IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ağustos 2023, 15:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan'ın resti karşılık buldu! AB üst düzey yetkilisi vize serbestisi için sonbaharı işaret etti




Avrupa Birliği'nde (AB) üst düzey bir yetkili Türkiye'nin vize serbestisi ve birliğe üyeliği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Yetkili isim "Türkiye'nin vize serbestisi sonbaharda görüşülecek. Türkiye, birçok ortak çıkar alanında aday ülke ve kilit ortak olmaya devam etmektedir" ifadelerini kullandı. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı NATO Zirvesi'nde "Türkiye'nin AB'de önünü açın, biz de İsveç'in önünü açalım" ifadelerini kullanmıştı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Zirvesi'ndeki Avrupa Birliği resti karşılık vermeye başladı. Erdoğan'ın "Türkiye'nin AB'de önünü açın, biz de İsveç'in üyeliği konusunda önünü açalım" sözleri sonrasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Avrupa Birliği'nde görevli üst düzey bir yetkili "Türkiye'nin vize serbestisi sonbaharda görüşülecek" sözlerine yer verdi.

"AVRUPA KONSEYİNE RAPOR SUNMAYA DAVET ETTİLER"

Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde kısa vadede hangi adımların izleneceğini değerlendiren üst düzey AB yetkilisi, "Seçimlerden kısa bir süre sonra, haziran ayında Avrupa Konseyi, Yüksek Temsilciyi ve Komisyonu, Avrupa Konseyi tarafından belirlenen araçlara ve seçeneklere dayanarak, AB-Türkiye ilişkilerinin gidişatı hakkında Avrupa Konseyi'ne bir rapor sunmaya davet etti, stratejik ve ileriye dönük bir şekilde ilerlemek amacıyla. Bu rapor sonbaharda tartışılacak. Daha temmuz ayında dışişleri bakanları, AB'nin Türkiye ile yeniden ilişki kurması ve mevcut farklılıklar arasında köprü kurmaya çalışırken ortak çıkarlar üzerine inşa edilmesi gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulundular" ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE ADAY ÜLKE VE KİLİT ORTAK OLMAYA DEVAM ETMEKTEDİR"

Yakalanan olumlu havanın tam üyelik müzakerelerinin tekrar ivme kazanmasını sağlayıp sağlamayacağına yönelik soru üzerine yetkili, "Türkiye, birçok ortak çıkar alanında aday ülke ve kilit ortak olmaya devam etmektedir. Türkiye'nin de taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde tanımlanan temel özgürlüklere ve değerlere sahip çıkılması, yeniden ivme kazanılması açısından elzemdir" diye konuştu.
"BU TARTIŞMANIN SONUCUNU ÖNCEDEN TAHMİN EDEMEYİZ"

Vize serbestisi konusunda gelecek dönemde yaşanacak gelişmelere ilişkin ise yetkili, "Yüksek Temsilci ve Komisyonun AB-Türkiye ilişkilerinin gidişatına ilişkin Avrupa Konseyi'ne sunduğu rapor sonbaharda görüşülecek. Bu tartışmanın sonucunu önceden tahmin edemeyiz" açıklamasında bulundu.
"AB VE TÜRKİYE 16 MÜZAKERE FASLINI AÇMIŞTI"

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik açısından hangi aşamaları tamamladığını açıklayan yetkili, "Katılım müzakerelerinde (2018'den beri) devam eden duraklamadan önce AB ve Türkiye toplam 35 müzakere faslının 16'sını açmıştı. Sadece bilim ve araştırma faslı geçici olarak kapatıldı. 2006 yılında Konsey, Türkiye'nin Kıbrıs'a ilişkin kısıtlamalarıyla ilgili 8 faslın açılmayacağına ve Türkiye, AB-Türkiye Ortaklık Anlaşması Ek Protokolü'ne ilişkin taahhütlerini yerine getirene kadar başka fasılların geçici olarak kapatılmayacağına karar vermişti" şeklinde konuştu.
VİZE SERBESTİSİ NEDİR?

Vize Serbestisi Diyaloğu tamamlandığında biyometrik pasaport sahibi tüm vatandaşlar, Schengen ülkelerine iş, ailevi ya da turistik amaçlı kısa süreli ziyaretlerinde (180 gün içinde 90 güne kadar) vizesiz seyahat edebilecek. Schengen vizesi, Birleşik Krallık ve İrlanda hariç tüm AB üyesi ülkeler için geçerlidir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



haberler.com

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güney Kore hükümeti, 6G için 2030'u işaret etti CyBeR Teknoloji Dünyasından Son Haberler 1 05 Mayıs 2022 13:05
BM'nin en üst düzey insani yardım yetkilisi Etiyopya'da kıtlık yaşandığını açıkladı NurSima Dünyadan Haberler 0 11 Haziran 2021 17:16
Biden normalleşme tarihi için 4 Temmuz'u işaret etti Sarya Güncel ve Son Dakika Haberler 0 12 Mart 2021 13:17
Üst düzey Hamas yetkilisi İsrail'i yalanladı Seth Haber Arşivi 0 28 Kasım 2014 21:39
Alonso Monako için Mercedes'i işaret etti Zen Diğer Spor Branşları 0 23 Mayıs 2013 14:49