecek NerqiS Haber Arşivi 1 25 Haziran 2019 20:06
6.5 Büyüklüğündeki Deprem Üç Bölgeyi Salladı Amelia Haber Arşivi 0 24 Mayıs 2014 18:34
Bu Deprem Artçı Değil.. Düş Haber Arşivi 0 10 Kasım 2011 10:33